Dronning Elizabeth:

Røper dronningens snodige matvaner

Kokk Darren McGrady forteller blant annet at dronning Elizabeth alltid pleide å ha med kakerester på tur.

UJÅLETE: Dronning Elizabeth, her avbildet sammen med prins William og prins Philip, er ifølge kokk Darren McGrady kanskje overraskende nøktern i matveien. Foto: NTB Scanpix
UJÅLETE: Dronning Elizabeth, her avbildet sammen med prins William og prins Philip, er ifølge kokk Darren McGrady kanskje overraskende nøktern i matveien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere i år skrev den britiske avisa Independent om dronning Elizabeths (91) drikkevaner, som inkluderer gin til lunsj og champagne til kvelds.

Nå har den britiske kongefamiliens tidligere kokk, Darren McGrady, også avslørt noen overraskende detaljer om dronningens matvaner.

Det gjør McGrady, som var kokk ved det britiske kongehuset i 15 år, i et intervju med magasinet Marie Claire.

Der forteller kokken, som var kongelig kokk for dronning Elizabeth og prins Philip fra 1982 til 1993, at kongefamilien var spesielt avslappet når de ferierte ved Balmoral Castle i Skottland.

- På Buckingham Palace var dronningen så opptatt og kjøkkenet så langt fra værelsene hennes at vi aldri så henne, sier McGrady, og legger til:

- På Balmoral, derimot, så vi henne hele tida. De var mye mer avslappet og hadde mer fritid. [Prins] Philip lagde mat ute på grillen. Han pleide å komme ned på kjøkkenet og diskutere hva slags mat vi skulle ha: «Har vi noe laks noen i familien har fisket? Dronningen har plukket jordbær med prinsesse Margaret, la oss ha dem til middag».

I 1993 begynte han som prinsesse Dianas private kokk ved Kensington Palace, en jobb han hadde inntil hennes tragiske død i 1997.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer