Christina Applegate:

Røper drastisk endring

Ble diagnostisert med MS i 2021.

SISTE: Christina Applegate åpner om fremtidsplanene. Foto: Stewart Cook/Shutterstock
SISTE: Christina Applegate åpner om fremtidsplanene. Foto: Stewart Cook/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart duket for årets Screen Actors Guild (SAG)-prisutdeling. Her hedres de beste prestasjonene innen film- og TV-opptredener for året som har gått. Utdelingen finner sted i Los Angeles den 27. februar.

En som har blandede følelser om årets seremoni er skuespiller Christina Applegate (51). Applegate, som ble diagnostisert med MS i 2021, forteller overfor Los Angeles Times at dette trolig blir hennes siste utdeling.

NØDT ELLER SANNHET: Det er på tide å gå inn i det rampete hjørnet. Deltakerne skjønner ingenting. Vis mer

Karriereendring

- Det er min siste prisutdeling som skuespiller, mest sannsynlig. Det er en ganske stor greie for meg, forteller hun til den amerikanske avisen.

Applegate er nominert til en pris for fremragende opptreden av kvinnelig skuespiller for rollen som Jen Harding i serien «Dead to Me».

- Akkurat nå kan jeg ikke se for meg å stå opp klokken 05.00 og tilbringe 12 til 14 timer på et filmsett. Det klarer jeg ikke, sier hun ærlig.

Det betyr likevel ikke at 51-åringen legger karrieren på hyllen. Hun avslører at hun heller vurderer å produsere filmer, eller andre jobber innenfor filmbransjen.

- Det er mulig jeg ender med å gjøre massevis av «voiceover»-jobber så jeg kan tjene penger for å passe på at barna min får mat og vi har et tak å bo under.

DRAMATIKK: Rikke Isaksen havner i steinrøysa etter en intens sykkeltur. Frank Løke tar på seg skylda. Video: Klaus Fjellro/Luna Lea, Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Må bruke stokk

Etter at skuespilleren fikk diagnosen multippel sklerose (MS), holdt hun lenge lav profil.

Ifølge Lommelegen er MS en kronisk sykdom som rammer sentralnervesystemet. Ved MS angriper ditt eget immunsystem det beskyttende fettlaget av stoffet myelin som ligger rundt nervefibre i sentralnervesystemet.

I november i fjor mottok Applegate, som er kjent fra serier som «Våre verste år», en stjerne på «Hollywood Walk of Fame».

Bøndene på «Farmen kjendis» får seg en overraskelse når det plutselig har skjedd endringer på markedet. Video: Luna Lea / TV 2 PLAY. Reporter: Luna Lea. Vis mer

I et intervju med New York Times i fjor fortalte skuespilleren om endringene hun har gått igjennom.

- Jeg har lagt på meg 40 kilo, jeg kan ikke gå uten stokk. Jeg vil at folk skal vite at jeg er veldig klar over alt dette. Jeg kan ikke styre om folk liker det eller ikke.

51-åringen har gått gjennom en rekke helseutfordringer i livet sitt. I 2008 ble hun diagnostisert med brystkreft.

GÅTT VIRALT: Bildene av magen til Michella Meier-Morsi vekket oppsikt. Vis mer

I den forbindelse fjernet hun begge brystene, og noen år senere oppdaget hun at hun hadde det mye omtalte BRCA-genet. Det førte til at hun også valgte å fjerne både eggstokker og egglederne sine.

LES OGSÅ: Klarte ikke stå oppreist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer