Lene Alexandra Øien:

Røper diagnose

- På mine snart 40 år har jeg alltid følt meg litt annerledes på flere områder i livet.

ENDELIG: Lene Alexandra Øien har endelig fått svar på utredningen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ENDELIG: Lene Alexandra Øien har endelig fått svar på utredningen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Lene Alexandra Øien (39) var i begynnelsen av 20-årene da hun dukket opp i offentligheten for første gang, henholdsvis i «Idol» i 2003 og «Robinsonekspedisjonen» året etterpå.

Det var riktignok PR-stuntet hun gjennomførte sammen med Aylar Lie (37) samme år, der jentene påsto overfor pressen at de hadde hatt en het natt med artist Robbie Williams (47), som for alvor trakk Øien inn i medienes søkelys.

BRUTALT ÆRLIG: «Lovlig blond»-stjernen Selma Blair er brutalt ærlig om MS-diagnosen i en ny dokumentar. Video: Discovery + Vis mer

Gikk til utredning

Nå er hun livsstilcoach og deler hyppig treningsmotivasjon med sine nesten 70 000 tusen følgere på Instagram. Mandag var det imidlertid noe annet hun valgte å dele.

«NÅ HAR JEG FÅTT DIAGNOSEN». Slik starter hun innlegget.

På bildet ser man 39-åringen sitte i en stol, tittende ut av et vindu. Bildet er i svart-hvitt.

Videre skriver hun:

«De senere årene har det dukket opp utfordringer og symptomer som har blitt ekstremt forsterket. Som dere vet har jeg gått til utredning og i omfattende terapi to ganger i uken i snart tre år. På mine snart 40 år har jeg alltid følt meg litt annerledes på flere områder i livet. Jeg har i alle år slitt med mange forskjellige utfordringer som jeg egentlig har trodd har vært normalt, men jeg har vel egentlig skjønt etterhvert at det ikke er det».

Se og Hør har vært i kontakt med Lene Alexandra Øien, som henviser til manager. Øiens manager opplyser at Øien ikke har noen videre kommentar til saken

ÅPEN: I en episode av «En kveld hos Kloppen», avslørte TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Hoveddiagnosen

Øien forklarer at etter hun i 2018 gikk på en smell, bestemte seg for å gå til bunns i ting og jobbe med seg selv fra innsiden. Underveis la hun merke til flere og flere symptomer som kunne stemme med en spesifikk diagnose, og tok imot råd fra en psykolog om å gå til utredning.

Hun innrømmer at både utredningen og behandlingen tidvis har vært veldig krevende, men at hun nå endelig har fått svar:

«Min hoveddiagnose er i følge overlege og psykiater ADHD. (...) Vi har alle våre styrker og svakheter. Jeg velger å se på ADHD som min superkraft. Jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag uten ADHD», avslutter hun.

LES OGSÅ: - Har tenkt at med denne diagnosen kunne jeg ikke bli mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer