Angelina Jolie og Brad Pitt:

Røper detaljer rundt den bitre rettsstriden

Det blir etter alt å dømme et eksplosivt oppgjør mellom skuespillerduoen.

BITTER KAMP: Det har vært to lange år med offentlig skittentøyvask for Angelina Jolie og Brad Pitt. Nå håper de på et endelig punktum i saken. Foto: NTB Scanpix
BITTER KAMP: Det har vært to lange år med offentlig skittentøyvask for Angelina Jolie og Brad Pitt. Nå håper de på et endelig punktum i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det tidligere ekteparet Angelina Jolie (43) og Brad Pitt (54) står på hver sin side av frontlinjen når en rettslig høring finner sted om en knapp måned.

Da skuespillerstjernene gikk hver til sitt i 2016, fulgte det i dagene og månedene etter en offentlig skittentøyvask uten like - spesielt knyttet til omsorgsrett. Etter mye om og men kunne det konstateres at Jolie hadde fått foreløpig omsorgsrett for parets seks barn.

KAMPSAK: Angelina Jolie kjemper videre for full omsorgsrett for barna. Her sammen med fire av hennes totalt seks barn. Foto: NTB Scanpix
KAMPSAK: Angelina Jolie kjemper videre for full omsorgsrett for barna. Her sammen med fire av hennes totalt seks barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel har det ikke gått knirkefritt for seg når det gjelder å komme frem til en enighet rundt detaljene i fordelingen av barna - heller tvert om. Det tidligere ekteparet har skapt et utall negative overskrifter i løpet av de siste månedene, og det er virkelig steile fronter mellom de to.

Fordeling av eiendom

Ifølge en rekke medier blir det et eksplosivt oppgjør mellom partene. Nettstedet TMZ melder blant annet at høringen er satt til å begynne 4. desember og at hele prosessen er antatt å vare mellom to og tre uker. Der Angelina ber om full omsorgsrett, ønsker Brad delt omsorgsrett.

Sammen har skuespillerne barna Maddox (17), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (12) og tvillingene Knox og Vivienne (10).

VIL SE BARNA: Brad Pitt har gitt tydelig uttrykk for at han ønsker å tilbringe mest mulig tid sammen med barna. På dette bildet ser vi Pax, Shiloh (også kjent som John) og Maddox. Til høyre i bildet er Pitts foreldre, altså barnas besteforeldre. Foto: NTB Scanpix
VIL SE BARNA: Brad Pitt har gitt tydelig uttrykk for at han ønsker å tilbringe mest mulig tid sammen med barna. På dette bildet ser vi Pax, Shiloh (også kjent som John) og Maddox. Til høyre i bildet er Pitts foreldre, altså barnas besteforeldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foruten spørsmål om barnefordeling, skal en dommer også se på et eiendomsoppgjør mellom de to partene. Det tidligere ekteparet skal angivelig ikke ha opprettet en ektepakt, noe som gjør situasjonen ytterst uforutsigbar og krevende.

Ifølge Radar Online deler Pitt og Jolie på utgiftene knyttet til den rettslige høringen. Hva utfallet blir, gjenstår derimot å se.

Nettstedet også skriver at partene har blitt enige om å la den pensjonerte dommeren John Ouderkirk følge omsorgstvisten helt frem til 30. juni 2019. Dette tyder på at det kan ta lang tid før saken blir endelig avgjort.

Streng beskjed

Brad Pitt har, som tidligere kjent, kommet med krass kritikk mot sin ekskone. Han mener at Jolie har forsøkt å forhindre hans samvær med barna.

I rettsdokumenter som nettstedet The Blast fikk tilgang til i juni, står det at Jolie kan miste den primære omsorgsretten dersom hun ikke lar barna tilbringe mer tid sammen med sin far.

Det står blant annet at det er skadelig for dem å ikke ha et forhold til faren, og hvor viktig det er at samtlige av barna har et sunt og sterkt forhold til både mor og far.

Dommeren ba blant annet Jolie den gang om å arrangere en telefonsamtale med barna og deres leger for at barna skulle bli forklart at «retten har bestemt at hver enkelt av dem er trygg sammen med sin far».

- Er livet mitt

Både Brad Pitt og Angelina Jolie har vært relativt ordknappe i møte med mediene etter den tunge tiden. Duoen har derimot lettet på sløret et par ganger. I et intervju med nyhetsbyrået AP i mai i fjor, fortalte Pitt at barna er noe av det han verdsetter mest i livet.

- Barn er alt. Barna er livet mitt. De tar alt fokus, som de alltid burde, uttalte han.

ANGELINA JOLIE OG BRAD PITT: Superstjernene var en gang i tiden Hollywoods heteste par, men slik er det absolutt ikke lenger. Foto: NTB scanpix
ANGELINA JOLIE OG BRAD PITT: Superstjernene var en gang i tiden Hollywoods heteste par, men slik er det absolutt ikke lenger. Foto: NTB scanpix Vis mer

Var redd

Det første intervjuet Brad valgte å gjøre etter skilsmissen, var med herremagasinet GQ våren 2017. Der pratet han blant annet om presset han var under da det ble slått opp i pressen at han ble etterforsket for barnemishandling.

Det tok Pitt naturligvis svært tungt, men saken ble senere henlagt, og «Fury»-stjernen ble renvasket. Frykten for at barna skulle tro alt som sto i avisene, var likevel stor.

- Jeg var redd for at barna skulle tro på det, og at vennene deres skulle spørre dem for mye. Selvsagt var mesteparten falske nyheter, de ble skrevet for å selge. Det såret meg, sa han den gang.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

- Satt i saksa

Det var da barnevernet ringte at ting virkelig begynte å bli tungt for Brad Pitt.

- Jeg satt virkelig i saksa når barnevernet ringte. Det var etter det at vi klarte å samarbeide for å ordne dette. En advokat sa til meg: «Ingen vinner i retten, det handler om hvem som blir mest såret».

- Det tror jeg på. Du bruker et år på å være fokusert på å bygge en sak for å bevise din uskyld, og hvorfor du har rett og de tar feil. Det er vanskelig. Jeg nektet å gjøre det, og heldigvis var Angelina enig. Det er sjokkerende for barna å plutselig få familien sin revet fra hverandre, fortalte filmstjernen.

- Vi er en familie

I februar samme år var det Angelina Jolie som tok bladet fra munnen for første gang, og fortalte i et intervju med BBC hvordan tiden etter bruddet hadde vært. People gjenga deler av intervjuet.

- Jeg vil ikke si så mye om det, bortsett fra at det har vært en veldig vanskelig tid. Vi er en familie, og vil alltid være det. Vi kommer oss gjennom dette og blir forhåpentligvis sterkere som familie av det, sa Hollywood-stjernen den gang.

- Mange andre går gjennom dette, også min familie ... Vi har alle vært gjennom en tøff tid. Fokuset mitt er på barna, fortalte Jolie og fortsatte:

- Vi er og vil alltid forbli en familie. Jeg ser etter en måte dette kan gjøre oss sterkere som familie på.

I løpet av det drøye året som har gått siden eksparets første intervjuer etter bruddet, har tonen imidlertid surnet betraktelig mellom de to.

LES OGSÅ: Kritiserer Angelina for å dele sensitiv informasjon om barna

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer