Brittany Murphy:

Røper detaljer om stjernens siste dager

- Hun hadde det så vondt.

DØDE BRÅTT: Alt lå til rette for Brittany Murphy. Så døde hun brått. Foto: Alex Berliner / Shutterstock Editorial / REX / NTB
DØDE BRÅTT: Alt lå til rette for Brittany Murphy. Så døde hun brått. Foto: Alex Berliner / Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert

Det er snart 12 år siden Hollywood-stjernen Brittany Murphy, som hadde gjort seg bemerket i storfilmer som «Clueless» og «8 Mile», brått døde i sitt eget hjem, under det som fortsatt omtales som mystiske omstendigheter.

At ektemannen hennes, Simon Monjack - som for øvrig fant den livløse kroppen hennes, døde bare fem måneder etterpå, har ikke bidratt til å dempe mystikken.

Fremdeles er det flere svar fansen og familien ikke har fått, men nå kan det se ut til at de kanskje får vite mer. Om bare noen dager slipper nemlig HBO Max dokumentaren «What Happened, Brittany Murphy?»,.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Familien avslører detaljer

Ifølge People vil det her bli avslørt flere grufulle detaljer om Murphys siste dager og om ektemannen, som altså merkelig nok døde et knapt halvår etter henne.

BEGGE DØDE: Simon og Brittany døde begge i sitt felles hjem - med bare fem måneders mellomrom. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX/NTB
BEGGE DØDE: Simon og Brittany døde begge i sitt felles hjem - med bare fem måneders mellomrom. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX/NTB Vis mer

Monjacks familie og tidligere forlovede er blant dem som medvirker i dokumentaren, og som hevder at han løy til stjernen om hvem han var.

Han skal blant annet ha ventet barn med forloveden, men fikk henne til å reise til New York i tro om at han skulle følge etter.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio som er funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Da jeg kom til min lille leilighet i New York ringte jeg ham og han svarte. Jeg sa at «Simon, jeg har kommet frem ...» Og før jeg fikk fullført setningen la han på røret. Han forlot meg gravid og alene, sier eksforloveden Elizabeth Ragsdale i dokumentaren ifølge People.

Dokumentarens regissør, Cynthia Hill, omtalter Monjack som «en forstyrret person, som løy til folk». Hill hevder videre at Murphy «ble et av hans siste ofre».

- Hadde det vondt

Trista Jordan, som på sin side hadde jobbet tett med den nå avdøde skuespilleren, mener at oppførselen hennes var alarmerende den siste tiden og at hun ikke var seg selv.

- Hun hadde det så vondt. Hun hadde Bambi-bein og klarte ikke stå oppreist, sier Jordan.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Hennes bortgang var så bisarr og det er så mange vendinger, sier produsent Buddy Day.

Murphys kropp ble obdusert dagen etter dødsfallet, og ifølge rettsmedisineren hadde 33-åringen dødd av «naturlige årsaker», ettersom hun hadde lidd av både lungebetennelse og anemi (blodmangel, journ.anm.), ifølge CNN.

Faren nektet å gi seg

Den fullstendige obduksjonsrapporten, som kom i februar for elleve år siden, avdekket ytterligere funn. Det ble da konkludert med at skuespilleren sluttet å puste som følge av lungebetennelse, anemi - og inntak av ulike medisiner - som smertestillende og febernedsettende.

Saken ble dermed avsluttet, siden det trolig ikke hadde forekommet noe kriminelt. Skuespillerens far lot seg derimot ikke overbevise, og mente at dødsfallet umulig bare kunne skyldtes «naturlige årsaker».

«LOVE ISLAND US»: Josh blir vekket midt på natta for å motta den grusomme beskjeden. Video: TV 2 Play. Reporter: Celina Morken Vis mer

Fire år etter datterens død fikk han en rettskjennelse til å analysere håret til datteren, som viste høye nivåer av over ti potensielt giftige tungmetaller. Et av dem var barium, som brukes i rottegift.

Rettsmedisinerne mente imidlertid at dette ikke beviser eller peker på noe som helst, ifølge E! News.

- Det eneste de fant var tungmetaller, men jeg regner med at leger og våre folk fortalte familien at Brittany farget håret sitt … Det ble avklart at metallene kom fra fargen. Hun ble ikke forgiftet, og vi står ved dødsårsaken vi først oppga den gang. Hun døde av reseptbelagte medisiner, lungebetennelse og blodmangel, fortalte rettsmedisinerne i Los Angeles til ovennevnte nettsted så sent som i 2014.

LES OGSÅ: Om faren: - Døde under sex

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer