Henriette Steenstrup:

Røper detaljer om operasjon: - Vondt

«Pørni»-skaperen fjerner all tvil om at det har vært smertefullt med kneoperasjon.

MØRKT: Det er duket for ny sesong av «Pørni» og Henriette Steenstrup kan avsløre mørke detaljer i vente. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert

Søndag kan spente «Pørni»-tilhengere endelig juble: Sesong to av den populære TV-serien slippes. Den første sesongen av humorserien ble en braksuksess, og nå er skuespiller Henriette Steenstrup (47) klar for å servere det norske folk mer av den store «snakkis»-serien.

Skuespilleren og manusforfatteren har jobbet hardt med prosjektet helt siden den første sesongen kom i mai i fjor, men hun har også hatt litt å stri med på privaten.

Innlagt

21. september i fjor delte Steenstrup på sin egen Facebook-profil at hun var innlagt på Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo.

«Jeg skal være ærlig å si at dette legger jeg kun ut for å få sympati og god bedring hilsener», skrev hun blant annet den gangen.

NERVØS: Skuespiller og rapper, Jon Ranes, har akkurat sagt hasta la vista til videregående, er aktuell med ny musikk & rappet opp sesong 2 av suksesserien «Pørni». Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Aas/ Rød Løper Vis mer

Hun fortalte også at operasjonen hadde blitt noe forsinket på grunn av pandemien, men skrøt masse av velferdsstaten og helsevesenet.

«Nå skal knærne opp og stå. Et av gangen», formidlet hun videre.

I NRK-podkasten «Drivkraft» har «Pørni»-skaperen fortalt litt mer om bakgrunnen for sykehusoppholdet - hun måtte nemlig operere.

Skuespilleren har i en tid hatt store smerter i knærne, som følge av en langt fremskyndet artrose.

RIV I HJERTET: I «Senkveld» fortalte Henriette Steenstrup om hva som hjalp henne da hun var midt oppi skilsmisse. Vis mer

Ifølge Norsk Helseinformatikk er hovedsymptomet på kneleddsartrose gradvis, økende, belastningsavhengige smerter i kneet hos personer over 40 år. Plutselig forverring av tilstanden kan også forekomme.

- Jeg må ta ett av gangen. Så jeg har bare tatt ett, sier Steenstrup om kneoperasjonene som må til, når Se og Hør møter serieskaperen i anledning pressedag for sesong to av «Pørni».

Videre forklarer Steenstrup at hun har flyttet knestrukturen fjorten grader.

Smertefullt

Skuespilleren forteller også at hun egentlig må skifte ut begge knærne, men at hun er for ung for den operasjonen. Derfor må hun istedenfor bytte benstilling, som er en utsettelse av det å bytte ut knærne.

- Er det vondt?

- Vondt, ja! utbryter Steenstrup til Se og Hør, på en måte som gjør at det ikke er noen tvil om at dette har vært smertefullt.

KUNNE IKKE GÅ: Emma Ellingsen forteller om den kjønnsbekreftende operasjonen i «Bloggerne». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Heldigvis kan hun melde om at det går bedre nå:

- Det går bedre nå, men det tar inntil ett år å bli ordentlig, ordentlig superbra, forteller hun, før hun lattermildt følger opp:

- Så slalåmkarrieren min er jeg usikker på neste OL.

KLAR: Henriette Steenstrup er klar med ny sesong av snakkis-serien. Foto: Mortein Eik/Se og Hør
KLAR: Henriette Steenstrup er klar med ny sesong av snakkis-serien. Foto: Mortein Eik/Se og Hør Vis mer

- Noen mørke ting

Steenstrup har tidligere uttalt til Kampanje at sesong to av «Pørni» fortsetter der den første sesongen slapp.

- Pørni sjonglerer fortsatt unger, foreldre og skjebner, og må ta noen oppgjør med folk i livet sitt. Det er fortsatt en lys serie, men det er noen mørke ting i Pørnis liv, fortalte Steenstrup nylig til Kampanje.

NY TV-SERIE: Niklas Baarli kommer nærmere faren sin, Lars Baarli, i den nye TV-serien «Alt min far ikke har lært meg». Video: Rød Løper/Steffen Pettersen. Reporter: Celina Morken Vis mer

Overfor Elle har skuespilleren uttalt at Pørni i den nye sesongen må stå litt opp for seg selv og at det går en grense for hva man skal tåle. I den nye sesongen har Steenstrup også fått med seg en komikervenn - Odd-Magnus Williamson (41) dukker nemlig opp.

LES OGSÅ: Røper detaljer fra kulissene: - Ble helt kokko

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer