«Inger in Dubai»:

Røper detaljer om luksuslivet

Inger Houghton har hatt kongelige på kundelisten. Nå forteller hun om tiden i Dubai før livet tok en ny vending.

ANNERLEDES HVERDAG: Inger Houghton og familien har bodd i Dubai de siste ni årene. Nå forteller hun om tiden der. Foto: Privat
ANNERLEDES HVERDAG: Inger Houghton og familien har bodd i Dubai de siste ni årene. Nå forteller hun om tiden der. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vi forlater Dubai, og det knuser rett og slett hjertet mitt at etter nesten ni år i denne fantastiske byen får vi ikke engang muligheten til å ta ordentlig farvel», skrev Inger Houghton (35), kanskje bedre kjent som «Inger in Dubai», på Instagram i slutten av april.

Eventyret om treningsinfluenseren i De forente arabiske emirater startet for ni år siden, da hun og ektemannen Ian Houghton pakket sakene og flyttet.

Paret har vært kjente i en årrekke, ettersom begge har populære treningskontoer i sosiale medier. Mens Inger opprinnelig er fra Egersund, er ektemannen selv fra Sandnes, og det var sistnevntes engelske far som ga dem ideen om Dubai.

Kongelige kunder

Selv om livet i Dubai nå er et tilbakelagt kapittel, har ekteparet, som har datteren Kaia (som snart blir fem år) sammen, mye å se tilbake på.

Livet i emiratet står nemlig i stor kontrast til hvordan de fleste nordmenn lever, med blant annet kongelige kunder på listen, og en svært spesiell ferietur - der hun fikk sitte ved siden av supermodellen Naomi Campbell.

KONGELIGE KLIENTER: Inger og Ian pakket sakene og flyttet til Dubai. Der ventet et liv de fleste ikke har sett maken til. Foto: Privat
KONGELIGE KLIENTER: Inger og Ian pakket sakene og flyttet til Dubai. Der ventet et liv de fleste ikke har sett maken til. Foto: Privat Vis mer

- Jeg tror folk i Dubai er veldig åpne på et vis, men samtidig har det ikke vært naturlig for meg å spørre kundene mine hvilken familie de hører til, forteller Inger overfor Se og Hør, når vi spør hvem hun har jobbet for.

- Jeg kan se på et etternavn at det er en som er høyt oppe, og jeg hører gjerne et rykte om hvilken familie personen hører til. Selv om jeg hadde et så nært forhold til noen at jeg ble med dem på ferie, følte jeg likevel at det aldri var på sin plass å snoke i slike private ting, legger hun til.

35-åringen avslører at hun har trent flere som tilhører kongefamilien, og døtre til sjeiker.

- Det er folk som har en helt annen status enn den vanlige treningskunden man treffer her hjemme, men det kule med det hele, er at de er helt vanlige folk. De synes burpees (treningsform, journ.anm.) er like slitsomt som oss andre, sier hun lattermildt, og fortsetter:

- De har også lyst på sjokolade selv om de ikke burde spise det. De har helt vanlige utfordringer og målsettinger. Den eneste forskjellen er at det er litt andre forhold. De har jo ofte egne treningsrom hjemme.

SPORTY: Ingers hverdag i Dubai var annerledes enn hvordan den blir i Norge. De som har fulgt henne i sosiale medier har fått se flere slike bilder. Foto: NTB Scanpix
SPORTY: Ingers hverdag i Dubai var annerledes enn hvordan den blir i Norge. De som har fulgt henne i sosiale medier har fått se flere slike bilder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som nevnt har Inger trent flere kongelige i løpet av sine ni år i Dubai. Opplevelsen beskriver hun som «meget kul», men mener likevel det kuleste er at: Til tross for enorme lommebøker, er de helt «vanlige».

- I hvert fall mot meg. Jeg ble godt behandlet som personlig trener og skandinaver, så det var en utrolig kjekk jobb. Men jeg har skjønt at det er like givende å trene store grupper her hjemme. Det som går igjen er at de aller fleste blir glade av å trene, kongelig eller ei.

SJOKKERER: Den latinamerikanske influenseren Lele Pons har lagt ut en TikTok som sjokkerer. Vis mer

Dubai har som kjent vært gjenstand for knallhardt kritikk fra menneskerettighetforkjempere - blant annet for kvinneundertrykkelse og kriminalisering av homofili.

Kvinner risikerer fengsel for å anmelde voldtekt, ettersom det er straffbart med sex utenfor ekteskapet. Sex mellom personer av samme kjønn er forbud, og man kan bli dømt til lange fengselsstraffer.

Luksus

Når Se og Hør snakker med egersunderen, omtaler hun livet i emiratet som om det skulle være hvilket som helst annet liv, og hvilken som helst annen jobb. Likevel er det én opplevelse hun aldri glemmer.

- Det er vanskelig å rangere hvem de største jeg har møtt er, men en av de lokale jentene jeg trente var datteren til sjeiken av Sharjah (en av emiratene i UAE journ.anm.). Det som var så kult med henne, var at i 2012, da jeg trente henne, var det mer vanlig å trene for å bli tynn.

Inger forteller at jenta ikke brydde seg om hvordan hun så ut, og at hun bare ønsket å bli sterk.

- Det syntes jeg var så sykt fantastisk - hun var helt annerledes enn en stereotypisk emirat og de private jentene man ser for seg. Hun er en jeg fremdeles har i livet mitt den dag i dag.

- Jeg tror at, siden jeg har fått komme hjem til mange og sett hvordan livet deres egentlig er bak abayaen (en kjole journ.anm.) og designerveskene, så har jeg fått oppleve en side av Dubai som de fleste aldri får. Til og med ektemannen min har ikke det. Han har fått luksus han også, men ikke sett hvordan det foregår i et hjem på samme måte.

Treningsinfluenseren beskriver det som en helt annen verden enn den verdenen vi kjenner.

- Nå er kanskje de dagene over for meg, men det har vært veldig gøy å få oppleve.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Første klasse

Men det var ikke bare hjemmebesøk i Dubai som sto på planen for nordmannen. Hun ble som nevnt også invitert med på en reise, blant annet til Los Angeles. Det er en tur hun gjerne skulle ha sett prislappen på.

- Jeg ble invitert med, av en av kundene mine, til å fly første klasse til Los Angeles. Da var det ikke meningen at jeg skulle være med som personlig trener. Vi trente naturligvis sammen, men når man er i en viss posisjon, så kan man ikke dra på et gym eller shopping alene. Man må ha med seg en litt eldre person, ikke en nanny, men kanskje mer som en mor. Jeg var med henne som en venninne, forteller Inger, som minnes turen som noe man ser på film.

- Det var en sånn opplevelse, at hvis jeg hadde fortalt alt som skjedde, så hadde du trodd jeg bare fant det på. Det var helt sprøtt.

Prislappen på hele turen vet ikke engang 35-åringen hva havnet på, men hun vet at flybilletten på første klasse alene kostet 250 000.

- Det var en sånn flytur der - hvis jeg kom fram til flyplassen og måtte snu der - så hadde det ikke gjort noen ting. Bare flyturen alene var en opplevelse i seg selv. Jeg kommer aldri til å oppleve noe liknende.

Bare et par seter bortenfor satt supermodell Naomi Campbell.

- Det var et helt merkelig opplegg, innrømmer hun.

FOBI: Influenser Maren Turmo kan fortelle at tidligere opplevelser førte til en fobi hun nå velger å være åpen om. Video: Maren Turmo/Dplay/Rød Løper Vis mer

«Snipp snapp snute»

I april tok influenseren altså valget om å avslutte eventyret i Dubai, etter ni år. Ekteparet har drevet treningsstudioet SHP Dubai, eller Scandinavian Health & Performance Dubai, men la ned bedriften for to år siden.

Med tvillinger på vei og en forandret familiesituasjon hjemme i Norge, etter at Ingers far ble rammet av et kraftig hjerneslag i fjor, ble valget om å forlate hverdagen i Dubai, tatt på svært kort tid.

- Avgjørelsen ble tatt idet vi fant ut at vi venter tvillinger. Jeg føler egentlig ikke at det var en avgjørelse, vi bare kom fram til at det var det mest logiske. Vi har jo alltid klart oss i Dubai, med tanke på at vi har hatt foreldre som har kunnet komme og besøke oss, men nå er situasjonen annerledes, og det blir ikke like lett for oss å reise med to små babyer.

Ifølge 35-åringen hadde nok den lille familien fremdeles bodd i Dubai, om ikke de ventet to små.

- Men nå er jeg ekstra glad for at det er tvillinger. Jeg er glad for at det steget ble tatt. Det var en ting som måtte skje uansett, og vi hadde aldri planer om å bli boende for alltid.

DEN SISTE TIDEN: Inger, ektemannen og dattera er tilbake på norsk jord. Her fra en løping inne i Dubai under coronapandemien. Foto: Privat
DEN SISTE TIDEN: Inger, ektemannen og dattera er tilbake på norsk jord. Her fra en løping inne i Dubai under coronapandemien. Foto: Privat Vis mer

Fremtidsplaner

Flytteprosessen ble naturligvis forhastet, ettersom hele verden befinner seg midt i coronapandemien. I Dubai måtte Inger, ektemannen og datteren holde seg innendørs, og fikk ikke den avslutningen som de hadde ønsket.

- Samtidig ble det som å rive av et plaster, fort og smertefullt, forklarer hun, og fortsetter:

- Vi hadde jo egentlig ikke noe alternativ. Grunnen til at det ble så forhastet var at alt var så usikkert, om man i det hele tatt kunne reise derfra. Vi fant en åpning, en reiserute vi kunne komme oss av gårde med, og tenkte at vi bare måtte hoppe på.

Mandag den aktuelle uken kom flytteselskapet og hentet møblene deres, og to dager senere var snuten vendt mot Norge og Egersund.

- Det føles veldig bra å være hjemme, og jeg har ikke angret en eneste gang. Men du kan jo spørre meg igjen når mørket og regnet kommer, sier hun lurt.

Nå venter et annerledes, men fint liv nærmere familien, for gjengen som snart blir fem.

- Vi håper at vi kan jobbe ganske likt som før. For min del blir det naturligvis et annet klientell. Jeg er jo vant til å trene på private gym, men jeg tror den nye situasjonen også blir fin.

Så lenge 35-åringen får jobbe med trening, er hun fornøyd. For ektemannen sin del vil han i stor grad også fortsette som tidligere, nemlig å utdanne andre trenere. Ifølge Inger kommer han også til å reise en del, også tilbake til Dubai.

- Så han får ta farvel for oss i Dubai når den tid kommer.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

Drømmehuset

Paret har bestemt seg for å bo i Ingers hjemby, Egersund. I hvert fall de første årene, mens tvillingene er små. Det betyr likevel ikke at de ikke er åpne for å flytte på seg igjen.

- Vi får se om vi flytter nærmere Stavanger-området eller en større by etter hvert. Jeg kjenner at sånn som vi jobber, så er det vanskeligere å fylle opp gruppetimer i en liten by hvor folk kanskje ikke hiver seg like lett med.

I disse dager venter de på møblene sine fra Dubai, men har foreløpig ikke kjøpt seg bolig.

- Vi har ikke kjøpt ennå, men har funnet drømmehuset. Så vi får se om det faller på plass, sier hun.

LES OGSÅ: «Utnytter» coronakrisen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer