«Verdens verste menneske»:

Røper detaljer om kjærlighetslivet

Fredag var det premiere på den norske storfilmen «Verdens verste menneske».

HOVEDROLLE: Filmstjernen Renate Reinsve røper detaljer om sitt eget kjærlighetsliv under kveldens premiere. Foto: Se og Hør / Tor Lindseth
HOVEDROLLE: Filmstjernen Renate Reinsve røper detaljer om sitt eget kjærlighetsliv under kveldens premiere. Foto: Se og Hør / Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KLINGENBERG/OSLO (Se og Hør): Den norske storfilmen «Verdens verste menneske» hadde fredag premiere på det norske lerretet.

I den anledning var det rullet ut en rød løper foran Klingenberg kino i Oslo, der flere av landets største og mest populære skuespillere hadde dukket opp, for å få med seg premieren på filmen som har mottatt hyllester verden over.

Hovedrollene i Joachim Triers nye dramakomedie om kjærligheten i vår tid spilles av Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum.

«Hun imponerer stort», skrev Dagbladets anmleder om Reinsve, og trillet samtidig en femmer på terningen.

PÅ LØPEREN: Amalie Iuel var stolt over kjæresten Aksel Lund Svindal på premierefesten til dokumentarfilmen hans. Vis mer

- Sinnsykt

Da Se og Hør møter Renate Reinsve (33) under kveldens premierevisning kan hun dele gleden over at filmen endelig vises på det norske lerretet.

- Det er helt fantastisk å få vise filmen her i Norge, og det har vært så mye oppstyr rundt filmen overalt, sier hun og legger til:

- Jeg er ikke så veldig nervøs. Jeg trodde jeg skulle være mer nervøs, men jeg gleder meg mest faktisk. Vi er så stolte av denne filmen her, og folk må jo synes hva de vil. Det er veldig høye forventninger tror jeg, så jeg håper det innfrir, men jeg har en god følelse.

STOLT: Reinsve legger ikke skjul på at de er stolte av filmen som har premiere i kveld. Foto: Se og Hør / Tor Lindseth
STOLT: Reinsve legger ikke skjul på at de er stolte av filmen som har premiere i kveld. Foto: Se og Hør / Tor Lindseth Vis mer

Da «Verdens verste menneske» hadde premiere under filmfestivalen i Cannes ble den rost opp i skyene, men Reinsve våknet likevel opp med nerver etter filmens første visning.

- Jeg var veldig nervøs for anmeldelsene. Jeg våknet opp å spydde masse, masse, masse, forteller hun, og forsikrer oss samtidig om at det ikke vil skje i kveld.

Til tross for at Reinsve er noe hemmelighetsfull rundt sitt eget kjærlighetsliv, kan hun likevel røpe overfor Se og Hør at «det er helt sinnsykt».

Stjerneskuddet kan også avsløre at hun stortrives som mor til sin to år gamle sønn, og beskriver mammalivet som «fantastisk».

HISTORISK: Lørdag kveld ble skuespiller Renate Reinsve historisk under filmfestivalen i Cannes. Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad mener dette er viktig for norsk film. VIDEO: Canal + Vis mer

- Stolt

Skuespiller Henrik Mestad (57) er blant de spente kinogåerne, og han legger ikke skjul på de store forhåpningene i forkant av kveldens premiere.

- Jeg gleder meg på den måten at jeg tror at vi i dag skal få se vår første Oscar-vinner, sier Mestad.

I SJOKK?: Skuespiller Henrik Mestad legger ikke skjul på at han har store forventninger til filmen. Mon tro om han også er sjokkert over sin egen Oscar-spådom? Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
I SJOKK?: Skuespiller Henrik Mestad legger ikke skjul på at han har store forventninger til filmen. Mon tro om han også er sjokkert over sin egen Oscar-spådom? Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Den nyinnsatte kultur- og likestillingsministeren, Anette Trettenbergstuen, beskriver kveldens premiere som en «heftig opplevelse», og er stolt av milepælen i norsk filmbransje.

- Det er med på å løfte den norske filmbransjen. Det er også et uttruykk på hviulket nivå norsk film er på. Vi vinner priser internasjonalt og norsk film vinner i konkurransen mot kvalitetsfilmer fra resten av verden, og det skal vi være stolte av.

STOLT: Anette Trettebergstuen var selvsagt på plass på premieren. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STOLT: Anette Trettebergstuen var selvsagt på plass på premieren. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Sølje Bergman (46) er også på plass under den kritikerroste filmen, og røper hvilken taktikk hun velger å bruke i forbindelse med de høye forventningene.

- Jeg senker forventningene til null, og alt annet er bonus. Klart man har forventninger, men det skal man ikke si høyt. Så jeg bare gleder meg til å nyte, så er jeg helt åpen og så skal jeg bare se filmen. Jeg skal lage min personlige mening etter.

SPENT: Skuespiller Sølje Bergman senket forventningene før premieren. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SPENT: Skuespiller Sølje Bergman senket forventningene før premieren. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

På et spørsmål om Bergman noensinne har følt seg som «verdens verste menneske», viser hun til et bilde tatt på toalettet kort tid før, og svarer:

- Det er ikke meg, men det er speilet på doen. Kanskje vi alle er innom den følelsen. Klart du skal være verdens verste menneske inn i mellom.

LES OGSÅ: - Vanskeligste valget i mitt liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer