Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson:

Røper detaljer om frieriet

Jakob Ingebrigtsen forteller åpenhjertig om forholdet til forloveden Elisabeth Asserson.

FORLOVET: Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen har vært kjærester i snart fem år. Foto: Carina Johansen / NTB
FORLOVET: Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen har vært kjærester i snart fem år. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april delte løpetalentet Jakob Ingebrigtsen (20) og kjæresten Elisabeth Asserson (21) gledelige nyheter på hver sin Instagram.

Da avslørte nemlig duoen at de hadde forlovet seg.

«Jeg er glad for å kunne si at år etter år med å spørre, så sa jeg endelig ja», skrev Jakob til et bilde av det kyssende paret samt ringen, og siterte dermed Disney-filmen «To på rømmen».

Onsdag er løperen gjest i Ida Fladens (35) podkast «Ida med hjertet i hånden», og der deler han åpenhjertig om både forholdet og frieriet.

I podkasten kommer det frem at som toppidrettsutøver levde han et veldig voksent liv allerede som 13-åring, og hadde egentlig ikke tid til kjæreste.

Men så snudde det:

- Da jeg møtte Elisabeth fikk jeg dekt et behov eller tomrom i hverdagen som jeg visste jeg manglet, og som jeg trengte.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Ba om datterens hånd

Jakob og Elisabeth har vært kjærester i snart fem år, og allerede som 18-åringer ble de samboere. Nå har de gått til anskaffelse av en hund med navn Maximus, og dermed blitt en familie på tre.

Jakob forteller at til tross for den unge alderen, har paret alltid vært trygge på at det er de to for alltid.

- Sett utenfra er det kanskje litt merkelig at to 15-åringer er så sikre på at forholdet skal vare livet ut, men når jeg lever slik jeg gjør blir det veldig fort seriøst fordi det blir på en måte alt eller ingenting. Jeg sa ganske tidlig til mamma at «dette her tror jeg er en keeper», sier han til Fladen i podkasten.

Den nyforlovede idrettsutøveren forteller videre at Elisabeth lenge har snakket om et frieri og at hun gledet seg veldig. Derfor ville han gjøre det så spesielt som mulig.

20-åringen inviterte to andre vennepar, så de kunne sprette champagnen og feire forlovelsen sammen etterpå. Han fikk med kjæresten på en tur med Maximus, og sammen gikk alle til en innsjø. Da de kom frem gikk de andre venneparene litt unna for å la de to turtelduene få litt alenetid. Deretter fridde sistnevnte til sin utkårede. Og hun sa ja!

Jakob legger til at han ville gjøre det «ordentlig», og hadde derfor i forkant av frieriet spurt Elisabeths foreldre om datterens hånd.

Knut Nærum var gjest i «Kåss til Kvelds» og der fortalte han om hvordan han svarte på konas frieri. Video: NRK Vis mer

Brutalt

Det er ikke bare bare å bli sammen med en toppidrettsutøver. Hverdagen dreier seg for det meste om trening og faste rutiner. Det kan være vanskelig for en kjæreste.

- Det er ikke mange som hadde greid å gå gjennom den endringen som hun gjorde. Hun satte mer eller mindre livet på vent. Det var ganske drøyt for henne sett i ettertid. Det er veldig mye bedre nå, men de første årene var nok ganske vanskelige, innrømmer han i podkasten.

Han legger til at de må prioritere bort nesten alt av hverdagslige ting som skjer utenfor deres egen leilighet. Siden han enten trener, spiser eller restituerer er det få timer i døgnet som er ledige, og i de timene kan han heller ikke bruke noe særlig krefter da han må være klar til neste økt.

Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson har i skrivende stund ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skulle i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

Takker kjæresten

Duoen møttes på videregående. I en video på Elisabeths Youtube-kanal fortalte hun at hun på dette tidspunktet visste lite om Ingebrigtsen-familien.

- Han (Jakob, journ.anm.) gikk så klart i feil matteklasse, i starten, og jeg visste ikke hvem det var. Jeg bodde et stykke utenfor Sandnes, så jeg kjente ikke til familien, innrømmet hun i videoen.

I dag er de som nevnt samboere. Det var i 2019 at duoen flyttet sammen, og da Se og Hør møtte dem under Idrettsgallaen samme år innrømmet Jakob at det hjalp å bli samboere i form av at han fikk tilbringe mer tid sammen med kjæresten.

- Nå som vi har flyttet sammen får vi mer tid til hverandre, det har hjulpet på. Nå får vi i hvert fall natten sammen og det er de små tingene som er viktige, noe vi ikke hadde like mye av før, la Elisabeth til.

FORLOVET: Emilie Stordalen har forlovet seg! Det tok hele familien del i. Video: TV 2 Vis mer

Ingebrigtsen-klanen har som nevnt lenge vært en av Norges mest profilerte familier, først og fremst på bakgrunn av løpebrødrene Henrik (30), Filip (28) og Jakob. For å ikke glemme trenerpappa Gjert (55) i kulissene, mamma Tone og de resterende søsknene.

Privat har Henrik og Filip begge giftet seg og fått barn. Jakob og Elisabeth har tidligere røpet flere fremtidsplaner, og vært klare på at også de ser for seg en familieforøkelse:

- Vi vil helt klart stifte egen familie etter hvert, fortalte Jakob til Se og Hør i 2019.

LES OGSÅ: Røper datterens bryllupsplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer