Rose McGowan og Harvey Weinstein:

Røper detaljer om den påståtte voldtekten for første gang

Hevder filmmogulen forgrep seg på henne da hun var 23 år gammel.

BOKAKTUELL: I selvbiografien sin «Brave» skriver skuespiller Rose McGowan om et seksuelt overgrep Harvey Weinstein skal ha utsatt henne for. Weinsteins advokat avviser McGowans anklager som «løgn». Foto: NTB Scanpix
BOKAKTUELL: I selvbiografien sin «Brave» skriver skuespiller Rose McGowan om et seksuelt overgrep Harvey Weinstein skal ha utsatt henne for. Weinsteins advokat avviser McGowans anklager som «løgn». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skuespiller Rose McGowan (44) var en de første kvinnene som sto fram med rystende historier om Hollywood-mogul Harvey Weinstein (65).

Allerede i midten av oktober tvitret McGowan om at en «studiosjef» hadde forgrepet seg mot henne. Det ble senere kjent at mannen var Weinstein, som fram til i høst var sjef for filmselskapet Miramax.

McGowan har tidligere fortalt at voldtekten fant sted på et hotellrom i 1997. I sin ferske selvbiografi «Brave» går hun for første gang i detalj om historien.

The Guardian har gjengitt utdrag fra boka, der McGowan skriver at hun møtte Weinstein for første gang under filmfestivalen Sundance i 1997, der filmen hennes «Going All The Way» ble vist.

MEIER NED VOLDTEKTSMENN: Etter 12 år avslører regissøren at «Skrik»-stjerna Rose McGowan fikk hovedrollen i filmen fra 2007 på grunn av en intrikat hevnplan. Video: Grindhouse Vis mer

Hotellrom-møte

Etter filmvisningen skal Weinstein ha bedt McGowan om å møte ham på en restaurant, en avtale som senere ble flyttet til hotellrommet hans.

44-åringen trodde at hun og Weinstein skulle legge en større plan for karrieren hennes, men slik ble det ikke.

Etter en halvtimes snakk om karrieren hennes skal Weinstein ha presset henne mot kanten av en jacuzzi og tvunget seg på henne ved å utføre oralsex, skriver Variety.

McGowan skriver at hun fortalte skuespillerkollega Ben Affleck og sin egen manager om overgrepet kort tid senere.

Avviser anklagen

Weinstein har avvist alle anklager om sex uten samtykke, men har forholdt seg taus rundt mange av de konkrete overgrepsanklagene som har strømmet inn siden det i oktober ble stukket hull på #MeToo-byllen.

McGowans anklager i «Brave» blir imidlertid tilbakevist av Weinsteins advokat, som stempler skuespillerens historie som «løgn» i en langtrukken uttalelse:

«Å se «opptredenen» av Rose McGowan når hun promoterer sin nye bok, har gjort det umulig å være taus, da hun prøver å sverte Mr. Weinstein med en feit løgn som blir benektet ikke bare av Mr. Weinstein selv, men av minst to vitner, inkludert Ms. McGowans egen manager på det aktuelle tidspunktet, som Ms. McGowan hevder å ha betrodd seg til dagen etter det påståtte overgrepet, og stjerneskuespiller Ben Affleck, som Ms. McGowan hevder også å ha fortalt om sitt møte med Mr. Weinstein kort tid etter hendelsen hun nå beskriver som «voldtekt», men som hun i 1997 overfor sin manager omtalte som en seksuell handling hun samtykket til».

Uttalelsen er gjengitt av Fox News.

LES OGSÅ: - Han dikterte e-poster mens han var naken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer