Tuva Fellman:

Røper detaljer om bryllupet

- Jeg var fyllesyk og veldig lykkelig, sier programlederen, som giftet seg i august.

MANN OG KONE: Tuva Fellman og Ronny Brede Aase sa ja til hverandre for over en måned siden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MANN OG KONE: Tuva Fellman og Ronny Brede Aase sa ja til hverandre for over en måned siden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Nylig hadde programlederduoen Solveig Kloppen (51) og Tuva Fellman (35) premiere på sin nye kjærlighetsreality «Love IRL», som sendes på Warner Bros. Discoverys plattformer.

I programmet skal single og helt vanlige mennesker med minimalt erfaring rundt det som har med flørting å gjøre, sendes til Sør-Afrika i håp om å finne den store kjærligheten - selv om dating for de fleste av deltakerne er svært vanskelig.

Se og Hør møtte nylig Kloppen og Fellman i forbindelse med premieren. Der røpet sistnevnte at det ikke var helt rosenrødt i starten for henne selv heller - da hun møtte mannen i sitt liv, NRK-profil Ronny Brede Aase.

IN REAL LIFE: I «Love IRL» skal programlederne Solveig Kloppen og Tuva Fellman hjelpe en gjeng unge mennesker som synes det er vanskelig å date med å finne kjærligheten. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Giftet seg

Det var hun selv som den gang tok ansvar og sjekket opp det som med tiden skulle bli hennes partner.

- Men det tok litt tid før han tok det innover seg. Han har i hvert fall sagt det, at han ikke helt skjønte det. Til slutt måtte jeg bare si «Hei, hei, hva skjer nå, egentlig»? Jeg ble forelsket i Ronny ganske lenge før han ble forelsket i meg, sier hun til Se og Hør.

Solveig Kloppen har vært gift med ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy (51) i 17 år. Tuva Fellman på sin side giftet seg med sin kjære, Ronny Brede Aase (35) i starten av august i - kort tid etter at hun returnerte fra innspillingen i Sør-Afrika, som varte i fire og en halv uke.

LEDER DATING-REALITY: Tuva Fellman og Solveig Kloppen er programledere for «Love IRL» på TVNorge. Foto: Warner Bros. Discovery
LEDER DATING-REALITY: Tuva Fellman og Solveig Kloppen er programledere for «Love IRL» på TVNorge. Foto: Warner Bros. Discovery Vis mer

Der hadde hun rukket å bli så god venn med sin programlederkollega at hun fikk et aldri så lite problem i dagene før bryllupet skulle avvikles.

- Alt var klappet og klart, og vi hadde egentlig ikke plass til flere gjester! Men vi måtte bare invitere Solveig og Kjartan. Det har vært skikkelig stas å jobbe med og å bli kjent med henne. Hun er så rutinert og dyktig, noe som har gjort at jeg har utviklet meg masse og, bedyrer 35-åringen.

- Likeså. Det har liksom vært så trygt. Én ting er at Tuva er en så god programleder, men like viktig er det i et sånt program at hun virkelig har et indre kompass, skyter 15 år eldre Kloppen inn.

- Overtenning

Tuva Fellman og mannen Ronny Brede Aase forlovet seg sommeren 2019, og bryllupet - det ble avviklet i Oslo med totalt 150 gjester til stede. Ironisk - og gøyalt nok - har de to programledervenninnene bryllupsdag på samme dag, nemlig 6. august.

- Bryllupet er så ferskt at jeg har blitt en type person som sier «Du bør gifte deg» til andre. I forkant var jeg så nervøs siden vi skulle ha så mange gjester, men da dagen kom tenkte jeg at vi jo burde invitert enda flere. Det var skikkelig, skikkelig gøy.

ÅRETS KVINNE: Det var en rørt Solveig Kloppen som i går mottok prisen for årets kvinne på Se og Hørs kjendisgalla. Video: Bjørn Lindgren/Rød Løper Vis mer

- Så hvordan var det å våkne opp dagen derpå som kona til Ronny?

- Jeg var fyllesyk. Fyllesyk og veldig lykkelig. Jeg tror vi holdt det gående til 4.30 - det var i hvert fall cirka da vi lukket dørene, sier den nygifte ettbarnsmammaen med et smil.

STOR DAG: Solveig Kloppen fikk sin Kjartan Brügger Bjånesøy 6. august i 2005. Foto: Jan-Petter Dahl / Se og Hør
STOR DAG: Solveig Kloppen fikk sin Kjartan Brügger Bjånesøy 6. august i 2005. Foto: Jan-Petter Dahl / Se og Hør Vis mer

Men det var neimen ikke alle som holdt det gående like lenge som brudeparet.

- Jeg hadde så overtenning under middagen at da noen spurte meg klokken 1 om jeg skulle være med i taxi hjem... Da tenkte jeg «Det var lurt». Da hadde jeg allerede fått prøve meg på dansegulvet og. Det siste jeg registrerte den kvelden var at Kjartan, mannen min, danset med moren til Ronny, så de var ikke avhengige av meg heller, røper Kloppen.

- Krangler aldri høylytt

I «Love IRL» gjør duoen sitt ytterste for at gjengen med deltakere skal finne veien til kjærligheten. Men som i de fleste andre parforhold, møter både Kloppen og Fellman utfordringer i sine egne forhold.

- For min del handler det oftest om at jeg sjelden orker å vente på at avgjørelser skal tas. Det er min dårlige egenskap. Jeg kan være typen til å kjøpe møbler før vi har blitt enige i om møblene er noe vi skal ha eller ikke. Det kan føre til at de ikke passer inn og må gis bort. Jeg orker bare ikke å vente på Ronnys refleksjoner, humrer Tuva.

NYGIFT: Se den rørende talen Petter Pilgaard holdt for Vendela på den store bryllupsdagen. Video: Tor Lindseth. Vis mer

- Krangler dere ofte da?

- Nei, vi krangler vel aldri høylytt. I så fall er det jeg som krangler, for Ronny er ikke akkurat kranglete av seg.

- Du antyder at det er du som er sjefen?

- Det er i hvert fall jeg som tar avgjørelsene. Men det er også jeg som må krype til korset og innrømme at avgjørelsene var helt feil.

- Må starte på nytt

- Solveig?

- Vi krangler egentlig veldig lite. Vår utfordring er at vi begynner å få så store barn at vi må finne oss opp på nytt på et vis? Hva gjør vi nå, liksom? Plutselig sitter vi der alene fredag kveld, og hvem er vi da? Man må på et vis starte forholdet på nytt.

51-åringen fortsetter:

- Det kjedeligste av alt er å la det føre til at man bare jobber mer. Vi pusset opp i fjor, så det er vi ferdige med. Kanskje vi bør skaffe oss ei hytte? Dessverre koster det mye penger, sier eks-TV 2-profilen til Se og Hør.

KARAKTERBRIST: Den ellers så blide og greie programlederen Solveig Kloppen viser en helt annen side av seg selv i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Høsten 2020 ble Fellman og ektemannen foreldre til en liten jente. Hun fyller to år i oktober, og til Se og Hør legger ikke TV-profilen skjul på at hun elsker livet som mamma.

- Det har vært intenst, men skikkelig gøy. Heldigvis har vi venner som er litt eldre og som vi kan snakke med og få råd av, så det går seg til, sier hun.

LES OGSÅ: Hetses: - Kald kjerring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer