Martin Lilleberg:

Røper detaljer om bryllupet

«Norges tøffeste»-Martin gifter seg med kjæresten til sommeren.

BRYLLUP: Danser og «Norges tøffeste»-profil Martin Lilleberg røper detaljene rundt bryllupet. Her med forloveden Jamina Finanger. Foto: Torstein Jørgensen
BRYLLUP: Danser og «Norges tøffeste»-profil Martin Lilleberg røper detaljene rundt bryllupet. Her med forloveden Jamina Finanger. Foto: Torstein Jørgensen Vis mer
Publisert

I våres kunne vi følge ti deltakere, deriblant danseren Martin Lilleberg (25) i NRK-suksessen «Norges tøffeste». Melhus-mannen røk ut i semifinalen - etter å ha kjempet i flere harde og utfordrende konkurranser.

Etter at 25-åringen forlot oljeplattformen i realityserien har han hatt mye å henge fingrene i.

HEMMELIGHETSFULLE: I «Norges tøffeste» flørtet Isak Dreyer og Victoria Tolaas vilt, men har de holdt kontakten etter innspillingen? Vi spurte. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

I august står Lilleberg på scenen på Folketeatret i rollen som Pepper i musikalen «Mamma Mia», men før den tid skal det skje en annen stor begivenhet i 25-åringens liv - nemlig bryllup.

På nyttårsaften i fjor fridde han til kjæresten gjennom tre år, Jamina Finanger (26). Til sommeren blir de mann og kone.

- Mange usikkerheter

Overfor Se og Hør røper «Norges tøffeste»-stjernen detaljer om bryllupet og bryllupsplanleggingen.

Lilleberg forteller at grunnet pandemien har det vært utfordrende å planlegge det kommende bryllupet.

GIFTER SEG: «Norges tøffeste»-stjernen Martin Lilleberg og forloveden Jamina Finanger gifter seg i sommer. Foto: Håkon Lilleberg
GIFTER SEG: «Norges tøffeste»-stjernen Martin Lilleberg og forloveden Jamina Finanger gifter seg i sommer. Foto: Håkon Lilleberg Vis mer

- Det var jo veldig sånn i starten av planleggingen at man tenkte: «Skal man gjøre det på sommeren eller skal man gjøre det neste sommer? Har vi nok tid nå eller må vi drøye det? Har vi lov til å ha gjester i sommer eller har vi ikke lov til å ha gjester? Det har vært veldig mange usikkerheter, sier han, og fortsetter:

- Men så var det egentlig bare å bestemme seg om man skulle gjøre det, og så prøve å planlegge så godt man kan. Det er selvfølgelig litt stressende å få alt på plass.

Bryllupsbudsjettet ble det imidlertid litt vanskelig å holde.

- Vi startet med en form for budsjett, men personlig ante jeg ikke hva et bryllup skulle koste, så det ble vanskelig å følge etter hvert, innrømmer han.

SLAKT: Ifølge Norges tøffeste-stjerna, Seher, er det spesielt én øvelse som alltid blir slaktet. VIDEO: Fredrik Filtvedt / Melina Pambou Sundfør. Vis mer

Til tross for knotete planlegging ser den kommende ektemannen svært frem til den store dagen fredag 6. august.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg tror det blir veldig stas. Jeg er helt utsultet på å samle mennesker, så jeg gleder meg veldig til å få en dag man får samlet alle man er glad i og å bare feire, deler han til Se og Hør.

- Vi er ambisiøse

TV-profilen avslører videre at vielsen finner sted i Ullern kirke i Oslo. Deretter går turen til Hellviktangen kunstkafé på Nesoddtangen for festligheter der.

- Det er nede ved sjøen, skjærgård - veldig luftig og friluftsaktig. Passer oss godt, egentlig. Det er rom for aktiviteter, dansing og litt tjohei, forteller han.

Til tross for coronarestriksjoner håper Lilleberg og forloveden likevel at de får en velfylt gjesteliste.

SNART EKTEFELLER: Martin Lilleberg røper at festlighetene vil holdes ved sjøen - og forteller at han og forloveden er glade i friluftsliv. Foto: Torstein Jørgensen
SNART EKTEFELLER: Martin Lilleberg røper at festlighetene vil holdes ved sjøen - og forteller at han og forloveden er glade i friluftsliv. Foto: Torstein Jørgensen Vis mer

- Vi håper vi kan ha nesten 80 gjester til middag, og nærmere 130 til kaffe etterpå, sier han, og legger til:

- Vi er jo ambisiøse, så har man jo selvfølgelig en reserveplan hvis man ender opp med å ikke få lov til og samle så mange.

Fridde på taket

Når paret gifter seg i begynnelsen av august er det åtte måneder siden Lilleberg spurte om kjærestens hånd på takterrassen.

- Jeg slet litt med å finne et mer romantisk øyeblikk enn oppe på taket med stjerner og fyrverkeri, sier han.

Selve frieriet kom noe overraskende på Finanger.

- Jeg tror ikke hun helt hadde forventet det. Hun hadde kanskje hintet litt, men jeg hadde vært veldig sånn: «Det skal ikke du vite når skjer», sier han, og tilføyer:

- Jeg er litt opptatt av denne overraskelsen. Det at det skal komme litt ut av det blå, så jeg tror hun var veldig klar for det, men hun visste ikke at det skulle komme der og da.

Duoen hadde kjent hverandre i om lag åtte år før de ble et par.

- Jeg føler at vi kanskje kjenner hverandre godt nok etter åtte års vennskap. Det er noe fint med å ha vært venner først også, sier han.

- Fått flere tilbud

Den travle danseren har nok å gjøre i tiden fremover. Innimellom forberedelsene til bryllupet øver han også til «Mamma Mia»-forestillingen i august.

- Det blir litt frem og tilbake. Men jeg liker jo når det er ting som skjer, sier han til Se og Hør.

UKJENT FARVANN: Isak Dreyer er beviselig Norges tøffeste. Men hvor tøff er han ute blant folk? Video: Rød Løper/Nina Hansen/Jonas Hammer Vis mer

«Norges tøffeste»-deltakelsen har også gitt Lilleberg mer oppmerksomhet.

- Jeg har blitt stoppet litt på gata for å ta bilder i ny og ne. Ellers har publisiteten også hjulpet på å få flere tilbud om jobber - som gjør en frilansdanser godt.

LES OGSÅ: Får hundrevis av frierbrev

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer