«Full dekning»:

Røper detaljer fra kulissene: - Ble helt kokko

Ti timers middagsselskap over tre uker - én ting gjorde det spesielt intenst.

NY FILM: Den norske filmen «Full dekning» har kinopremiere 25. februar. Video: Storm Films / Nordisk Film Distribusjon. Vis mer
Publisert

25. februar er det premiere på den nye, norske filmen «Full dekning». Filmen tar et dypdykk i de mange hemmelighetene som kan befinne seg inne i mobiltelefonen.

I hovedrollene finner man Nicolai Cleve Broch (46), Agnes Kittelsen (41), Thorbjørn Harr (47), Kyrre Hellum (48), Ellen Birgitte Winther (45), Sara Khorami (34) og Jan Gunnar Røise (46).

En vennemiddag tar en drastisk vending etter at en helt spesiell «mobillek» dras i gang. Alle må legge telefonene sine på bordet, og alt som skjer på den skal deles med resten av gruppen. Dét byr på problemer.

- Ville hverandre vel

Tirsdag denne uken møtte Se og Hør seks av syv hovedrolleinnehavere, for å ta en prat om filmen. Alle fra ensemblet var til stede utenom Kyrre Hellum, og samtlige kunne røpe detaljer fra innspillingen.

- Mange vil si dette er en stjernespekket film - hvordan har det vært å jobbe sammen?

STJERNESPEKKET: Den norske filmen har hanket inn et stjernelag. Foran fra venstre: Agnes Kittelsen, Sara Khorami og Ellen Birgitte Winther og bak fra venstre: Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise og Nicolai Cleve Broch. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STJERNESPEKKET: Den norske filmen har hanket inn et stjernelag. Foran fra venstre: Agnes Kittelsen, Sara Khorami og Ellen Birgitte Winther og bak fra venstre: Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise og Nicolai Cleve Broch. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Jeg føler vi etablerte tidlig et felles ønske om å spille hverandre gode, og tørre å be om hjelp når man trengte det og hjelpe hverandre, uttaler Nicolai Cleve Broch til Se og Hør, før han legger til at han personlig ikke opplevde filmen som stjernespekket.

- Jeg tenkte mer at det var et veldig fint ensemble som ville hverandre vel, og det håper jeg synes i filmen, at vi drar i samme retning, alle sammen.

PROVOSERT: Agnes Kittelsen er gjest i denne ukens «Lindmo», og der snakker hun om da hun fikk se opptak av guttene «Exit» er inspirert av. Video: NRK Vis mer

Agnes Kittelsen, som i filmen er gift med rollefiguren til Thorbjørn Harr, legger til at det var en interessant måte å jobbe sammen på. Ettersom de gjennom nesten hele filmen sitter rundt et middagsbord, fikk de se hverandre jobbe på nært hold. Kittelsen synes det var lærerikt og fint å se hvordan kollegaene løste ulike oppgaver.

- Det var egentlig det mest interessante, synes jeg også, det var jo omtrent ti timer hver eneste dag rundt det bordet. Du ser hva alle holder på med til enhver tid, legger Sara Khorami til, som nylig hadde en rolle i en annen godt omtalt, norsk film: «Ingenting å le av».

Rypelukt

«Full dekning»-skuespillerne forteller at mens resten av Norge, som følge av corona, ikke kunne besøke hverandre, hadde de middagsselskap i så mye som ti timer hver eneste dag i tre hele uker.

- Dere ble ikke lei av hverandre, da?

- Jeg håper ikke det, jeg ble ikke lei av dere i hvert fall, så jeg håper ikke dere ble lei av meg, ler Nicolai Cleve Broch, før samtlige stemmer i at de ikke ble lei.

- Vi ble litt lei rypelukt da. Det ble veldig intenst. Agnes og jeg hadde den veldig tett på. Vi hadde litt sånn mimikk på den etter hvert, sier Sara Khorami.

BLE KOKKO: Agnes Kittelsen røper at de ble kokko av rypelukten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BLE KOKKO: Agnes Kittelsen røper at de ble kokko av rypelukten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Vi ble helt kokko av den lukten, legger Agnes Kittelsen til.

Trodde det var hårsprayen

Da kan de også dra frem en historie fra innspilling, hvor Agnes Kittelsen på et tidspunkt trodde en av de merkelige luktene på settet var hårsprayen hennes. Hun gikk nemlig rundt hele dagen og beklaget for at hårsprayen hennes luktet, men så viste det seg å være rognebærgeléen som stod på bordet.

- På forhånd tenkte jeg at det skulle være lett og gøy rundt bordet der, og slenge fra seg noen kommentarer. Det var helt motsatt, innrømmer Thorbjørn Harr om filmingen ved middagsbordet.

MOBIL-HEMMELIGHETER: Den nye, norske filmen tar for seg en rekke hemmeligheter som finnes inne i mobiltelefonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MOBIL-HEMMELIGHETER: Den nye, norske filmen tar for seg en rekke hemmeligheter som finnes inne i mobiltelefonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Flere av skuespillerne nevner at de i utgangspunktet er vant til å ha en del pauser ved sceneskifte og lignende, men at de i denne filmen fikk svært lite tid til pauser.

Måtte spise mye grønnsaker

- Vi satt akkurat sånn hele tiden, uttaler Jan Gunnar Røise, og forteller at de på grunn av coronasituasjonen ikke kunne sitte sammen med de andre i produksjonen for å spise lunsj. Dermed ble de sittende ved det samme middagsbordet hele dagen - i de sammen klærne.

Røise kan også fortelle om at han gikk fem på under innspillingen. I første tagning «valgte han litt feil» hva mat angår.

- Jeg spiste for mye brokkoli og blomkål, uttaler han, og forklarer at siden han gjorde dette på første tagning, ble det totalt sett litt i overkant mye grønnsaker.

- Jeg valgte dumt, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: «Exit»-skuespiller: - Jeg ble ikke traumatisert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer