Mayoo Indiran:

Røper detaljer fra fengselet: - Var ekkelt

«Kompani Lauritzen»-aktuelle Mayoo Indiran forteller om livet inne i fengsel.

SITTET INNE: Mayoo Indiran åpner opp om tiden han tilbrakte i fengsel. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SITTET INNE: Mayoo Indiran åpner opp om tiden han tilbrakte i fengsel. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Mayoo Indiran (31) imponerer for tiden stort som en av deltakerne i årets sesong av «Kompani Lauritzen», og denne uken gjestet han også «Rød Løper»s podkast. Der kunne han røpe detaljer fra livet inne i fengsel.

Rett før jul i 2016 ble den tidligere «Paradise Hote»-deltakeren pågrepet av politiet i sitt eget hjem.

På julaften ble han siktet for narkotikaovertredelser, og han ble sittende i varetekt i halvannen måned. Saken ble henlagt, men i forrige uke ble det kjent at 31-åringen får erstatning av staten - da siktelsen ble stående i tre år og åtte måneder.

- Jeg tror jeg kunne sonet i fengsel, det hadde ikke vært noe problem, men varetektsfengslet vil jeg ikke være igjen, innrømmer Indiran åpenhjertig i podkasten.

RØRENDE: Mayoo Indiran fikk trøst av Dag Otto Lauritzen etter å ha gjennomført tårnhopp. Reporter: Celina Morken: Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Litt ekkelt

«Kompani Lauritzen»-deltakeren har tidligere åpnet seg om hva han lærte på de ukene han var varetektsfengslet. Nå forteller han imidlertid detaljer fra hverdagen bak lås og slå.

- Vi måtte gå i en slags rød joggedress. Den var litt stilig, samtidig som det var ekkelt fordi det var noen som hadde brukt den før meg, ler 31-åringen.

De syv ukene hvor han var varetektsfengslet hadde han brev- og besøksforbud, og hadde dermed ikke noen kontakt med omverdenen. Mobilen måtte han også gi fra seg.

STOLT KJÆRESTE: «Kompani Lauritzen»-aktuelle Mayoo Indiran tok med seg kjæresten da han dukket opp på premierefest. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch Vis mer

- Jeg fikk ikke snakke med noen andre enn advokaten min og de andre innsatte - som bare snakket engelsk, og dere vet jo hvordan engelsken min er, fleiper han videre i podkasten.

Indiran bodde alene i en celle. Den besto av en TV, et lite skrivebord, en seng, et klesskap, en doskål og en vask. Alt det inne i et bitte lite rom.

- Så det er verdens kjipeste hotellrom på en måte? spør «Rød Løper»-programleder Kine Falch.

- Ja, men jeg skal ikke klage. Jeg har sett fengsler i utlandet, og jeg er veldig glad for at jeg bor i Norge.

ÅPENHJERTIG: Mayoo Indiran satt syv uker i varetekt før han ble frikjent i februar 2017. Nå er han aktuell med «Kompani Lauritzen». Han forteller at han kunne trekke visse paralleller mellom fengselsoppholdet og realitydeltakelsen. Reporter: Celina Morken Vis mer

Dårlig mat

I podkasten tar Indiran lytterne gjennom en typisk dag han hadde i fengselet.

- Man står opp og får en halvtime-time ute av cellen. Så lager man seg noe mat, går tilbake til cellen og kjeder seg til de kommer og serverer mat igjen. Også er det jo lufting, og en form for aktiviteter i en time eller to, hvor man kunne besøke en prest eller dra på gymmet og trene for eksempel.

Og måltidene var, ifølge Indiran, ikke noe å skryte av.

- Det er langt fra gourmet. Man kan lage handlelister og kjøpe inn selv også, men fengselets faste måltider som de ga til alle var det ikke mye kvalitet over, innrømmer han.

HÅRTAP: Mayoo snakker i «Sofa» om at han tok grep etter at han opplevde hårtap. Video: TV 2 Vis mer

- Stjerne i fengsel

Men selv i de enkle omgivelsene og uten den beste maten var 31-åringen fast bestemt på å lage god stemning blant de innsatte.

- Jeg visste det var kjipt å være der inne og jeg var veldig opptatt av at de skulle ha det bra sammen med meg. Jeg var litt sånn: «vi sitter 20 timer inne i cellen, la oss bruke de fire timene vi har sammen på noe koselig».

Som tidligere «Paradise Hotel»-deltaker var det også flere av de i fengselet som dro kjensel på Indiran.

- Overraskende nok så ble jeg alltid gjenkjent, så alle var veldig hyggelige mot meg.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, faller en av deltakerne om. Vis mer

- Var du stjerne i fengsel? spør «Rød Løper»-programleder Jonas Scheie Hammer.

- Ja, det var litt sånn det føltes, ler Indiran.

LES OGSÅ: Festet med superstjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer