<strong>MØTE:</strong> Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga møttes på en VIP-avdeling i Las Vegas i 2009, noe dette bildet viser. Mayorga hevder møtet utviklet seg til et mareritt senere på natten. Foto: NTB Scanpix
MØTE: Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga møttes på en VIP-avdeling i Las Vegas i 2009, noe dette bildet viser. Mayorga hevder møtet utviklet seg til et mareritt senere på natten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ronaldo anklaget for voldtekt:

Røper detaljer fra den påståtte skrekknatten med Ronaldo

Eksmodellen Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Cristiano Ronaldo. Fotballstjernen sier det er «fake news».

Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet bekreftet natt til tirsdag at de har gjenåpnet saken mot Ronaldo. Det skriver USA Today.

Juventus-spiller Cristiano Ronaldo (33) er i hardt vær etter påstander om voldtekt. Påstandene kommer fra den amerikanske eksmodellen Kathryn Mayorga (34), og skriver seg tilbake til sommeren 2009.

Dette var sommeren Ronaldo byttet fra Manchester United til Real Madrid. Bilder som nå har kommet ut, viser de to sammen på nattklubben Rain i Las Vegas. Dette var opptakten til det som angivelig endte med voldtekt tidlig om morgenen 13. juni for ni år siden.

<strong>GOD STEMNING:</strong> Kathryn Mayorga (i midten) danser foran Ronaldo tidligere på kvelden. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Kathryn Mayorga (i midten) danser foran Ronaldo tidligere på kvelden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han kom opp på siden av meg og tok tak i armen min. Det var som om han sa: «Du! Kom med meg!» Min reaksjon var: «Tøyser du?» forteller Mayorga til Der Spiegel.

Taushet

Saken har kommet opp igjen fordi Ronaldo angivelig kjøpte eksmodellen til taushet.

Hun skal ha fått 375 000 dollar - eller i overkant av 3 millioner kroner - for ikke å gå videre med saken, eller fortelle om den i offentligheten. Nå forsøker advokatene til eksmodellen å komme seg ut av avtalen.

Det var i 2017 at saken ble kjent første gang etter at Der Spiegel fikk kjennskap til anklagene gjennom dokumenter fra Football Leaks. Nettstedet sto den gang for omfattende avsløringer i internasjonal fotball.

Ronaldo og folkene rundt ham benekter voldtektsanklagene. Tvert imot mener superstjernen at Kathryn Mayorga forsøker å bli kjendis på bekostning av hans storhet. Og historien som fortelles - for første gang med full identifisering - er drøy kost.

- Han (Ronaldo) er en svært berømt person. Jeg er redd, forteller Mayorga til Der Spiegel, et tysk magasin med solid omdømme.

- Grunnen til at jeg signerte en avtale til å begynne med, var at jeg ikke ville at navnet mitt skulle komme ut, forteller Mayorga.

<strong>FESTET SAMMEN:</strong> Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga nyter drikke sammen på nattklubben. Foto: NTB Scanpix
FESTET SAMMEN: Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga nyter drikke sammen på nattklubben. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Good girl»

På den tiden - hun var 25 år - jobbet hun som «good girl» på utesteder i Las Vegas.

- De ville at vi skulle holde i drinker og mingle med vennene våre. I virkeligheten får du vann, og du later som om du er opptatt av vennene dine, forteller hun. Hensikten er å lokke folk til lokalet og få gjestene til å bruke penger.

Senere på natten 13. juni 2009 - etter at hun hadde sluttet å jobbe - skal hun ha fått en tekstmelding fra ei venninne. Hun ville at hun skulle komme til nattklubben Rain og VIP-avdelingen. Der ble hun fortalt at Ronaldo var i lokalet.

- Folk snakket om ham. «Oi, der er han. Han er berømt», forteller Mayorga.

De to kom i prat. Etter å ha snakket sammen en stund spurte han om telefonnummeret hennes, forteller hun.

- Jeg ga ham nummeret og gikk. «OK, kult», tenkte jeg.

Tekstmelding

Etter en stund skal hun ha fått en tekstmelding fra fotballspilleren. Beskjeden var klar: Hun kunne ta med noen venner og bli med på fest. Den skulle finne sted på hotellet Palms Place, som lå rett ved siden av.

Sammen med ei venninne bestemte eksmodellen seg for å stikke bort, forteller hun.

- Vi kunne alltids ta et bilde og gå. Utsikten fra hotellet er ganske så fantastisk.

Ronaldo hadde en penthouseleilighet i bygningen med boblebad på balkongen. Venninnene ble straks invitert opp i boblebadet, der Ronaldo og gjengen satt, ifølge Mayorgas beretning. 34-åringen forteller at hun ikke ville ødelegge klærne sine i vannet, men at hun fikk tilbud om å låne noen.

Da hun sto på badet i undertøyet, skal Ronaldo ha kommet inn og gjort tilnærmelser til henne, som ifølge henne endte med det påståtte overgrepet.

Benekter

Juventus-stjernen har hele tiden benektet anklagene. Advokatene hans reagerte sterkt da Der Spiegel omtalte den påståtte voldtekten første gang. Da var kvinnen anonym.

- Artikkelen er ikke noe annet enn et stykke journalistisk fiksjon, hevdet Ronaldos agentselskap.

<strong>SUPERSTJERNE:</strong> Cristiano Ronaldo er kåret til verdens beste fotballspiller flere ganger. Her avbildet på banen i Torino etter en hjemmekamp mot Napoli forrige uke. Foto: NTB Scanpix
SUPERSTJERNE: Cristiano Ronaldo er kåret til verdens beste fotballspiller flere ganger. Her avbildet på banen i Torino etter en hjemmekamp mot Napoli forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ronaldo gjentar det samme budskapet nå. «Fake news», sier han.

Han får også støtte av samboeren Georgina Rodriguez. På Instagram skriver hun at hun elsker ham.

I natt ble det klart at anklagene ender med at Las Vegas-politiet åpner etterforskning av saken. Hun skal ha hatt psykiske problemer etter det som skjedde.

Juventus møter for øvrig Young Boys i Champions League tirsdag. Ronaldo er ute med rødt kort for sin nye klubb fra Torino.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Brad kunne ikke brydd seg mindre

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer