«Jentetur»:

Røper detaljer: - Flau på ekte

En jentetur ulik de fleste førte til pinlige og sårbare øyeblikk, både foran og bak kamera.

TRAILER: Denne høsten slippes komedien «Jentetur», med blant annet Janne Formoe, Line Verndal og Anders Baasmo på rollelisten. Video: TL Entertainment Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14. oktober var det premiere på den norske komedien «Jentetur». Den tar for seg de problemene som kan oppstå i kjølvannet av en uventet skilsmisse, kvinnelige vennskap og hva som foregår under overflaten hos de som tilsynelatende lever «perfekte» liv.

I hovedrollene finner man Janne Formoe (47), Line Verndal (50) og Ida Ursin-Holm (31).

På helt forskjellige steder i livet, og med helt ulike utfordringer, ender trioen opp på en jentetur utenom det vanlige.

TRAILER: Denne høsten slippes komedien «Jentetur», med blant annet Janne Formoe, Line Verndal og Anders Baasmo på rollelisten. Video: TL Entertainment Vis mer

- Flau på ekte

Se og Hør traff hovedrolleinnehaverne av «Jentetur» og slo av en prat om hvordan det var å spille inn denne filmen.

Proppfull av pinlige øyeblikk og morsomme scener var det noe som skilte seg ut under innspilling.

HOVEDROLLE: Janne Formoe spiller hovedrollen, en skilt kvinne som sliter med å komme over bruddet. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HOVEDROLLE: Janne Formoe spiller hovedrollen, en skilt kvinne som sliter med å komme over bruddet. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Hva var «kleinest» å spille inn?

- Altså, en film spilles jo inn litt hulter til bulter. Så den siste scenen i filmen da Ravdeep Singh Bajwas karakter kommer på besøk, der er det jo litt kyssing og god stemning. Det var det første jeg gjorde sammen med han og det er jo en flau ting, forteller Formoe som spiller karakteren «Linda».

Hun viser også til en scene hvor hun skal vokses nedentil og terapeuten (som for øvrig spilles av Anne-Kat. Hærland) hadde med seg sønnen på jobb.

TETTE BÅND: De tre hovedrolleinnhaverne var tydelig glade for å se hverandre igjen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
TETTE BÅND: De tre hovedrolleinnhaverne var tydelig glade for å se hverandre igjen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Jeg ble litt flau på ekte da han gutten var der, selv om jeg selvfølgelig hadde på meg fire truser og håndklær og alt, sier hun.

Til tross for pinlige øyeblikk legger Formoe vekt på at det er mye humor i det å være selvmedlidende og å ha det kjipt.

- Det synes jeg er det viktigste, og det er det vi alle har gjort. Man må ikke spille på humoren, man må spille det på helt ramme alvor fordi det er en historie vi har lyst til å fortelle. Og det er jo viktig for oss.

SØT MUSIKK: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen fant tilbake til hverandre for femte gang. Det la de ikke skjul på under en sending av «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Traff en nerve

Til tross for at det er en komedie har filmen også en gjennomgående sårbarhet som bor i alle karakterene.

Verndal, som spiller karakteren «Sigrid», kjente spesielt på dette under innspilling.

DUMME VALG: Line Verndals karakter legger ut på en uvanlig tur i den nye filmen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DUMME VALG: Line Verndals karakter legger ut på en uvanlig tur i den nye filmen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Jeg opplever at det alvoret vi fikk inn i karakterene var noe vi bevisst jobbet for, at det ikke nødvendigvis var så tydelig i manus. Vi jobbet for å finne tyngden i alt det som er «crazy», forteller hun, og fortsetter:

- Jeg gikk veldig inn i den følelsen av å bli akterutseilt, å bli for gammel, det å ikke være attraktiv lenger - det hadde jeg som en knagg for rollen min. Det at hun gjør ting hun aldri ville ha gjort ellers.

Gjør det morsommere

50-åringen forteller at den følelsen satt igjen også etter endt arbeidsdag.

- Jeg merket at jeg kjente irriterende mye på det den perioden. Jeg gikk så inn i det! Det var så deilig å bli ferdig med det å komme tilbake til meg selv, fordi jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Jeg har det ganske bra jeg! utdyper hun.

BREKKER SEG: «Kongen Befaler»: Janne Formoe brakk seg da Harald Eia tok med sitt eget sæd i studio. Video: Discovery+ Vis mer

- Jeg lærte det at jeg egentlig ikke har det problemet som karakteren hadde, personlig har jeg det ikke som hun har det. Det var deilig å komme seg ut av det, legger Verndal til.

Ursin-Holm, som spiller «Jeanette», mener på sin side at det bidrar til å gjøre filmen morsommere:

INFLUENSER: Ursin-Holms karakter er influenser på Instagram. Foto: Morten Eik / Se og Hør
INFLUENSER: Ursin-Holms karakter er influenser på Instagram. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Det er det som gjør at humor blir humor, at man ikke har en endimensjonal karakter. Finne ut hva som egentlig bor inni de. Med min karakter, som er influenser, er det kanskje lett å tenke hva som driver en person til å ønske så mye oppmerksomhet, forklarer Ursin-Holm, og legger til at hun ikke tror det er tilfellet for alle influensere.

- Kanskje det ligger en ensomhet i bakgrunnen der, at man trenger bekreftelse fra andre hold, avslutter hun.

BRYLLUP: Pia Tjelta og Oddgeir Thune avslørte at de hadde forlovet seg i 2020. Slik svarte hun da vi spurte om bryllupsplanene. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

LES OGSÅ: - Mistet følelsen i halve ansiktet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer