Sophie Elise:

Røper den egentlige grunnen til danse-exiten

Den offisielle forklaringen var «sliten». Nå avslører influenseren hva som egentlig skjedde høsten 2018.

TRAKK SEG: Sophie Elise trakk seg som kjent fra dansekonkurransen i 2018. Foto: Thomas Reisæter /TV 2
TRAKK SEG: Sophie Elise trakk seg som kjent fra dansekonkurransen i 2018. Foto: Thomas Reisæter /TV 2 Vis mer
Publisert

- Hele denne «Skal vi danse»-opplevelsen har vært bare positiv, det er meg det handler om. Jeg har elsket å være med, men nå har kroppen min bare sagt stopp, sa Sophie Elise Isachsen (25) i 2018, halvveis i «Skal vi danse»-sesongen.

Bare noen timer før kveldens sending valgte hun altså å forlate konkurransen.

Hun fortalte at hun var sliten, og at hun derfor ikke hadde det så bra. Isachsen kunne også fortelle at hun hadde fått infeksjon i bekkenet, noe som bidro til at hun valgte å trekke seg.

Dårlig samvittighet

I hennes nye bok, «Ting jeg har lært», kommer det imidlertid fram at det var mer bak avgjørelsen enn det som hittil har vært kjent. Hun forklarer nemlig at det var tapet av den tidligere bestekompisen som gjorde at hun måtte gå i seg selv.

ÅPNER OPP: I Sophie Elises nye bok, «Ting jeg har lært», åpner hun opp om ting som så langt har vært veldig privat. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Hennes siste dans i konkurransen var nemlig dedisert til ham, og familien hans som satt i salen. Det gjorde at 25-åringen følte at hun brukte hans død til å skaffe stemmer.

«Sørg for å gå bort til familien hans og gi dem en klem med en gang dansen er over, så følger kamera med deg dit», sa produksjonen til meg rett før sendingen startet. Nå skulle stemmer sankes. Og da valsen var over, gikk jeg rett bort til Henriks familie, gråtende, med kamera på slep», skriver hun.

FAMILIEN I PUBLIKUM: Etter dansen, som var dedisert til hennes avdøde venn, ga Sophie Elise en klem til de etterlatte. Foto: Thomas Reisæther/TV 2
FAMILIEN I PUBLIKUM: Etter dansen, som var dedisert til hennes avdøde venn, ga Sophie Elise en klem til de etterlatte. Foto: Thomas Reisæther/TV 2 Vis mer

Isachsen skriver også at hun angrer på at hun ikke svarte på den siste meldingen fra vennen, og at hun ikke var der for ham da han trengte det. Den dårlige samvittigheten etter hyllestdansen skal ha ført til flere søvnløse netter.

Ville bli syk for å slippe

25-åringen skal ha blitt så desperat på å komme seg ut av tv-konkurransen at alt hun ønsket var å bli synlig syk. Det skal ha gått så langt at hun ringte en venn for å få tak i brekningsframkallende piller - slik at produksjonen skulle høre at hun ikke var i stand til å delta.

Isachsen forteller videre at hun trakk seg fordi hun trengte å tilgi seg selv, og at hun følte seg som verdens verste menneske etter å danset for ham.

«Det var de mest ubehagelige følelsene jeg hadde kjent på i hele mitt liv. Nå visste jeg hva det ville si å angre på alt man ikke hadde gjort. Alle fikk bare tro at jeg var lat, at jeg var feig. Jeg visste at å forsone meg med Henriks død, men også min egen dårlige samvittighet, var viktigere enn som så».

BLOGGKRIG: Det var en ydmyk Sophie Elise Isachsen som møtte Kristin Gjelsvik til debatt på NRK. Video: NRK Vis mer

Influenseren forteller også at hun var innom tre av TV 2s psykologer før produksjonen gikk med på at hun fikk trekke seg.

- Flaut

Til Se og Hør forteller hun hvordan det føltes å vende ryggen mot programmet.

- Det var selvfølgelig dritkjipt og flaut og alt det å trekke seg. Jeg var redd ingen ville jobbe med meg igjen. Men når alt kommer til alt lærte jeg veldig mye, sier hun.

Isachsen forklarer også at hun i ukene som fulgte måtte distansere seg fra «Skal vi danse», da det var vanskelig å ikke lenger være en del av bobla.

- Men jeg lærte at det viktigste var at mine følelser kom i første rekke. Hvis ikke er det ikke plass til å få gjort noe annet, og det lærte jeg på den harde måten, sier hun.

25-åringen forteller at hun har forståelse for at produksjonen i det lengste forsøkte å få henne til å fortsette.

- Jeg føler ikke at jeg kunne gjort noe annerledes, men samtidig hadde jeg jo selv satt meg i den situasjonen. Det var ikke sånn at jeg ville trekke meg på mandagen, det var fredag ettermiddag, dagen før sending. Jeg forstår veldig godt at jeg ble pusha på det. Jeg har utrolig respekt for produksjonen og det arbeidet de gjør, det er utrolig vanskelig å omstrukturere en hel sending, sier hun, og legger til:

GRILLES: Sophie Elise fikk kjørt seg i julekalenderen til Espen Eckbos karakter Asbjørn Brekke for noen år tilbake. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Samtidig var jeg i en situasjon som var så følelsesmessig vanskelig, så jeg kunne liksom ikke ta stilling til produksjonen og hva folk skulle tenke, jeg måtte bare lytte til meg selv.

Da Isachsen trakk seg var det fire par igjen i konkurransen. Det ble til slutt tv-maler Einar Nilsson som gikk til topps i konkurransen.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at de har rutiner på plass dersom en deltaker vurderer å kaste inn håndkleet.

- Dersom en deltaker ønsker å trekke seg fra «Skal vi danse» er det naturlig at vi går en ekstra runde med vedkommende for å forsikre oss om at dette er et riktig valg, og at han/hun har tenkt seg nøye om. Den samtalen tok vi også med Sophie Elise, og sammen ble vi enige om at å trekke seg fra konkurransen var best for henne, sier han.

LES OGSÅ: Fødte tvillinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer