Beyoncé:

Røper bakgrunnen for Meghan-hyllesten

- I bryllupet var kulturen hennes midtpunktet.

HYLLEST: Beyonce og Jay Z erstattet Mona Lisa med hertuginne Meghan i en takkevideo i forbindelse med Brit Awards. Nå forklarer sangstjernen hvorfor. Foto:Skjermdump, Instagram / NTB Scanpix
HYLLEST: Beyonce og Jay Z erstattet Mona Lisa med hertuginne Meghan i en takkevideo i forbindelse med Brit Awards. Nå forklarer sangstjernen hvorfor. Foto:Skjermdump, Instagram / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken overrasket stjerneparet Beyoncé (37) og Jay Z (49) med en spesiell detalj i takkevideoen de delte i forbindelse med Brit Awards.

Ekteparet stakk nemlig av med prisen for «Årets internasjonale gruppe», men hadde ikke anledning til å delta på selve utdelingen. Derfor gjenskapte de en scene fra musikkvideoen til sangen «APES**T», der de står på hver sin side av et det berømte Mona Lisa-maleriet.

I takkevideoen sørget de derimot for en artig vri - og hadde byttet ut Mona Lisa med et maleri av hertuginne Meghan (37), utstyrt med et glitrende diadem og store perlesmykker.

Den skjulte hyllesten vekket stor oppsikt i internasjonale medier, og Beyoncé forklarte kort i et innlegg på Instagram hva som var bakgrunnen for hyllesten.

Samtidig gratulerte hun hertugparet med barnet som er på vei.

- Til ære for Black History Month bøyer vi oss ned for en av våre «Melanated Monas», skrev hun, som en referanse til hertuginnens flerkulturelle bakgrunn.

Et innlegg delt av Beyoncé (@beyonce)

På sin nettside utdyper superstjernen ytterligere bakgrunnen for hyllesten med et lengre innlegg, skriver People.

Uttrykker takknemlighet

- I dag er vi glade for å hedre Meghan, hertuginnen av Sussex. Meghans bakgrunn som film- og tv-skuespiller har latt henne bruke sin plattform til noe positivt, åpner Beyoncé med i innlegget.

Videre skriver sangstjernen at Meghans veldedighetsarbeid for flerkulturelle lokalsamfunn begynte lenge før hun ble hertuginne. Hun trekker blant annet frem at Meghan lenge har vært ambassadør for World Vision, og i den anledning reist til Rwanda for å se hvordan tilgang til rent vann påvirker barn. Dette er en sak som Beyoncé selv er svært engasjert i.

- Hun ble hertuginne av Sussex som følge av ekteskapet til prins Harry i mai 2018, og ble med det en av de få flerkulturelle kvinnene til å bli del av en kongelig familie, fortsetter hun.

Superstjernen uttrykker videre takknemlighet for at Meghan inkluderte flere flerkulturelle tradisjoner i bryllupet sitt, som den Chicago-bosatte pastoren, gospelkoret, og en ung, mørk cellist.

- I bryllupet var kulturen hennes midtpunktet, og hun og prins Harry har fortsatt å fremme rasedialogen både nært og fjernt, avslutter hun hyllesten.

Vis mer

«Stjal showet»

Den ovennevnte pastoren fra prinsebryllupet i mai, er Michael Curry. Han holdt en bokstavelig talt flammende tale til brudeparet, og overrasket mange.

SNAKKIS: Pastor Michael Curry holdt en 13 minutter lang tale under vielsen. I sosiale medier er han blitt den store snakkisen. Video: AP Vis mer

De britiske storavisene og The Telegraph skrev den gang at pastoren «stjal showet», men det så ut til at både brudeparet og flere av de fremmøtte gjestene likte det de hørte.

Mange lo og trakk på smilebåndet av Currys tale om kjærligheten - deriblant prins William (36), hans kone Kate (37) og Camilla Parker Bowles (71).

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, uttalte den gang at talen nok kom som en overraskelse på tradisjonsbundne briter.

- Vi har aldri tidligere i kongelige bryllup sett en så engasjert og original prest. Men vi har også tidligere sett tydelig personlige vielser av kongelige, som for eksempel i bryllupet til prinsesse Sofia og prins Carl Philip av Sverige, sa hun.

Videre påpekte kongehuseksperten at det var tydelig at Meghan satte sitt eget preg på vielsen, både med valget av pastor og gospelkoret som opptrådte.

Beyonce opptrer sammen med en rekke dansere og viser rumpa til publikum og kameraene. Video licensed from Splash / AlloverPress Vis mer

LES OGSÅ: - Har aldri følt meg så liten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer