Kenza Zouiten Subosic:

Røper babynyhet

Den svenske toppbloggeren og influenseren avslører graviditet ett år etter at sønnen Nikola kom til verden.

GRAVID: På Instagram avslører den svenske toppbloggeren og influenseren at hun er gravid. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: På Instagram avslører den svenske toppbloggeren og influenseren at hun er gravid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av juni i fjor kom nyheten om at den svenske toppbloggeren og influenseren Kenza Zouiten Subosic (29) hadde blitt mamma for første gang.

Over ett år senere avslører toppbloggeren at hun og ektemannen Aleksandar Subosic venter sitt andre barn. Det deler hun på Instagram til et bilde av seg selv sammen med ektemannen og sønnen Nicola (1).

«Din mamma, pappa og storebror venter på deg. Vår lille familie vokser», skriver hun til bildet hvor hun holder seg rundt gravidmagen.

Bildet har allerede rukket å få nærmere 32 000 likerklikk på bare noen få minutter og gratulasjonene strømmer inn.

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Reporter: Thea Hope Vis mer

Åpnet seg om vanskeligheter

Influenseren har tidligere vært åpen om at veien mot å bli gravid med sønnen Nicola, var en krevende prosess for henne og ektemannen Aleks Subosic, som hun giftet seg med sommeren 2017.

I en video på YouTube-kanalen sin fortalte hun om den lange kampen de hadde vært gjennom før hun ble gravid med Nikola.

Der kom det frem at paret etter mange måneders forsøk på å bli gravide, valgte å få hjelp hos hele fire forskjellige gynekologer og fertilitetseksperter. Det var blant annet etter at hun merket at hun hadde problemer med menstruasjonen.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni i fjor etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Den siste gynekologen kunne fortelle at bloggerens eggstokker var i ferd med å stenge seg ned ved å slutte å produsere hormoner omtrent 20 år for tidlig. Allerede som 26-åring hadde hun svært få egg igjen, og som følge av dette vil hun komme i overgangsalderen om kort tid.

Bloggeren ble derfor forberedt på at eggdonasjon fra en annen kvinne ville være et sannsynlig alternativ, dersom hun ønsket å bære fram sitt eget barn. Eggdonasjon er tillatt i flere europeiske land, deriblant Sverige. Neste år blir det også tillatt i Norge.

Fant et alternativ

I videoen forklarte Kenza at hun var fast bestemt på å skulle bli mor, uansett om det var hennes eget biologiske eller ikke, og at hun derfor åpnet opp for at hun ikke kunne få sitt eget biologiske barn.

Før paret ga opp kampen, valgte de likevel å se på de ulike alternativene for kunstig befruktning, i håp om at dette kunne lykkes - mot alle odds.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» er nybakt mor. Nå deler hun ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Paret endte opp med IVF (in vitro fertilisering), noe som innebærer at eggene hentes ut fra eggstokken og befruktes med mannen sæd i en glasskål. De blir deretter ført opp i kvinnens livmor slik at det kan feste seg og utvikle seg som ved en naturlig befruktning, ifølge organisasjonen Ønskebarn.

Ettersom det også gjorde det mulig å fryse ned de få eggene hun hadde igjen, mente de at dette ville være deres beste alternativ på daværende tidspunkt, forklarte bloggeren.

Tok pause fra bloggen

Kenza har i flere år blitt regnet som en av Sveriges største bloggere, etter å ha drevet bloggen sin i ti år hvor hun har hatt over en million lesere i uken. I april kunngjorde imidlertid Kenza at hun skulle ta en pause fra bloggen sin.

- Jeg vet at mange av dere har lurt på om jeg har blitt lei av å blogge i det siste på grunn av mine dårlige oppdateringer, men nå skal jeg være helt ærlig med dere. Jeg har blogget siden jeg var 15 år. Jeg blir 30 neste år, skrev hun innledningsvis på bloggen, og fortsatte:

- Jeg har elsket å blogge, jeg har elsket å holde kontakten med dere som har hengt med i så mange år, og jeg har elsket å dele både oppturer og nedturer med dere gjennom halvparten av livet mitt.

Videre forklarte Kenza at hun det siste året har fått følelsene av at hun bare gjør det av vane, og at hun ikke synes det er så gøy å blogge lenger.

- Så for å ikke trekke noen forhastede konklusjoner, vil jeg nå ta en pause på ubestemt tid for å tenkte og se hva jeg vil gjøre. Kanskje jeg slutter å blogge helt, kanskje jeg velger å fortsette, men på en annen måte enn før, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Tatt på senga av mammalivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer