Martin Johnsrud Sundby:

Røper babynyhet

- Vi fortsetter å øke familiebeholdningen.

ALLE GODE TING ER TRE: Martin Johnsrud Sundby og Marieke Heggeland blir til våren foreldre for tredje gang. Foto: NTB scanpix
ALLE GODE TING ER TRE: Martin Johnsrud Sundby og Marieke Heggeland blir til våren foreldre for tredje gang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at Martin Johnsrud Sundby (35) trener hardt for de gode resultatene han får, og med livet som aktiv skiløper følger også mye reising.

Ofte er han bortreist fra november til april, og igjen hjemme sitter kona Marieke Heggeland (34) og sønnene Markus (6) og Max (3). Helt siden Martin og kona møttes hos noen venner tilbake i 2005, har Marieke vært vant til livet med en idrettsutøver i hus. Overfor Dagbladet Magasinet har hun fortalt at de prøver å tilrettelegge så godt de kan med tanke på familielivet.

Nå får de nok en hektisk periode i møte. Sundby kan nemlig avsløre at de to skal bli foreldre igjen. Det bekrefter langrennsstjernen overfor NRK.

Klipp fra TVNorge-serien "I hodet på Tufte" der Olaf Tufte besøker Marin Johnsrud Sundby som snakker om hvordan det er å være borte fra familien i lengre perioder. Vis mer

- Ekstra vanskelig

- Det er ikke lett å skjule lengre. Men vi fortsetter å øke familiebeholdningen. Vi venter barn nummer tre i mai. Bare for å sørge for at ting blir ekstra vanskelig med tidsklemma fremover, sier Sundby til kanalen.

Han sprudler av lykke når han snakker om familieforøkelsen, og sier at det blir gøy å få en til. Familien på fire blir snart en storfamilie på fem. Likevel legger han ikke skjul på at det også innebærer en del utfordringer. Han satser mot VM i Oberstdorf i 2021, og har droppet flere samlinger i sommer på grunn av det.

FAMILIE: Martin Johnsrud Sundbys kone, Marieke Heggeland, stiller opp for å få hverdagen til å gå rundt med både skisatsing og familieliv. Her er ekteparet avbildet under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Martin Johnsrud Sundbys kone, Marieke Heggeland, stiller opp for å få hverdagen til å gå rundt med både skisatsing og familieliv. Her er ekteparet avbildet under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han vil derfor, heldigvis, få litt tid med det nye nurket - når det melder sin ankomst på våren.

- Men jeg får en utfordring to år frem i tid med tanke på OL i Beijing. Hva søren gjør jeg etter VM? Det er mer uvisst enn tidligere, sier Sundby til kanalen.

Ansvar

I det ovennevnte Magasinet-intervjuet uttalte skiløperens kone seg altså om hvordan de får hverdagen til å gå opp i opp.

Blant annet er det hun som tar seg av mye av det praktiske, da Martin aldri har fri og må trene to ganger om dagen.

- Jeg tenker at nå er det han, så får mine behov komme senere. Dessuten står det to andre, nemlig guttene, foran meg i køen, sa hun til avisen.

Ekteparet jobber sammen som et lag for å få hverdagen til å gå rundt, og Marieke ofrer mye for ektemannens suksess. De er imidlertid enige om at Martin må være blant de beste for å få holde på videre.

- Vi må evne å se hva som skal til for at han skal få holde på, sa hun.

Etter at sønnen Markus kom til verden for seks år siden, har Martin fått bedre struktur på hverdagen. Blant annet legger han opp øktene etter hva som passer best for familien. Han skryter av kona for støtten han får hjemmefra.

- Det er få som takler et sånt liv så godt som Marieke. Nå må hun bare glede seg til sesongen er over, sa skistjernen.

Ny livsstil

Familien på fire bor på Holmenkollen i Oslo, og Martin stortrives med familien når han først er hjemme. I perioder har han følt seg litt overtrent, og det tok litt tid før storformen kom denne sesongen.

- Formen har vært stusslig i sommer og høst. Det er helt på det rene at jeg ikke har klart å henge med. Det kan jo skyldes at jeg er blitt eldre og har en ny livsstil, sa 35-åringen da landslaget i langrenn åpnet sesongen i november i fjor.

Med det siktet han til livet som småbarnspappa, og tidligere i år sa han til Se og Hør at han setter pris på tiden han tilbringer med familien.

- Gutta mine betyr alt, og jeg prioriterer dem så mye jeg kan. Formsvikten kan skyldes at jeg må ha tid med familien.

LES OGSÅ: - Jeg ble kidnappet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer