PÅ SAMME FREKVENS: Ronny Brede Aase og Tuva Fossum Fellmann er et ekte P3-par. Men de møttes ikke på jobben. De ble kjærester under Øyafestivalen i fjor.Ronny Brede Aase og Tuva Fossum Fellmann Foto: Erlend Haugen, Se og Hør
PÅ SAMME FREKVENS: Ronny Brede Aase og Tuva Fossum Fellmann er et ekte P3-par. Men de møttes ikke på jobben. De ble kjærester under Øyafestivalen i fjor. Ronny Brede Aase og Tuva Fossum Fellmann Foto: Erlend Haugen, Se og HørVis mer

Ronny låste seg ute - Tuva testet sex-grønnsaker

Her er P3-parets beste minner!

SEOGHØR.NO: P3-profilen Ronny Brede Aase og hans kollega og kjæreste Tuva Fossum Fellmann ser ikke mye til hverandre på jobb. Ronny står opp klokka 5, er programleder for "P3-morgen", og forlater kontoret på Marienlyst i Oslo kl 14.30.

 Omtrent samtidig kommer Tuva på jobb - på Tyholt i Trondheim - hvor hun leder "Hallo P3" - og på lørdager også "Juntafil".

- Vi ble ikke kjærester på kontoret, akkurat. Vi møttes gjennom felles venner, og så ble vi kjærester under Øyafestivalen i fjor, forteller Ronny til Seoghør.no.

Glemte nøkkelkortet

RADIOSTJERNER: Ronny Brede Aase har gjort suksess sammen med Live Nelvik i radioprogrammet «P3Morgen».  Foto: NRK
RADIOSTJERNER: Ronny Brede Aase har gjort suksess sammen med Live Nelvik i radioprogrammet «P3Morgen». Foto: NRK Vis mer

Ronnys har et  spesielt P3-minne: - Jeg skulle ha min aller første direktesending på P3. Dette var i august 2007, og debuten var ekstremt stas for meg. Men: Det var søndag, og nesten ingen folk tilstede i huset på Marienlyst. Jeg hadde rigget meg til i studio, og skulle bare en rask tur på på toalettet rett før sending.

Da jeg kom tilbake, oppdaget jeg at døra inn til studio var låst. Og at nøkkelkortet mitt lå i jakkelomma . Og at jakka hang i i studio. Jeg ble kjempestressa, og ingen var å se. Til slutt fikk jeg alarmert en tekniker i etasjen over.

Han kom stormende med sitt nøkkelkort - og fikk opp studiodøra sekunder før sendingen startet. Jeg rakk frem til mikrofonen, men hadde store pusteproblemer og ekstremt høy puls. Det ble mye pusting og pesing på dette aller første direkte-stikket mitt som P3-mann.

Lagde sexleketøy av grønnsaker

Tuva har også et spesielt P3-minne: - I "Juntafil" gjør vi litt av hvert, og i en av sendingene hadde vi med oss en fast paneldeltaker i studio - en ung jente som heter Josefine. Siden sexleketøy er dyrt, hadde vi gitt Josefine i oppdrag å finne billigere løsninger - i form av grønnsaker.

- Hver gang vi spilte en låt, forsvant Josefine inn på toalettet for å teste en ny grønnsak i praksis. Banan med skall, banan uten skall, purreløk og gulrot. Så kom hun tilbake i studio og felte dommen over hver grønnsak. Jeg var veldig glad for at det ikke var meg som utførte jobben i praksis.

- Til slutt kåret Josefine purreløken som vinner. Hun understreket også nødvendigheten av å tre kondom på grønnsakene før man testet dem.