Rømte til skogs da Gustav døde

Da Øystein Dolmen fikk sjokkbeskjeden, trakk han ut telefonpluggen og dro opp i marka for å samle tankene.

SAVNER KAMERATEN: – Veldig mange ganger kommer jeg på ting som er veldig gøy. Så tenker jeg. Nå må jeg ringe til Gustav, forteller Øystein Dolmen i «Hver gang vi møtes». Foto: Scanpix
SAVNER KAMERATEN: – Veldig mange ganger kommer jeg på ting som er veldig gøy. Så tenker jeg. Nå må jeg ringe til Gustav, forteller Øystein Dolmen i «Hver gang vi møtes». Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Øystein Dolmen (65), Knudsen i duoen Knudsen og Ludvigsen snakker ut i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», som sendes lørdag kveld, om hvordan han reagerte da han fikk beskjeden om at Gustav Lorentzen døde.

– Beskjeden om at Gustav hadde dødd, fikk jeg mens jeg satt alene i stua mi. Allis ringte. Jeg hørte hva hun sa, men jeg skjønte det ikke. Da vi la på, satt jeg der og skjønte ingenting. Jeg var helt desorientert. Det gikk først opp for meg da jeg hørte det på kveldsnytt.

Rett etter begynte telefonen hans å ringe ustoppelig. Da trengte Dolmen en time-out for å samle tankene.

– Da skjønte jeg at det var verden som banket på. Da tenkte jeg at jeg ikke var klar for å møte verden. Jeg måtte finne mitt eget ståsted å få beina på bakken. Jeg trakk ut telefonledningen og sendte en melding til en journalistkompis og ba om å få et døgns pause. Da stakk jeg opp i marka og fikk samlet følelsene mine slik at jeg kunne stå sånn noenlunde støtt da jeg møtte pressen, sier han i kveldens program.

Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen var bestevenner fra barneskolen av, og Dolmen merker ofte savnet etter bestevennen.

– Veldig mange ganger kommer jeg på ting som er veldig gøy. Så tenker jeg. Nå må jeg ringe til Gustav. Den muligheten har jeg ikke lengre. Det savner jeg veldig. Vi hadde et eller annet som bare vi hadde. Jeg kan ikke snakke med noen andre om det. Veldig mange ganger føler jeg at det må jeg dele med ham, ingen andre. Det kan jeg ikke lengre, forteller han i programmet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Lillebjørn Nilsen: - Jeg ble helt rørt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer