Sofie Karlstad og Mikkel Christiansen:

Rømte til Dubai etter bruddet

- Jeg var egoistisk og valgte helsen min.

BRUDD: I starten av januar bekreftet Sofie Karlstad og Mikkel Christiansen at de har gått hver sin vei. Nå har førstnevnte reist utenlands. Foto: Kine Falch og Carina Johansen / NTB
BRUDD: I starten av januar bekreftet Sofie Karlstad og Mikkel Christiansen at de har gått hver sin vei. Nå har førstnevnte reist utenlands. Foto: Kine Falch og Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen få dager inn i 2020 bekreftet realityprofilen Sofie Karlstad (23) og artisten Mikkel Christiansen (28) at forholdet deres hadde tatt slutt. Eksparet flyttet sammen i fjor, men kjærligheten skulle altså ikke vare.

«Jeg føler meg egentlig ikke klar for alle spørsmålene, det å bli revet fra hverandre eller alle meldingene. Jeg ønsker ham det beste livet kan tilby, og alt jeg ber om fra dere er tid og forståelse», skrev Karlstad på Instagram da hun annonserte bruddet.

Nå har Karlstad valgt å reise på ferie til Dubai etter bruddet. I en snutt på Instagrams historiefunksjon tirsdag forrige uke, fortalte Karlstad at hun har reist alene til landet, og at hun trengte litt tid for seg selv etter bruddet med Christiansen.

Den siste uken har hun delt flere oppdateringer fra ferien, og onsdag sist uke skrev hun om beslutningen om å reise utenlands etter at det har strømmet inn med kritikk fra følgerne hennes.

Regjeringen har nemlig frarådet reiser som ikke er strengt nødvendige. Dubai er også en svært omdiskutert feriedestinasjon på bakgrunn av en rekke menneskerettighetsbrudd.

ORDKNAPPE: Mikkel Christiansen og Sofie Karlstad flyttet sammen under corona, men har ikke ønsket å si så mye om forholdet. Video: Rød Løper/@mio Vis mer

Leier leilighet

På Instagrams historiefunksjon fortalte Karlstad at hun reiste alene, men at hun har noen venner som også befinner seg i Dubai. 23-åringen skrev videre at hun har leid en leilighet av en venninne som bor i Sverige.

«Jeg er her fordi jeg ikke orket å flytte inn i en midlertidig leilighet i Oslo når jeg ikke har familie der og det er en regel i tre uker om å ikke ha besøk», skrev hun i innlegget.

Videre forklarte Karlstad at hun jobber hjemmefra og at hun ikke har kolleger.

«Etter et brudd valgte jeg å leie denne leiligheten en måned. Det er veldig trist at man i det hele tatt må poste dette. Men folk elsker å vri og vende på ting, jeg vil bare si at jenter kan klare hva enn gutter kan klare», het det videre.

Også søndag delte Karlstad et innlegg på Instagram, der hun skriver at hun har gått gjennom mye i det siste, og at hun har hatt det vanskelig. 23-åringen benytter også anledningen til å beklage.

KRITIKK: «Love Island»-finalist Thammy Dias har blitt kritisert etter å ha vist seg i offentligheten etter ferietur til Dubai. Video: Rød Løper Vis mer

«Unnskyld for at jeg har valgt å være litt egoistisk, jeg mistet meg selv. Jeg var nødt til å levne noen jeg var veldig glad i. Jeg mistet Oliver (ekskjærestens katt, journ.anm.) og jeg har gått ut av managementet mitt. Skal jeg være helt ærlig, så har alt vært et helvete, jeg har tidligere vært deprimert, og så det gå den veien igjen», skriver realityprofilen åpenhjertig.

- Valgte helsen min

Hun skriver videre at hun har mistet mye trygghet og det hun har vært glad i. Videre går Karlstad inn på årsaken til at hun valgte å reise til Dubai.

«Jeg valgte å dra hit for å kunne holde meg selv oppe, for å ikke synke ned i den massen jeg var i, og brukte tre år på å komme meg ut av. Jeg var egoistisk og valgte helsen min, jeg skal ikke være til fare for noen ved hjemkomst. Unnskyld», avslutter hun.

Også influenser Isabel Raad (26) har den siste tiden fått kritikk i sosiale medier for sin reise til Dubai. Hun landet i Norge på søndag, etter en flere uker lang reise til landet.

I en lengre snutt på Instagrams historiefunksjon mandag, sier Raad at hun forstår at folk reagerer på at man reiser utenlands, og at hun tar til seg kritikken - som blant annet har kommet fra andre influensere. Raad reagerer likevel på at andre kan reise rundt i Norge med fly uten å få kritikk.

UD fraråder som nevnt alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er også anbefalt å unngå unødvendige reiser innenlands.

Sofie Karlstad har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

KJENDISFLØRT: Tidligere «Paradise hotel»-deltaker Sofie Karlstad flørtet åpenlyst med «Broiler»-Mikkel på bildedelingstjenesten Instagram. Vis mer

Brudd

Det var i starten av januar Mikkel Christiansen bekreftet bruddet overfor Se og Hør - etter at Karlstad hadde hintet om bruddet i et innlegg på Instagram noen dager i forveien.

- Vi kan bekrefte at det er over uten noen form for dramatikk, vi er fortsatt veldig glade i hverandre, men det har vært et annerledes år for oss som folk flest. Mikkel har vært en av de få jeg har tilbrakt året 2020 sammen med, og jeg tror jeg hadde hatt det veldig tungt uten, sa hun til VG.

Tidligere har Karlstad uttalt at hun ikke ønsker å snakke om forholdet, særlig på grunn av sitt svært offentlige forhold med «Paradise Hotel»-deltakeren Mario Riera. Det tok slutt i november 2019.

Derfor har hun og Christiansen vært ganske ordknappe om forholdet, og det tok lang tid før de i det hele tatt bekreftet at de var i et forhold sommeren 2020.

I fjor lettet imidlertid Christiansen på sløret i et intervju med Rød Løper, og da kunne han røpe at de hadde blitt samboere. «DJ Broiler»-profilen mente også at det var deilig å holde ting litt privat.

- Jeg synes det er mye mer behagelig å ikke bare mate forholdet ut hele tiden, sa han, og la til:

VANSKELIG VALG: Sofie Karlstad og Mario Riera fant tonen under «Paradise Hotel», og flyttet raskt sammen i Oslo. I november 2019 ble det slutt. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Det er ganske mye bedre enn jeg hadde sett for meg.

Selv om forholdet mellom Sofie Karlstad og Mikkel Christiansen nå er over, har førstnevnte understreket at de skiltes som gode venner.

LES OGSÅ: - Har flyttet hjem til foreldrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer