EN LYSTIG GJENG: Rita Einevoll (nederst til venstre) er den eneste som har måttet forlate "71 grader nord" hittil. I dag ryker enda en person. Foto: TVNorge
EN LYSTIG GJENG: Rita Einevoll (nederst til venstre) er den eneste som har måttet forlate "71 grader nord" hittil. I dag ryker enda en person. Foto: TVNorgeVis mer

"Rømte" fra kamera-teamet

- Plutselig hørte vi en ekstremt hissig stemme, forteller "71 grader nord"-deltageren.

SEHER.NO: "71 grader nord" er i full gang, men hittil er det bare Rita Einevoll (38) som har måtte forlate det knalltøffe TVNorge-programmet.

Men det var tydeligvis ikke bare deltagerne som syntes det var et ork å gjennomføre de mange oppdragene under innspillingen, som gikk av stabelen i mai måned. Også de som skulle filme det hele merket kjøret, skal man tro noen av deltagerne.

Se bildene av årets "71 grader nord"-deltagere nederst i saken!

Måtte snu
Det var i en av de tidlige episodene av det svært populære programmet at deltagerne, som var delt inn i to lag, skulle bestige Jostedalsbreen. Og det var under denne "seansen" at laget til Rita Einevoll og Mali Fjogstad Nilsen (21), merket at noe var fryktelig galt.

- Vi merket at vi var litt færre enn vi egentlig skulle være. Og det viste seg da at vi hadde gått fra produksjonsteamet, de som filmet oss! Plutselig hørte vi en ekstremt hissig stemme som ropte på oss "langt der borte", forteller en glisende Mali Fjogstad Nilsen til Seher.no.

På laget hadde Mali og Rita Trym Hølvold, Morten Mo, Per Kristen Gisleberg og Wenche Godtskalksdotter Enes. Episoden skjedde under del to av en jaktstart, der de allerede hadde om lag 21 minutter som de måtte ta inn på det konkurrerende laget.

- Jeg husker at vi så at det andre laget satt og spiste på den andre siden. Derfor bestemte vi oss for en intens gange, vi måtte bare vinne! Vi gikk opp den bratteste og lengste bakken, men måtte dessverre snu og gå ned igjen da det ble klart at kamerateamet ikke hadde klart å henge på, forteller Mali.

- Noen ble dritforbannet

Det var Mali som førte an taurekken under den beintøffe bestigningen. Men da det gikk opp for dem at kamerateamet var alt annet enn i nærheten, ble stemningen i gruppa med ett amper.

- Noen av oss ble dritforbannet. Morten var syk, mens Trym heller ikke var spesielt begeistret for at vi måtte snu - vi var jo forferdelig slitne. Innerst inne skjønte vi at det tross alt ikke er noen vits å gå når kamerafolkene ikke var der, men det som irriterte oss mest var vel at vi ikke kunne sette oss ned å vente på dem. Vi måtte snu, og deretter gå den tunge veien opp igjen, forklarer 21-åringen, som tidlig fant tonen med Marius Christoffer Hartmann Dietrichson (21).

Totalt tok "omveien" cirka en halvtime, men dette skal - ifølge Mali - ha blitt trukket fra på den samlede tiden.

- Men vi tapte selvfølgelig mye krefter, det var så utrolig slitsomt. Det var langt fra en sprek gjeng man så på slutten der! gliser hun.

Olme blikk
Rita Einevoll forteller til Seher.no at det var en temposterk gjeng som besteg Jostedalsbreen. Ikke én - men to ganger.

- Det er bare komisk at vi gikk så fort at produksjonsteamet ikke engang klarte å holde følge. Vi tenkte ikke over det i det hele tatt, men plutselig fant vi ut at vi var ute på tur på egenhånd, sier hun.

Rita mener - i likhet med Mali - at det var Trym og Morten som reagerte mest av alle.

- De to ble skikkelig aggressive, det ble sendt olme blikk mot de i produksjonsteamet etterpå, for å si det mildt. Det var utrolig demotiverende der og da, innrømmer den spreke 38-åringen, som etterpå fikk beskjed om at hendelsen var av den historiske sorten.

- De påstod at dette var noe som aldri før hadde hendt. Akkurat det er jo litt kult da, men det var både tøft og idiotisk hele greia. Og til slutt ble vi altså straffet, forteller Rita Einevoll til Seher.no.

Da Rita, Mali & co. endelig passerte målstreken, ble den utslitte gjengen for øvrig møtt med nok en nedslående nyhet. De hadde nemlig nettopp tapt konkurransen mot det andre laget...

"71 grader nord" sendes på TVNorge mandager klokka 20.00.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Kollapset under TV-innspilling

Se bildene av årets "71 grader nord"-deltagere her:

TENKEPAUSE: Realityserien er en påkjenning både psykisk og fysisk. Her er det Trym Hølvold (33) fra Kirkenes som tar seg en pause. Foto: TVNorge
YNGSTEMANN: Marius Chr. H. Dietrichson (21) fra Bærum. Foto: TVNorge
DELTAKER: Linn Gjerstad (31) Stavanger Foto: TVNorge
KALDT?: Inge Dulin (30) fra Tromsø ser ut som han ikke er helt komfortabel med badingen. Foto: TVNorge
MED "SJEFEN": Rita Einevoll (38) fra Bergen med 71 grader-general Tom Stiansen. Foto: TVNorge
ELDSTEMANN: Per Kristen Gisleberg (53) fra Hakadal. Foto: TVNorge
DELTAKER: Håkon Halstensen, (40) fra Molde. Foto: TVNorge
TV-FJES: Benedicte Unhjem Johansen (34) fra Bærum vet mye om TV, nå skal hun være foran kamera. Foto: TVNorge
YNGSTE KVINNE: Mali Fjogstad Nielsen (21) fra Kongsberg. Foto: TVNorge
DELTAKER: Katinka L. Sundnes (28) fra Lørenskog. Foto: TVNorge
DELTAKER: Wenche Godtskalksdotter Enes (40) fra Rosendal Foto: TVNorge
DELTAKER: Morten Mo (30) fra Oslo. Foto: TVNorge