Romøren vant «71 grader nord»

- Jeg følte meg som en underdog, sier den tidligere skihopperen til Seoghør.no. Se video av seieren!

SEOGHØR.NO: Det var den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (34) som gikk seirende ut av «71° nord - Norges tøffeste kjendis» i søndagens siste episode av den populære TVNorge-serien.

Seieren var et faktum etter en nervepirrende duell mot kameraten, jibber Andreas Håtveit (28).

- Det var litt overraskende at jeg vant, for jeg følte meg som en underdog. Jeg var så sikker på at jeg ikke hadde sjans mot Andreas, så det hele var litt uvirkelig.

- Det var også gøy at det var meg og han i finalen. Selv om det alltid er litt kjipt å slå ut folk, var det sykt deilig å trekke det siste grønne tauet, og fire flagget til topps, sier en overlykkelig Bjørn Einar til Seoghør.no

Saken fortsetter under bildet.

- En unik mulighet

Eks-skihopperen, som i dag jobber som markedssjef i Norges skiforbund, innrømmer at det føles annerledes å vinne den hasardiøse TV-serien, kontra å vinne medaljer som idrettsutøver.

- Det er en veldig annerledes seier når du vinner medaljer for noe du har dedikert hele livet ditt til, slik som med skihopp. For «71° nord» har man kanskje forberedt seg i en måned. Du sitter først og fremst med en følelse av å være privilegert over å kunne være med på noe slikt.

Se video av Bjørn Einar Romørens overraskende seier øverst i saken!

I løpet av programmet har Bjørn Einar og de andre kjendisdeltakerne fått bryne seg på flere tøffe utfordringer, både fysisk og mentalt. De har også opplevd helt unike sider av den norske naturen.

- Det var fryktelig lett å takke ja til å være med. Hovedmålet mitt var å komme så langt som mulig, for jeg visste jeg aldri ville få en slik sjanse igjen. Du vet ikke helt hva du går til. Det jeg hele tiden var bevisst på, var at det er dumt å fokusere på en seier. Man skal heller konsentrere seg om de konkrete oppgavene man har foran seg. Det gjelder både med skihopp, og i «71° nord», forklarer han.

Saken fortsetter under bildet.

BRUKTE HOPP-MENTALITETEN: Bjørn Einar Romøren, her i Vikersund under kvalifiseringen i VM i Skiflyging 2012, valgte å fokusere på konkrete oppgaver fremfor på seier i TV-programmet. Foto: NTB scanpix
BRUKTE HOPP-MENTALITETEN: Bjørn Einar Romøren, her i Vikersund under kvalifiseringen i VM i Skiflyging 2012, valgte å fokusere på konkrete oppgaver fremfor på seier i TV-programmet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kona Martine Romøren (28) er også overlykkelig på ektemannens vegne.

- Jeg er stolt av Bjørn Einar. Jeg hadde egentlig ingen store håp om at han skulle vinne, men jeg er heller ikke overrasket for han er utrolig seig. For å vinne «71° nord» så må du være flink gjennom hele turen. Og han er i tillegg alltid blid, det er aldri noe sutring eller klaging, sier hun stolt til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT AV MANNEN: Kona til Bjørn Einar, Martine Romøren, sier til Seoghør.no at hun synes han har gjort en flott figur i TVNorge-programmet. Her på Moods of Norway-visning i 2011.  Foto: WERNER JUVIK
STOLT AV MANNEN: Kona til Bjørn Einar, Martine Romøren, sier til Seoghør.no at hun synes han har gjort en flott figur i TVNorge-programmet. Her på Moods of Norway-visning i 2011. Foto: WERNER JUVIK Vis mer

Ekteparet er i full gang med å bygge nytt hus, så pengepremien han vant er allerede øremerket boligen.

- Jeg har en følelse av at premien går mot det store sorte hullet vi kaller husbygging. Så blir det nok en Aga-ovn også, det ønsker vi oss veldig, avslører Bjørn Einar.

LES OGSÅ: - Det er ganske fullt her, av de vi ikke ser