LYKKELIG PAR: Gro Hammerseng og Anja Edin på tribunen under Cupfinalen i håndball mellom Larvik HK og Stabæk i Oslo Spektrum. Foto: FAME FLYNET
LYKKELIG PAR: Gro Hammerseng og Anja Edin på tribunen under Cupfinalen i håndball mellom Larvik HK og Stabæk i Oslo Spektrum. Foto: FAME FLYNETVis mer

- Romansen startet ikke i dusjen

Gro Hammerseng-Edin om forholdet til kona Anja - og fordommene de møter.

SEOGHØR.NO: Gro (33) og hennes partner Anja Hammerseng-Edin (30) er i disse dager aktuell med boka «Anja + Gro = Mio». Ett av kapitlene har fått tittelen «Møter vi fordommer?».

Boka er delt inn slik at ekteparet skriver hver sine kapitler - og det ovennevnte er skrevet av Gro. Hun forteller at i det miljøet hun og Anja befinner seg i, er et fordomsfritt miljø hvor ingen reagerer på at de er et par, eller har barn sammen. 

«Uansett er det godt å tilhøre et miljø hvor jeg opplever at min legning er irrelevant,» skriver hun. 

Les også om Anjas kamp for å bli medmor. 

Men Gro forteller også at hun har hørt fra andre at de tenker det er rart å dusje etter trening med lesbiske eller bifile. I den anledning ønsker hun å informere og avklare hvordan det egentlig er. 

«Slapp helt av! Jeg kommer ikke til å hoppe på deg. Ei heller kommer jeg til å stirre på deg. Jeg blir ikke tent av å se en medspiller kle av seg eller dusje foran meg. Jeg er i stand til å se nakne jentekropper uten å miste grepet,» forklarer hun og legger til: 

«Joda, du har helt rett, jeg er sammen med ei håndballjente, men tro det eller ei. Romansen startet ikke i dusjen,» skriver hun. 

Til slutt forteller hun at hun er glad for at verken hun eller Anja blir satt i bås - og det skal være få tilfeller hvor de har opplevd sleivete kommentarer. 

«Vi har erfart at det er verre for våre nærmeste. Vi vet nok ikke om halvparten av det de har fått høre,» skriver Gro. 

LES OGSÅ: - Han sa: «Gratulerer som pappa»