Rolv Wesenlund fikk Wenche Foss' ærespris

Wenche Foss bestemte selv vinneren før sin død.

VANT ÆRESPRISEN: Rolv Wesenlund ble den tredje som mottok Wenche Foss ærespris. Tirsdag ble han overrakt prisen av Oslos ordfører Fabian Stang.  Foto: Scanpix
VANT ÆRESPRISEN: Rolv Wesenlund ble den tredje som mottok Wenche Foss ærespris. Tirsdag ble han overrakt prisen av Oslos ordfører Fabian Stang. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Torsdag ettermiddag ble Wenche Foss' ærespris delt ut til Norges kanskje største komiker gjennom tidene, Rolv Wesenlund (75). Før hun døde i mars uttrykte Foss et ønske om at hennes gode venn og kollega skulle motta prisen.

«Wenche Foss’ enkle begrunnelse for å tildele Wesenlund æresprisen, var at verden er full av alvor og dramatikk. Hver gang noen får oss til å le, blir livet litt bedre å leve» står det i juryens begrunnelse.

- Vi var så heldige å ha henne som nabo. Det var veldig fint å få være den som fikk årets pris. Det er ikke så lenge siden hun forsvant fra oss, men hun kommer til å flyte videre. Jeg var så heldig å få nyte henne, for hun var en nytelse, sa Wesenlund i sin takketale på Grand Hotel.

Skapte latter
Juryen består av tidligere kulturminister Ellen Horn, Oslo-ordfører Fabian Stang og sjefredaktør i Se og Hør Harald Haave, som alle støttet Foss’ vinnerkandidat. Æresprisen deles ut til mennesker som deler skuespillerens livsglede og engasjement, og i juryens begrunnelse blir det lagt vekt på at Wesenlund skapte mye latter og glede gjennom 50 år i underholdningsbransjen.

Se og Hør står bak prisen som er på 100.000 kroner.

Det er tredje året prisen deles ut. I 2009 gikk den til Trond-Viggo Torgersen, og i fjor ble prisen tildelt komiker og skuespiller Hege Schøyen. De to første årene delte Wenche Foss selv ut prisen, men i år var det sønnen Fabian Stang som overrakte den til Wesenlund.

Fleksnes
75-åringen var en aktiv jazzmusiker før han gikk over til TV i 1960-årene. Han hadde stor suksess med programmer som «Og takk for det» og «Wesensteen», og revyene «Hjertelig tilstede», «Jeppe paa Bierget» og «Bør Børson». På film har han utmerket seg i «Norske byggeklosser» og «Mannen som ikke kunne le». Hans mest kjente rolle er som lagerleder Marve Fleksnes. 

Æresprisen er delt i to, der den ene delen går til et veldedig prosjekt. I år gikk den til «My Good Act», en nettside som lar brukerne velge ulike prosjekter de kan støtte.

Les et stort intervju med Wesenlund i fredagens Se og Hør.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer