ETTERTRAKTEDE ROLLER: Vincent Vega fra "Pulp Fiction", Neo fra "The Matrix"-filmene og Gandalf fra "Ringenes Herre"-filmene.
ETTERTRAKTEDE ROLLER: Vincent Vega fra "Pulp Fiction", Neo fra "The Matrix"-filmene og Gandalf fra "Ringenes Herre"-filmene. Vis mer

Rollene de ikke skulle sagt nei til

Disse valgene angret de nok på...

SEHER.NO: Det er ikke alltid filmstjerner tar de klokeste valg.

En rekke profilerte og mindre profilerte skuespillere har antagelig takket ja til filmroller de har angret på opp gjennom årene.

Og så er det dem som takket nei til roller som senere skulle vise seg å bli noen av historiens mest kjente.

Det svir...
 
Men kanskje filmene ikke hadde blitt så bra, eller rollene så legendariske, om for eksempel Michael Madsen hadde takket ja til rollen som Vincent Vega i "Pulp Fiction"? Istedet gikk rollen til John Travolta, som fikk sitt store comeback.

For ifølge CNN var det mannen som spilte skurk i "Kill Bill"-filmene, som opprinnelig skulle hatt rollen som Marcellus Wallaces langhårede gorilla i Tarantinos mesterverk.

Men det er ikke bare Madsen som har gjort den bommerten opp gjennom årene. Egentlig var nemlig Keanu Reeves`rolle som Neo i "Matrix"-filmene tiltenkt selveste Will Smith, skiver Ekstra Bladet.

Men ifølge Smith var det til alles hell at han ikke takket ja til rollen.

- Jeg ville ha fullstendig ødelagt "The Matrix", har skuespilleren tidligere uttalt.

Legendeskuespiller Sean Connery er fortsatt kjent som en av de beste James Bond-skuespillerne gjennom tidene. Men hadde produsentene av den første Bond-filmen, "Dr. No", fått det som de egentlig ville, var det datidens store sjarmør Cary Grant som egentlig skulle spilt 007.

Men selv om Connery gjorde stor suksess med filmen, mente produsentene likevel at han ikke var den Bond forfatter Ian Fleming egentlig hadde tenkt seg.

Men også Connery har gjort sine tabber opp gjennom årene. Og en av de største var kanskje da han i 2000 takket nei til det som kunne blitt hans "grande finale" når det gjelder film.

Den skotske barskingen kunne nemlig fått rollen som trollmannen Gandalf i Peter Jacksons suksesstriologi  "Ringenes Herre".

Skuespilleren takket imidlertid nei til rollen, som gikk til Sir Ian McKellen, fordi han aldri hadde lest Tolkiens bøker, og dermed påstod at han ikke skjønte manuskriptet. New Line Cinema skal ha strukket seg så langt for å få skotten, at de tilbød han 15 prosent av overskuddet etter filmene. Noe som kunne gitt han et overskudd på mange hundre millioner kroner!

Avdøde Steve McQueen var en av Hollywoods heteste skuespillere på 50-og 60-tallet, men skuespilleren angret nok fryktelig på at han takket nei til hovedrollen i "Butch Cassidy and the Sundance Kid".

McQueen takket også nei til å spille Popeye i "French Connection" fordi rollen var mindre enn den han hadde i filmen "Bullit".

Gene Hackman fikk derfor rollen som Popeye, som senere landet han en Oscar-statuett.

Men de to var ikke de eneste rollene McQueen bomma på. Skuespilleren sa nemlig også nei til å spille kaptein Benjamin Ward i Francis Ford Coppolas mesterverk "Apocalyspe now". Dermed fikk Martin Sheen hovedrollen i filmen.

McQueen ville nemlig ha tre millioner dollar for å spille rollen, i tillegg hatet han tanken på å tilbringe fire måneder i den filipinske jungelen.

Men at han ikke valgte å ta sjansen på mygg og tropehete har han nok angret fælt på siden...

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - De 100 beste filmsitatene!


SA NEI: Michael Madsen takket nei til å spille Vincent Vega i "Pulp Fiction", derfor fikk John Travolta sjansen, og gjorde sitt store comeback med rollen.
TAKKET NEI: Will Smith tror han hadde ødelagt "The Matrix"-filmene dersom det hadde vært han, og ikke Keanu Reeves som spilte Neo.
LEGENDARISK: Cary Grant ble legendarisk, selv om han nok angrept litt på at han takket nei til å spille James Bond, en rolle som da gikk til skotske Sean Connery.
GOD PENSJON: Sean Connery kunne gått av med pensjon med et skikkelig smell, dersom han hadde takket ha til rollen som Gandal i Peter Jacksons suksesstriologi "Ringenes Herre".
TAKKET NEI: Steve McQueen takket nei til Robert Redfords rolle i "Butch Cassidy and the Sundance Kid".
TAKKET NEI: McQueen takket også nei til Gene Hackmans Oscarbelønnende rolle som Popeye i "French Connection".
TAKKET NEI: Og McQueen angret nok bittert på at han ikke sa ja til det som skulle bli Martin Sheens store suksessrolle i "Apocalypse Now".