- Rollen har vokst med meg

Kåre Conradi var bare 18 år første gang han spilte Peer Gynt.

Se video øverst i artikkelen!

SEOGHØR.NO:   Skuespiller Kåre Conradi (41) kan sin Ibsen, og gir alt når han står på scenen som «Peer Gynt».

- Jeg var 18 år gammel første gang jeg spilte stykket, både på engelsk og norsk. Det var før jeg begynte på teaterskolen, minnes han.


De siste ukene har Kåre Conradi igjen latt den krevende rollefiguren krype under huden. Han er i god form, noe som kommer godt med, ettersom han i bryllupsscenen røver bruden Ingrid (Hanna Kavli Lund) og løper avsted med henne på ryggen.

Onsdag er det premiere i Horten, et gammelt kanonbatteri er bygget om til en spennende teaterscene med Oslofjorden som bakteppe. Stykket settes opp av Teater Ibsen i Skien i samarbeid med Marinemusikken og teatergruppen Masken.

Conradi har startet sitt eget Ibsen-kompani, og ivrer for at flest mulig skal bli bedre kjent med Henrik Ibsen og hans forfatterskap. Og han er ikke i tvil om at «Peer Gynt» er en rollefigur som også har vokst i takt med ham selv.
 
-  Det er ting jeg merker med Peer Gynt nå som jeg ikke har tenkt på før. Som det å bli voksen mann, å ha familie eller ikke å ha familie, å ha barn eller ikke ha barn Det har også vært mange flere valg siden jeg var 18 år, som er gått enten riktig eller galt. Peer Gynt er en rolle du kan vokse med hele livet, sier Kåre Conradi.


LES OGSÅ:    - Den handler ikke om meg og Kåre