Rolf Graf er død

Rolf Graf tapte kampen mot kreften.

MUSIKALSK MULTITALENT: Rolf Graf var kjent som låtskriver, bassist og vokalist. Her er han sammen med resten av bandet Lava i 2003. Fra venstre: Per Hillestad, Egil Eldøen, Rolf Graf, Svein Dag Hauge og Per Kolstad.  Foto: Tom Hansen
MUSIKALSK MULTITALENT: Rolf Graf var kjent som låtskriver, bassist og vokalist. Her er han sammen med resten av bandet Lava i 2003. Fra venstre: Per Hillestad, Egil Eldøen, Rolf Graf, Svein Dag Hauge og Per Kolstad. Foto: Tom Hansen Vis mer
SEOGHØR.NO: Mandag døde Rolf Graf bare 53 år gammel. Graf var kjent som vokalist, bassist, komponist og produsent.

Han var mest kjent som bassisten i bandet Lava som han spilte inn syv album sammen med. Han har spilt inn tre soloplater, og har produsert låter for artister som Randy Crawford, Jan Werner og Trine Rein. Han har også laget musikk til filmer som «Frida - med hjertet i hånden», «Petra og kuule småkryp» og «Brødrene Dal og Vikingsverdets Forbannelse».

Artist Hanne Krogh er en av Grafs venner som uttrykker savnet på sin Facebook-side.  

- Den usigelig triste beskjeden er kommet. Rolf Graf har forlatt oss. Takk for vennskap. Takk for musikk. Takk for at alle møter med deg ble lysende punkt i livet mitt Takk for sangene - som denne du skrev til Elisabeth og meg. Med tittelen «Adios». 
A Dios, Rolf. Gå med Gud, skriver Krogh. 

- Hvil i fred Rolf Graf, skriver P4-programleder Michael Andreassen. 

Også Anita Hegerland er i sorg etter dødsfallet. 


- Det var alltid en glede å møte deg, du var alltid så 100 prosent tilstede, profesjonell og superdyktig. Takk for din inspirasjon! Mine tanker og medfølelse går til din nærmeste familie, musikkollegaer, venner og fans. Hvil i Fred, du kjempet tappert, skriver hun på Grafs Facebookside. 


- Sikkert godt for deg å slippe taket nå, Rolf. Med deg mistet verden nok en fantastisk musiker og ressurs. Men verst er tapet for familien din. Hvil i fred Rolf Graf, skriver Åge Sten Nilsen. 

Graf deltok flere ganger i Melodi Grand Prix. I 1985 fremførte han sin egenkomponerte sang «II & II», og deltok flere ganger på 80- og 90-tallet, men da som låtskriver. Graf var også redaktør for bransjemagasinet Musikkpraksis.


LES OGSÅ: - Det var mitt store vendepunkt i livet