Røkke skal selge reker

Kjell Inge Røkke har blitt fisker. Nå skal han åpne bod på Aker Brygge!

RIK: Selv om Kjell Inge Røkke er styrtik, skal han visstnok ikke ha inntekter på mer enn 188.676 kroner nå. Foto: SCANPIX
RIK: Selv om Kjell Inge Røkke er styrtik, skal han visstnok ikke ha inntekter på mer enn 188.676 kroner nå. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fiskedirektoratet godkjente nylig Kjell Inge Røkkes søknad om å bli innregistrert i fiskermanntallet.

Dette blir bekreftet at regiondirektør Siri A. Meling i direktoratet ovenfor VG.

- Han har også fått forhåndstilsagn på at han får det nye fartøyet han har under bygging, inn i registeret, sier hun til avisa.

Men, før karen fra Molde kan sette i gang med rekefiske i Oslofjorden, må han skaffe seg en kvote.

LES OGSÅ: Røkke gjør som Bond!

- Han må erverve en tillatelse, eventuelt ved å kjøpe en båt med tillatelse som han kan overføre til den nye båten, sier Meling.

- Han har også fått forhåndstilsagn på at han får det nye fartøyet han har under bygging, inn i registeret, legger hun til. - Han må erverve en tillatelse, eventuelt ved å kjøpe en båt med tillatelse som han kan overføre til den nye båten, sier Meling.

Avisa skriver også at Røkke ikke har lov til å ha inntekter fra andre kilder enn fisket på mer enn tre ganger folketrygdens grunnbeløp.

Det utgjør i dag samlet 188.676 kroner.

- Det går på inntekt av arbeid eller renteinntekter og utbytter. Ikke størrelsen på formuen. Loven tar ikke hensyn til hva som måtte være av formue, sier Meling.

SE HER: Røkke tok ut 1,5 milliarder kroner!

Hun bekrefter at Røkke har overbevist dem om at han ikke kommer til å ha inntekter over nevnte sum.

Røkke er nemlig i posisjon til å bestemme sin egen inntekt. Det som kan gjøre at hans inntekter går over tre ganger grunnbeløpet, er hvis han tar ut utbytte fra sitt heleide selskap The Resource Group.

Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng forteller at Røkke er glad for registreringen;

- Dette er noe han er glad for. Det er et ønske som er innfridd. Han ser frem til å sette i gang med rekefiske i Oslofjorden og tilhørende salg på Aker Brygge så snart reketråleren er sjøsatt til våren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer