Røk ut av «X Factor» etter uavgjort

Uenige dommere sørget for høydramatisk avslutning.

UT AV KONKURRANSEN:2 Elements ble første deltagere ut av årets X Factor. Foto: Stella Pictures
UT AV KONKURRANSEN:2 Elements ble første deltagere ut av årets X Factor. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Fredag kveld var det klart for årets aller første direktesending av «X Factor». Tolv finalister ble etter hvert til elleve. Og det var den sammensatte gruppen «2 Elements» som måtte forlate konkurransen.

Det skjedde etter at «2 Elements» og Hans Bollandsås (29) fikk færrest seerstemmer, noe som betydde at gruppen og Hans måtte synge en gang til.

Etter duellen klarte dommerne ikke å bli enige om hvem som skulle ut av konkurransen. Jan Fredrik Karlsen og Klaus Sonstad ville ha med 2 Elements videre, mens Elisabeth Andreassen og Marion Ravn ville ha Bollandsås med videre.

Med 2-2 fra dommerne, måtte artistene med færrest stemmer ut. Det var «2 Elements». Gruppen så svært skuffet ut etter «X Factor»-exiten, men smilte tappert til TV-seerne.

- Vi er veldig fornøyd med å ha vist hva vi faktisk kan, og at vi kom så langt, sa gruppen.

Det så lenge ut til at Bollandsås ble første artist ut av «X Factor». En tårevåt Marion Ravn så ut til å ha store problemer med å avgjøre det hele, og reddet Hans i siste sekund.

At det var «2 Elements» som røk ut, kom kanskje for noen som en skuffelse, ettersom gruppen mottok mye skryt etter sin fremføring.

- Det var en genial ide å sette sammen disse artistene. Dere var fantastiske, sa Andreassen, og Karlsen var enig. - Dere rapper dødsfett, og jentene nærmer seg toppformen, sa han.

- Dere har jobba kjempebra. Jeg er så stolt av dere nå, sa mentor Sonstad til artistene etter opptredenen.

Dommerne var også fornøyd med Bollandsås' innsats på scenen.

- Jeg er utrolig stolt av deg, jeg føler alt vi har snakket om kom fram i dag. Jeg elsker deg, sa Elisabeth Andreassen.

16 år gamle Annsofi Pettersen fikk kjempeskryt fra samtlige dommere etter at Østfold-jenta hadde sunget for første gang på direkte-TV.

- Dette er helt klart den aller beste prestasjonen hittil, sa Jan Fredrik Karlsen, og de andre dommerne kastet seg på.

- Du har en fantastisk stemme, sa Marion Ravn.

Mohamed Abdi Farah (18) sang aller sist av alle deltagerne, og gjorde en kjempejobb foran kameraene. Etter fremføringen var han i det emosjonelle hjørnet. Med tårer i øynene, sa han:

- Jeg føler jeg er i himmelen nå.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dette var ikke slik det så ut på TV