«Anno» 2017:

Røk ut av «Anno» etter misforståelse: - Burde ikke vært mulig

Per Midtstue Jensen (27) nådde ikke til semifinalen. 

ERGERLIG: Per Midtstue Jensen nådde aldri til semifinalen i «Anno». I kveld måtte han takke for seg, etter at han misforstod turneringsoppgaven. Foto: NRK 
ERGERLIG: Per Midtstue Jensen nådde aldri til semifinalen i «Anno». I kveld måtte han takke for seg, etter at han misforstod turneringsoppgaven. Foto: NRK  Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Anno» nærmer seg slutten, og i kveldens episode kjempet de fire gjenværende deltakerne om å sikre seg en plass i semifinalen.

Per Midtstue Jensen (27) og Katja Kålheim (43) måtte ut i turnering, hvor oppgaven bestod i å gå runder, samtidig som de bar på hver sin stein. Den som holdt ut lengst, vant konkurransen.

Etter én time fikk deltakerne kun lov til å holde ett grep om steinen, hvorpå Jensen ser ut til å misforstå reglene og slipper den ene hånda.

- Når man har gått og båret på en tung stein i en time, så blir man rett og slett sliten i hodet. Da vi plutselig fikk beskjed om at det var nye regler som gjaldt, var ikke hjernen min forberedt, sier Jensen til Dagbladet.

- Mistet blodtilførselen

Mangel på konsentrasjon, og nummenhet i fingrene førte dermed til valget som ble fatalt for 27-åringens del i konkurransen

- Jeg mistet blodtilførsel i fingrene da det hadde gått 15-20 minutter, og tenkte at det kanskje var lurt å svinge litt på hånda. Til syvende og sist kan jeg ikke klandre noen andre enn meg selv.

Etter den ergerlige tabben måtte Jensen dermed pakke sekken og forlate «Anno».

I SEMIFINALEN: Katja Kålheim trakk det lengste strået i konkurransen mot Per Midtstue Jensen, og sikret seg dermed en plass i semifinalen. Foto: NRK 
I SEMIFINALEN: Katja Kålheim trakk det lengste strået i konkurransen mot Per Midtstue Jensen, og sikret seg dermed en plass i semifinalen. Foto: NRK  Vis mer

- Det var utrolig surt å ryke på en slik måte, spesielt med tanke på at jeg ikke var sliten i kroppen engang. Jeg misforsto rett og slett reglene, men ser i ettertid at det ikke burde vært mulig.

På tross av å ryke rett før semifinalen, mener Jensen at den aller største skuffelsen uteble.

- Jeg hadde ikke regnet med å vinne, så det var ikke så farlig. Det eneste som var litt kjipt var at jeg ikke fikk lov til å dra hjem rett etter konkurransen, forklarer han.

- Låst inne

Ettersom deltakerne var så nærme en finale, måtte Jensen nemlig oppholde seg på hotell i et par dager. I likhet med mange av de andre deltakerne, hadde han imidlertid ett mål for øyet da han først var ferdig med innspilling.

- Noe av det første jeg gjorde var å ta meg en dusj, og en øl. Det var utrolig deilig. I tillegg måtte jeg få meg en oppdatering på fotballen. Vi ble jo låst inne rett før overgangsvinduet ble lukket, så da gjaldt det å sjekke resultater og spillerstall, sier en lattermild Jensen, som for øvrig er Arsenal-fan.

Selv om 27-åringen til tider slet med følelsen av å være isolert i så mange uker, beskriver han oppholdet som svært lærerikt og interessant.

- Jeg tar med meg en mye større tro på meg selv, vennskap for livet og en mye lavere terskel for å prøve ut nye ting. Det har vært utfordrende til tider, men jeg er positivt overrasket over hele reisen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer