«Anno»:

Røk ut av «Anno»: - Jeg slo av telefonen og gikk ned fem kilo. Jeg burde nok oppsøkt lege

Ove Ravn Hansen slet med sykdom etter realitykonkurransen.

- KJEMPET FOR Å HOLDE MEG PÅ BEINA: Ove Ravn Hansen trakk det korteste strået i fekteduellen, og måtte forlate «Anno» i kveld. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- KJEMPET FOR Å HOLDE MEG PÅ BEINA: Ove Ravn Hansen trakk det korteste strået i fekteduellen, og måtte forlate «Anno» i kveld. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Forrige uke ble seerne vitne til at Anne-Berit Holden (65) måtte forlate «Anno», etter en nervepirrende duell mot Linn Elise Rølvåg (33).

På tross av at Stian Tusse Tønnessen valgte å trekke seg fra reality-programmet denne uka, var det fortsatt duket for ny duell fredag kveld.

Etter at ukas svenn, Katja Kålheim utpekte Ove Ravn Hansen (49) som førsteduellant, var det duket for turnering mellom de resterende herredeltakerne. Der ble det avgjort at Per Midtstue Jensen (27) måtte møte Hansen til fekteduell.

- Jeg synes det var tøft å møte Per i duell. Vi har hatt god kjemi hele tiden, så det var ikke noe hyggelig, sier Hansen til Dagbladet.

- TØFT: Ove Ravn Hansen (t.v.) og Per Midtstue Jensten møttes til fekteduell. Førstnevnte trodde imidlertid at han ikke måtte ut i duell denne uka. - Det ble et svært uventet utfall av kampen mellom Katja og Stian. Vi gutta trodde at vi hadde kampen i boks, og at en av jentene måtte ut. Det var dermed ekstra synd at jeg måtte ut i kamp akkurat da, sier Ove Ravn Hansen til Dagbladet. Foto: NRK
- TØFT: Ove Ravn Hansen (t.v.) og Per Midtstue Jensten møttes til fekteduell. Førstnevnte trodde imidlertid at han ikke måtte ut i duell denne uka. - Det ble et svært uventet utfall av kampen mellom Katja og Stian. Vi gutta trodde at vi hadde kampen i boks, og at en av jentene måtte ut. Det var dermed ekstra synd at jeg måtte ut i kamp akkurat da, sier Ove Ravn Hansen til Dagbladet. Foto: NRK Vis mer

- Null energi

Selv om 49-åringen hadde brukt tida til å forberede seg så godt han kunne mentalt, kjente Hansen at kroppen ikke ville være med på leken. Poengmessig trakk han dermed det korteste strået.

- Jeg hadde klart å psyke meg skikkelig opp. Da jeg begynte å fekte, kjente jeg imidlertid at det var null energi å hente.

Reality-deltakeren hadde som følge av en infeksjon tidligere, blitt skikkelig sjuk, og gikk på antibiotika da duellen fant sted. Som følge av dette hadde han også slitt med å få i seg væske, mat og næring.

- Jeg kjempet for å i det hele tatt klare å holde meg på beina. Jeg ville ikke gi opp, men innså halvveis at jeg ikke kom til å makte dette.

- Du blir beskrevet som en sterk deltaker, tror du de andre mistet en stor ressurs da du forsvant?

- Jeg var en stor ressurs når det kom til å holde motet oppe. Selv om man er konkurrenter, så er det viktig å være et medmenneske, og hjelpe de andre. Vi bestemte oss allerede første dagen for å stå sammen, og ikke dolke hverandre i ryggen. Sånn sett var vi en fantastisk gjeng, sier han.

- Orket ikke å dusje

For tidligere deltakere har det første målet vært å kaste i seg junkfood, og ta en etterlengtet dusj når man kommer ut. For Hansen ble ikke dette tilfellet.

- Jeg slo av telefonen og lå strak ut på sofaen fem dager i strekk. Jeg fikk ikke i meg mat engang, forteller han, og fortsetter:

- Jeg gikk ned fem kilo, orket ikke å dusje, og var full i infeksjon. Jeg burde nok oppsøkt lege tidligere, men klarte rett og slett ikke røre på meg.

Foruten antibiotikakuren han fikk mot slutten av oppholdet på «Anno», har Hansen hatt ytterligere to kurer.

- I dag er jeg heldigvis frisk, og føler meg bra. Det eneste jeg tenker på nå er at jeg burde ha kommet lenger, sier han lattermildt.

FIKK ROS: Ove Ravn Hansen tok initiativ til at samtlige deltakere skriver noe pent om den som må forlate konkurransen. Foto: Privat
FIKK ROS: Ove Ravn Hansen tok initiativ til at samtlige deltakere skriver noe pent om den som må forlate konkurransen. Foto: Privat Vis mer

- Fulle folk

Selv om Hansen ikke har noen anger knyttet til deltakelsen, innrømmer 49-åringen at oppholdet var krevende til tider.

- Man sov dårlig, og fikk i snitt tre timer med søvn. Mange la seg veldig sent, og så fort noen måtte på do, så våknet man av knirking i gulv og dører. Foruten dette gikk det fulle folk som ropte og sang utenfor området. I tillegg hørte man feiebilen i tretiden, før den ble avløst av en galende hane.

Samværet med de andre deltakerne og TV-teamet, ville han likevel ikke vært foruten. Derfor tok Hansen også initiativ til at samtlige deltakere måtte skrive én fin ting om hver person som måtte forlate konkurransen.

- Dette var rett og slett for å oppmuntre hver enkelt. Det var kjempestort å delta, og jeg angrer ikke på at jeg ble med, sier han.

LES OGSÅ: Avslørte hemmelig «Mesternes mester»-gruppe