Angelina Jordan:

Røk ut av «America's Got Talent»

Den norske 14-åringen var blant forhåndsfavorittene, men nådde ikke opp hos juryen.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: NBC «America´s Got Talent» Vis mer

Norske Angelina Jordan (14) var en av favorittene under nattas kåring av «America's Got Talent: The Champions». Finalen ble vist i forrige uke, og Jordan imponerte stort.

Rundt halv fire ble topp fem kunngjort, og Jordan kom ikke med videre. Dette ble avgjort av «superfans» som representerer hver av statene i USA.

- Takk America, skriver Jordan på Instagram.

5. plass gikk til akrobatene Sandou Trio Russian Bar, etterfulgt av sanger Marcelito Pomoy. Den unge fiolinisten Tyler Butler-Figeroa kapret 3.plassen, mens 2. plass gikk til trapesartistene Duo Transcend. Dansegruppa V.Unbeatable ble kåret som vinner.

I natt opptrådte de ti finalistene sammen med «svært talentfulle gjester», skriver nettstedet Parade.

Rett før klokka tre opptrådte Jordan med sandkunstneren Kseniya Simonov - som kom på tredjeplass under den første sesongen av «The Champions» - og fiolinisten Tyler Butler-Figueroa (11).

Her kan du se et lite klipp fra opptredenen, hvor Jordan synger Lewis Capaldis «Someone You Loved»:

- Vakker opptreden, skrev dommer Alesha Dixon på Twitter.

Trykket på gullknappen

Jordan tok USA med storm da hun framførte «Bohemian Rhapsody» av Queen under «America's Got Talent: The Champions».

Den nye vrien på det kjente TV-programmet er at 40 tidligere vinnere fra talentkonkurranser over hele verden har blitt invitert til å konkurrere i USA.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer

Supermodell og dommer Heidi Klum sendte den unge nordmannen rett til finalen med gullknappen, og mandag forrige uke ble finaleepisoden sendt. Med en nytolkning av Elton Johns «Goodbye Yellow Brick Road» fikk hun dommer Klum til å reise seg i ekstase.

- Jeg kjenner det helt inn til skjelettet. Du er på vei til å bli en superstjerne. Melankolien du setter i Elton John-låta er fantastisk. Du er så flink og jeg er så spent på dine vegne, sa supermodellen entusiastisk.

Alesha Dixon kalte Jordan en «gammel sjel i en ung persons kropp», og forklarte at de alle ble fengslet av det de nettopp var vitne til. Simon Cowell, kjent for sine strenge tilbakemeldinger, mente 14-åringen tok en risiko, men at han elsket det.

- Det er ett ord som kommer til meg - hypnotiserende. Jeg blir dratt inn i stemmen din og opptredenen, og ingenting rundt meg betyr noe - det handler bare om deg, sa en beveget Howie Mandel.

Favoritt

I forkant av den spennende sendingen fortalte Klum til Parade at hun mente den norske 14-åringen hadde en god sjanse til å vinne.

- Hun har fremdeles en god mulighet, men selv om hun ikke klarer det, tror jeg definitivt hun blir en superstjerne en dag, sa Klum til Parade.

Ifølge en uoffisiell avstemming var Jordan én av fire favoritter til å vinne, skriver nettstedet.

Forrige uke ble Jordans opptreden listet opp som én av 13 gode ting som skjedde i musikkverdenen den uka - av selveste Billboard. Sammen med blant annet Grammy-vinneren Billie Eilish' lansering av James Bond-låta og Justin Biebers nye plateslipp, står Jordan opptreden oppført.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer

Nylig fortalte Jordan til amerikanske Gold Derby tanken bak låtvalget til den først runden, altså «Bohemian Rhapsody».

- Sangen betyr mye for meg, og den handler om å ha en frykt for å miste noen i livet ditt, men samtidig har du håp, og jeg elsker den sangen. Den minner meg om bestefaren min, som gikk bort for halvannet år siden, og jeg skulle ønske han kunne vært her og hørt meg synge, så jeg kunne klemt ham i bare ett sekund, sa hun.

Gikk viralt

Som åtteåring stakk Jordan av med seieren i «Norske Talenter» i 2014.

Opptredenene hennes gikk viralt, og superstjerner som Gene Simmons (70) og Chris Brown (30) hyllet henne. Samme år som hun stakk av med seieren, gjestet Jordan også det amerikanske talkshowet «The View».

I 2014 fortalte Jordans mor, Sara Astar (36), til «God morgen Norge» at dattera begynte å synge da hun var svært ung. Så kom drømmene.

- Da hun var fem år fortalte hun meg at hun ville at jeg skulle melde henne på talentkonkurranser, sa Astar den gang, før dattera selv sa at hun ville vise fram talentet sitt.

Hip hop-artist Omer Bhatti var blant dommerne som kåret Jordan til vinner av «Norske Talenter» i 2014. I forrige uke beskrev han førsteinntrykket av den unge artisten som en skjellsettende opplevelse.

- Som alle dommerne, ble jeg totalt satt ut. Jeg tror ikke noen av oss forventet et såpass unikt og spesielt talent på «Norske Talenter» i det hele tatt. Det var på en måte sjokkerende. Når jeg ser på mine dommeruttalelser fra den opptredenen … Jeg ble rett og slett tom for ord, sa han under «God Morgen Norge»-sending på TV 2.

Barbeint på scenen

Et av Jordans varemerker har vært at hun står barbeint på scenen. Da boka «Mellom to hjerter», som Jordan selv har skrevet, ble gitt ut for fem år siden, forklarte hun hvorfor.

Ifølge forlaget Cappelen Damm, er boka basert på en sann historie om to unge jenter som lever helt forskjellige liv. Jordan har selv også gjenfortalt hvordan hun møtte en fattig, foreldreløs jente i Midtøsten.

- Da jeg var rundt seks år gammel, så jeg ei lita jente på min alder. Jeg ga skoene mine til henne, for hun hadde arr på føttene, og det var veldig kaldt, sa hun nylig, ifølge E! News, og la til:

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

- Så hver gang jeg står barbeint på scenen, blir jeg minnet på alle de barna som ikke har foreldre, klær eller sko. Hun er alltid i hjertet mitt.

Konsert med Lionel Richie

I sommer skal 14-åringen holde dobbeltkonsert sammen med selveste Lionel Richie på Kirketorget under Kongsberg Jazzfestival.

Da konsertene ble annonsert fortalte festivalsjef Kai Gustavsen til Dagbladet at det ikke er første gang Angelina opptrer på festivalen.

- Vi har jobbet med henne i mange år, og hun har gjort mange konserter på festivalen siden hun var liten. Hun var åtte år første gang hun spilte på barnefestivalen vår.

Etter det har hun sunget på Gulljazz, som er for de eldre publikummerne, og for to år siden solgte hun ut festivalens innendørs-hovedscene.

Konserten vil bli holdt torsdag 2. juli. Jordan spiller også i Sandefjord 9. juli på Kurbadhagen.

LES OGSÅ: Vurderer pengekrav etter stemmekaos