«Kompani Lauritzen»:

Røk ut - angrer på dette

Nok en deltaker måtte forlate «Kompani Lauritzen».

UTE: Lørdag var det duket for sesongens andre dimmekamp i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
UTE: Lørdag var det duket for sesongens andre dimmekamp i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

«Kompani Lauritzen» ruller og går over norske TV-skjermer, og etter forrige ukes dimmekamp var det elleve kjendiser igjen i troppen til Dag Otto Lauritzen (65) og Kristian Ødegård (47). Og i kveldens episode skulle elleve bli til ti da det var klart for ny dimmekamp.

Gjennom flere øvelser som har til hensikt å lære aspirantene å leve og overleve som soldater i felt, sanker kompaniaspirantene poeng. Til slutt er det komiker Espen P.A. Lervaag (44) og artist Ruben Markussen (26) som er nederst på resultatlisten og dermed må i dimmekamp.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skulle gjennom en hinderløype skjedde det en ulykke. Video: TV 2 Vis mer

I dimmekampen skulle det konkurreres i å reagere raskt, og riktig, på ordre. Etter en intens og svært jevn konkurranse, var det imidlertid Lervaag som måtte tre av og forlate kompaniet.

Det tok han imidlertid med knusende ro.

- Knallhardt mål

- Jeg følte jeg hadde makset det kroppen min egentlig kunne tåle. Jeg brøt grenser for hva min kropp skal gjøre, og jeg var veldig fornøyd med det, oppsummerer Lervaag til Se og Hør.

Lervaag ble den fjerde kjendisen til å forlate konkurransen, noe han egentlig var fornøyd med.

TAKKET FOR SEG: Lørdag kveld var det Espen P.A. Lervaag som måtte tre av i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
TAKKET FOR SEG: Lørdag kveld var det Espen P.A. Lervaag som måtte tre av i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- På forhånd hadde jeg satt meg et knallhardt mål om å ikke ryke først - det ville jeg ikke. Og da jeg klarte det så fyrte jeg egentlig ikke ordentlig på pluggene igjen etterpå, jeg var liksom fornøyd. Det angrer jeg litt på, at jeg satte meg det målet, fordi motoren mistet liksom litt fart da det var nådd.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skulle ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, falt en av deltakerne om. Vis mer

Som flere andre fikk også komikeren kjenne det harde militær-livet på kroppen. I forrige uke kunne Jan Tore Kjær (58) røpe at han pådro seg skivebukning under innspillingen. Nå avslører også Lervaag at det hele gikk hardt utover ryggen hans.

- Jeg fikk veldig vondt i ryggen der inne. Det var mye uvante bevegelser, tung sekk, og spesielt da vi skulle løpe med våpen og sikte kjente jeg det. Jeg måtte be om noen medisiner og smertestillende fra legen de siste dagene, innrømmer han.

- Kjipt

44-åringen understreker at det totalt sett var en veldig fin opplevelse, selv om det tok en stund før han syntes det etter at han røk ut.

- Hadde du spurt meg rett etterpå hadde jeg svart at det var noe forbanna tull. Da det sto på var det ikke noe gøy, men når jeg sitter her nå så synes jeg det er morsomt å ha vært med.

«KOMPANI LAURITZEN»: Tone Damli fikk beskjed om at hun var «usynlig» da deltakerne skulle få sin første tilbakemelding i militært forhold. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer

- Var det noen du syntes det var litt ekstra kjipt å reise fra?

- Kvammen (Daniel Kvammen, journ.anm.), svarer Lervaag raskt.

- Og det var det to grunner til. For det første så hadde jeg blitt glad i jævelen, og for det andre så visste jeg at han kom til å bli veldig lei seg - og det syntes jeg var kjipt.

På spørsmål om hvorfor han tror de to ble så gode venner svarer komikeren at de både var veldig like, samtidig som de var ganske forskjellige.

STOLT KJÆRESTE: «Kompani Lauritzen»-aktuelle Mayoo Indiran tok med seg kjæresten da han dukket opp på premierefest. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch Vis mer

- Vi hadde litt de samme tankene om ting og begge er brutalt ærlige, selv om jeg kamuflerer det litt mer i vitser. Også er vi dedikerte i det vi driver med. Jeg er glad i folk som man merker er genuint flinke og dyktige - noe han er.

Han legger til at de har beholdt den gode kontakten - og kanskje til og med hatt litt mer kontakt enn de burde.

- Det har vært noen skikkelige kuler hvor vi diskuterer høylytt, ler den utslåtte «Kompani Lauritzen»-deltakeren.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen ble skuffet da han fikk «litt under norm». Video: TV 2 / Reporter: Celina Morken Vis mer

Ikke med på TV

Lervaag innrømmer at det er mye fra innspillingen han har glemt, men én spesifikk ting husker han imidlertid svært godt.

- Det er et veldig koselig minne. Når man har lagkonkurranser så blir det laget som ikke konkurrerer fraktet langt unna, slik at man ikke ser eller hører hva de driver med.

- En gang da vi satt og ventet på det andre laget lærte fenriken oss å spikke minkepinne, så da fikk vi plutselig se at fenriken var varm og god og at han har et hjerte av gull. Det kom dessverre ikke med på TV.

ÅPENHJERTIG: Mayoo Indirian satt syv uker i varetekt før han ble frikjent i februar 2017. Nå er han aktuell med «Kompani Lauritzen». Han forteller at han kunne trekke visse paralleller mellom fengselsoppholdet og realitydeltakelsen. Reporter: Celina Morken Vis mer

Han legger til at siden han er så konfliktsky var det ingen i befalet han havnet i klinsj med, selv om det til tider kunne være utfordrende.

- Man ble forbanna på dem noen ganger, når de ba oss gjøre helt meningsløse ting. Men jeg hadde respekt for dem, understreker Lervaag avslutningsvis.

LES OGSÅ: Skadet seg:- Intens piping

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer