«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Røk ut: - Var så sliten

Det sto mellom Jon Almaas og Mia Hundvin i torsdagens episode - der sistnevnte trakk det korteste strået.

UTE: I kveld var det Mia Hundvin som måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», etter at hun tapte mot Jon Almaas. Foto: Skjermdump / TVNorge
UTE: I kveld var det Mia Hundvin som måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», etter at hun tapte mot Jon Almaas. Foto: Skjermdump / TVNorge Vis mer
Publisert

I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» begynner konkurransen for alvor å spisse seg til, og før torsdagens episode sto det kun fem deltakere igjen.

Av disse fem var det kun én gjenværende dame, nemlig den tidligere håndballspilleren Mia Hundvin (43), etter at Hedvig Wessel (24) røk ut i forrige utslagskonkurranse.

Under kveldens merkekonkurranse - som var av det litt luftige slaget - måtte deltakerne konkurrere i klatring. Hundvin, som ble merket i forrige episode, slapp å konkurrere.

Dermed var det opp til gutta, der den som gjorde det dårligst måtte møte 43-åringen i utslagskonkurranse. Det ble programlederen Jon Almaas (52).

De to deltakerne måtte konkurrere i å komme seg fortest gjennom en balanseløype, der Almaas tok ledelsen fra start - og suste inn til seier.

FARVEL: Jon Almaas vant over Mia Hundvin i utslagskonkurransen. Foto: Skjermdump / TVNorge
FARVEL: Jon Almaas vant over Mia Hundvin i utslagskonkurransen. Foto: Skjermdump / TVNorge Vis mer

Dermed ble det klart at den tidligere håndballspilleren måtte forlate konkurransen. Seerne fikk imidlertid være vitne til en smørblid Mia.

Fysisk sliten

Til Se og Hør forteller 43-åringen at hun på det tidspunktet var så fysisk sliten, at det egentlig var helt greit.

- Jeg var så fysisk sliten på det tidspunktet. Den turen før dette tok litt krefter med mye løping, og alle de gamle håndballskavankene kom tilbake. Mentalt gikk det greit, men fysisk hadde jeg ikke så mye mer å gi, så det var egentlig helt greit, forteller Hundvin, og legger til:

- Det er rart med det; du står der og tenker at det er viktigere enn noe annet. Men så tenkte jeg det var litt viktigere for Jon enn for meg, så da var det greit.

TUNGEKYSS: I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får Jon Almaas et litt annerledes møte med ulv. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

Turen Hundvin refererer til før konkurransen foregikk med hundespann, og var en fysisk krevende tur der deltakerne skulle konkurrere mot programleder Tom Stiansen (49) i å komme først i mål. Den vant Stiansen.

- Det var så rar stemning. Jeg gikk rundt og dagdrømte å bli byttet ut med venninner, og jeg hadde hodet godt plassert hjemme. Jeg sa til en i crewet «jeg er ferdig», men fikk beskjed om at jeg var eneste dame, så jeg tenkte det var litt viktig. Men jeg var veldig klar til å dra.

Til tross for at seerne har fått se Hundvin klatre opp fjelltopper der hun tilsynelatende har vært lite imponert, forteller hun at det vakre landet vårt var noe av det beste med opplevelsen.

- Det beste er at man får oppleve landet sitt på den måten. Det er litt klisjé, men helt unikt. Det er så mange deler av Norge, det å komme opp til Finnmark var veldig eksotisk - nesten som å komme til et annet land. Lofoten var helt spektakulært og nydelig, så jeg hadde lyst til å ta med ungene og si «er dere klar over hvor dere bor», sier 43-åringen, og fortsetter:

- Det er rart hva man blir vant til. Det å bo med fremmede folk i telt trodde jeg skulle bli verre, men man blir vant til det. Til og med å drite i skogen.

Eneste jente

Hundvin var som nevnt siste kvinne ut av konkurransen, der de gjenværende deltakerne nå består av Jon Almaas, Atle Pettersen, Øystein «Pølsa» Pettersen og Erik Follestad.

URETTFERDIG: Jon Almaas røper at han føler seg feil fremstilt i «71 grader nord kjendis» når han gjester «Senkveld» sammen med realitykollegaer Melina Johnsen og Erik Follestad. Vis mer

Det å skulle dele sine siste dager i konkurransen med de fire gutta, var ifølge 43-åringen null problem.

- Isolert sett så var det ingen problem å være én jente, så det gikk helt fint. At det er fire menn igjen nå er litt dumt, men jeg har fortsatt kontakt med alle gutta, og jeg føler vi kom godt overens.

TÅREVÅTT: Det ble en del tårer under kveldens avskjed, der de andre måtte ta farvel med Hundvin. Foto: Skjermdump / TVNorge
TÅREVÅTT: Det ble en del tårer under kveldens avskjed, der de andre måtte ta farvel med Hundvin. Foto: Skjermdump / TVNorge Vis mer

Episoden avsluttes med en noe tårevåt avskjed, der håndballspilleren forteller at hun er blitt svært glad i spesielt «Pølsa», som hun trekker fram som en støtte gjennom hele opplevelsen.

- La meg bare si, jeg er ikke egentlig mottakelig for coaching, men så visste han å balansere det. Bare det at han tok seg tid til å komme bort på slutten da vi sykla. Jeg vet det kan være irriterende for mange med en sånn positiv holdning hele tida, og jeg bikker over til å være en av de, men han er et ekstremt godt og genuint menneske, forteller hun.

LES OGSÅ: «Lurte» produksjonen: - Tapte med vilje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer