«Camp Kulinaris»:

Røk ut: - Aldri brukt hjernen så mye

Finaleuka er i gang, og nok en deltaker måtte forlate det kaotiske kjøkkenet.

UTE: Finaleuken er i gang på «Camp kulinaris», og allerede første dagen må en deltaker pakke sekken og reisen hjem. Video: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er vel et kjøkken uten skrik og hyl, feilede vannbakkels, overstekt kjøtt og ekstremt konkurranseinnstinkt? Årets sesong av suksessprogrammet «Camp Kulinaris» har heldigvis ikke vært i mangel på noe av det.

Det er nemlig ikke til å stikke under stol at det ikke bare har vært matlaging som har stått i fokus denne sesongen, men nå som finaleuka endelig er i gang og en vinner skal kåres, har deltakerne mildt sagt skjerpet sansene.

Når vi nå går inn i siste uka i det kaotiske kjøkkenet, må kjendisene i tur og orden brette kokkeklærne og reise hjem. Kveldens episode er intet unntak.

STORMER UT: Det går hett for seg på kjøkkenet når Maria Moen og Fetisha Williams fyker i tottene på hverandre på «Camp Kulinaris». Vis mer

Jevn kamp

Etter en intens kokkekamp, der deltakerne skulle teste egne smaksløker, var det komiker Hasse Hope (35) som trakk det korteste strået mot Fetisha Williams.

Stillingen endte 4-5 i Fetishas favør, og det var dermed Hasse, som kom inn som sistemann i konkurransen, som måtte fortalte vakre Portør.

FORVIRRET: Det er ikke bare-bare å smake forskjell på kylling og ribbe, det vet Hasse alt om. Foto: TV3
FORVIRRET: Det er ikke bare-bare å smake forskjell på kylling og ribbe, det vet Hasse alt om. Foto: TV3 Vis mer

Det er kanskje ingen hemmelighet at Hasse var kokkekampens underdog. Han forteller til Se og Hør at han faktisk tenkte at det ikke var noen vits å møte opp, fordi han ikke kom til å vinne uansett hvilken rett de ville bli utfordret i.

- Jeg har blitt ekstremt god på å smøre lavkarboknekkebrød uten at leverposteien havner utenfor kanten, der tror jeg kanskje at jeg er bedre enn Fetisha. Hva gjelder alt annet, så går det ikke. Jeg tenkte bare «hvordan skal jeg klare å gjøre dette spennende for dem som sitter og ser på?». Og det klarte jeg, innrømmer komikeren.

35-åringen har, til tross for at han kom inn sist, imponert stort de siste ukene - til alles overraskelse. Han har nemlig hele veien vært ærlig på at han er en elendig kokk, men innrømmer at det kan se ut som han sier det for å lure de andre.

- Men jeg vet ikke hva som skjedde, jeg vet ikke hvor mye flaks som var inne i bildet. Jeg vet bare at jeg jobba så jævlig hardt de ukene der, og fulgte oppskriftene så godt jeg kunne, så bare gikk det liksom.

RYKER: Det er snart duket for finale i «Camp Kulinaris», men først må nok en deltaker forlate programmet. Video: Viaplay Vis mer

Verdig konkurrent

- Hvordan var det å måtte reise hjem så nærme en finale?

- Det var surt, jeg var jo så nærme pallen. Fjerdeplassen er en kjip plass å endre opp på. Jeg hadde lyst til å komme til finalen, så kunne jeg godt tape den, men hadde jeg kommet til finalen hadde jeg vært legendarisk for resten av mitt liv. Det hadde stått på gravsteinen min.

35-åringen legger til at han er ekstremt glad for at han kom så langt som han gjorde, spesielt fordi det var nettopp Fetisha han kjempet mot.

- Jeg unnet henne det veldig. Det var veldig viktig for henne, hun er veldig flink til å lage mat og det betydde mye. Hadde det vært Ole hadde jeg klikka, spøker han.

Latterkrampe

Til tross for at kokkereisen endte her for komikeren, så står han i det minste for et av de mest latterframkallende øyeblikkene i sesongen. Han fikk nemlig endelig Kjartan til å le, noe han tidlig satt seg et mål om.

- Jeg har aldri fått så latterkrampe i noe program jeg har vært med i, jeg sleit altså så mye med å holde meg. Og det gjorde alle rundt også, Fetisha, Mia, Terje, Kjartan, og regissøren måtte gå ut. Fordi alle visste at det som var under fatet var fryktelig stygt, bare ikke hvor stygt det var.

LATTERKRAMPE: Retten ble slettes ikke lik Kjartans eksempel - noe som førte til latter. Foto: Skjermdump/TV3
LATTERKRAMPE: Retten ble slettes ikke lik Kjartans eksempel - noe som førte til latter. Foto: Skjermdump/TV3 Vis mer

Da de endelig fikk se den ferdige retten ved siden av Kjartans perfekte eksempel, brøyt dermed alle ut i hysterisk latter.

- Det ble bare for mye. Det var kult å få Kjartan til å le, det var jo andreprioriteten min da jeg kom inn. Jeg var veldig fornøyd.

Ingen mesterkokk

Da Se og Hør tok en prat med Hasse Hope tidligere denne våren, kunne han fortelle at han livnærer seg på knekkebrød og mat levert på døra, og anslår at han bruker opp mot 8000 kroner på Foodora månedlig.

EKSTRA HYGGELIG: Richard Liedholm kjent fra «Camp kulinaris» og «Ex on The Beach» har det litt ekstra hyggelig med en spesiell person. Vis mer

Nå innrømmer komikeren at han har forsøkt å lage alt han lagde i Portør, hjemme, uten videre hell.

- Jeg føler nesten jeg har blitt verre, for jeg går inn i det med en mye høyere selvtillit. Jeg blir nesten litt aggressiv på kjøkkenet, og gjør ting litt kjapt og tenker at dette er null stress, også blir det bare så forbanna jævlig.

Han påpeker imidlertid at han kan lage mat, bare han jobber mye, mye hardere enn alle andre.

- Hvis du hadde invitert meg til Hasle (Se og Hørs lokaler journ.anm) og bedt meg lage den beste hollandaisesausen på én time, så hadde jeg klart å lage den beste sausen du har smakt, men jeg hadde ødelagt hjernen min og vært et vrak etterpå, men jeg hadde fått det til.

- Så du var rimelig sliten da du kom hjem, altså?

- Det var litt som å være på et skikkelig heftig utdrikningslag, der du har drukket hele dagen og hele natta, bare at jeg ikke hadde drukket. Jeg hadde en hangover av hvor mye jeg hadde brukt hjernen min, jeg har aldri brukt den så mye før, og det kjente jeg på.

Hope innrømmer overfor Se og Hør at han håper Fetisha står igjen som den store vinneren, utelukkende fordi hun har vært en klippe for ham der inne. Om det blir Fetisha, Mia eller Terje som stikker av med den gjeve seieren, gjenstår imidlertid å se.

LES OGSÅ: - Du er en velsignelse til verden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer