Finale i «71 grader nord kjendis» 2021:

Røk før finaleduellen: - Helt overveldet

Etter en intens etappe mot mål havnet artisten på en tredjeplass.

RYKER: Fay wildhagen klarte akkurat ikke å komme seg til finalen i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+ Vis mer
Publisert

Etter en måned på tur er det duket for den andre delen av finalen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». I forrige episode fikk man se finalistene Fay Wildhagen (27), Henrik Elvestad (47) og Victor Sotberg (29) begi seg ut på orientering for første gang på egenhånd.

Alle kom seg helskinnet frem til leir, og i dagens episode går startskuddet for etappen allerede ved soloppgang.

Seerne blir vitne til svært slitne deltakere som gir alt de har for å nå mål, som er lokalisert på platået i Nordkapp, hvor programleder Tom Stiansen (50) står klar og venter.

SISTEVALG: Ettersom Fay Wildhagen kom sist til posten hvor man kunne velge fremkomstmiddel endte hun opp med en løpevogn. Foto: TVNorge
SISTEVALG: Ettersom Fay Wildhagen kom sist til posten hvor man kunne velge fremkomstmiddel endte hun opp med en løpevogn. Foto: TVNorge Vis mer

Underveis i etappen får deltakerne hvert sitt fremkomstmiddel med ulike ruter til mål. Sotberg velger å ta seg til mål på sykkel, Elvestad i kajakk og Wildhagen med løpevogn.

De to deltakerne som kommer først frem til mål skal ut i duell og kjempe om seieren, mens den siste i mål er ute av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Elvestad viser seg å bli den som kommer først.

BRYTER SAMMEN: Det ble litt for mye for Adrian Sellevoll under 71 grader nord kjendis denne uken. Vis mer

- Vunnet for min egen del

Kort tid senere kommer Sotberg syklende og blir med det den som skal ut i duell mot Elvestad i den siste konkurransen i årets sesong.

Seks minutter etter Sotberg kommer Wildhagen joggende inn til mål. Ettersom hun er sist ender hun på en tredjeplass i konkurransen.

Det er likevel en artist med et stort smil om munnen som møter Tom Stiansen. Hun legger ikke skjul på at det har vært ekstremt tungt, men beskriver det også som helt rått.

SIST INN TIL MÅLSTREKEN: Fay Wildagen kom joggende med løpevognen sin bare seks minutter etter Victor Sotberg. Foto: TVNorge
SIST INN TIL MÅLSTREKEN: Fay Wildagen kom joggende med løpevognen sin bare seks minutter etter Victor Sotberg. Foto: TVNorge Vis mer

- Det har vært helt fantastisk. Jeg trodde kanskje ikke at jeg skulle like det så godt, men så har jeg bare elsket det fra start til slutt. Jeg føler meg helt overveldet av alt jeg har fått oppleve, og jeg må jo si at jeg føler at jeg har vunnet for min egen del. Mitt mål var å være med på så mye som mulig, sier Wildhagen til Stiansen.

- Nå har jeg gått ti etapper, og så fikk jeg gå finalen for Astrid (Astrid Uhrenholdt Jacobsen, journ.anm.) og tatt med meg lag Lindesnes til Nordkapp. Jeg er sykt glad, legger hun til.

Wildhagen påpeker at hun er svært fornøyd med en tredjeplass.

- Tenk at jeg er på pallen da, det er helt rått, utbryter hun.

VED GODT MOT: Artisten var svært fornøyd med å komme på en tredjeplass. Foto: TVNorge
VED GODT MOT: Artisten var svært fornøyd med å komme på en tredjeplass. Foto: TVNorge Vis mer

Veldig stolt

Overfor Se og Hør forteller Wildhagen at det er lenge siden hun har følt seg så stolt over noe hun har gjort.

- Målet mitt var å oppleve så mange av turene og naturopplevelsene jeg kunne, så at jeg fikk gå ti av ti turer føles helt rått. At jeg nådde helt til Nordkapp uten et snev av konkurranseinstinkt, er jo nesten utrolig, utdyper artisten.

TREDJEPLASS: Ettersom Fay Wildhagen kom sist inn til mål og havnet på en tredjeplass, er det Victor Sotberg og Henrik Elvestad som skal ut i duell. Foto: Haakon Lundkvist
TREDJEPLASS: Ettersom Fay Wildhagen kom sist inn til mål og havnet på en tredjeplass, er det Victor Sotberg og Henrik Elvestad som skal ut i duell. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Wildhagen påpeker at hun rett og slett bare storkoste seg på tur.

- Jeg synes konkurranser i seg selv er ganske ubehagelig og det samme synes jeg om reality. Det viktigste for meg var jo å være meg selv og ikke la det påvirke meg. At jeg klarte å være tro mot meg selv og samtidig navigerte så «rent », gikk så langt, bar så tungt og motiverte laget mitt, tross all motgang i en måned, er jeg sykt stolt av, fortsetter hun.

Artisten legger også til at hun er utrolig stolt av laget sitt, samt Henrik Elvestad og Victor Sotberg.

- Det er veldig fortjent at de to står igjen, legger hun til.

OM SAVNET: I søndagens episode av «71 grader nord - kjendis» snakker Vår Staude om moren, og hvor mye hun savner henne. Video: Discovery+ Vis mer

Ofret finaleplassen

Det var imidlertid ingen selvfølge at Wildhagen kom seg helt til finalen. Hun fikk nemlig finaleplassen av Adrian Sellevoll (23) i forrige ukes episode.

- Fay har slept meg gjennom hele ni etapper, og jeg føler at hvis det er noen som skal til finalen så er det ikke meg. Jeg sitter ved siden av verdens kuleste dame. Da er det hun som skal til finalen, ikke meg, sa Sellevoll, og la til at han ikke kunne konkurrere mot «storesøsteren».

I episoden la ikke Wildhagen skjul på at det betydde mye at Sellevoll ofret finaleplassen og ga den til henne.

TREKKER SEG: Det er semifinale i «71 grader nord - kjendis», og en deltager velger å gi fra finaleplassen. Video: Discovery+ Vis mer

- Det at Adrian gir meg finaleplassen betyr egentlig ganske mye, fordi det føles som en anerkjennelse av alt jeg har gjort for ham. En slags takk, og et genuint: «Jeg ser hva du har gjort for meg». Det setter jeg ganske stor pris på å høre, sa hun i episoden.

Om kort tid får seerne svaret på hvem som vinner årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

LES OGSÅ: - Holdt virkelig på å gi opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer