NORGES LAG: Hans Petter Buraas, Hilde G. Pedersen, Bjørn Dæhlie, Andrine Flemmen, Tor Arne Hetland og Daniel Franck utgjorde det norske laget i første program.  Foto: TV 3
NORGES LAG: Hans Petter Buraas, Hilde G. Pedersen, Bjørn Dæhlie, Andrine Flemmen, Tor Arne Hetland og Daniel Franck utgjorde det norske laget i første program. Foto: TV 3 Vis mer

Rødming i rødt, hvitt og blått

Programmet som er som skapt for harddiskopptakere...

Publisert
«STOREBROR MOT lillebror», «nok er nok - nå skal de få», «de skal få på tygga», det er ikke mye tvil om hva som er misjonen i TV3s nye storsatsing «Landskampen».

HER SKAL SVENSKENE banke nordmennene, og nordmennene banke svenskene. Med sterkt patriotiske norske programledere i tillegg, blir det så mye nasjonaldyrkelse at man nærmest kaster opp gullmedaljer av det. Men flauheten på vegne av å være norsk gir seg raskt når konkurransene først er i gang.

DA SITTER MAN SELV i sofaen og hører sin egen gullstrupe ta kollenbrølet mens Torgny Mogrens melkesyre stiger til Jörgen Brink-nivå i duell med Bjørn Dæhlie. Man rødmer i rødt, hvitt og blått av egen oppførsel så fort konkurransene er over, men noen uker før ski-VM er det greit å få en bekreftelse på at det viktigste tross alt er å slå svenskene…

DESSVERRE ER det ikke nok at programmet tidvis klarer å vekke steialdernordmannen til live i et par minutter av gangen, for det utenomsportslige blir ganske kleine greier - og det er tross alt det som tar mest tid også i dette programmet. Selv de spede forsøkene på nostalgi blir ikke sterke nok til at man får saltvann i øyekroken. Men det virkelige problemet er kosepraten mellom deltakerne, som er så stakkato at man skulle ønske de hadde blitt på hvert sitt rom framfor å samles rundt kjøkkenbordet.

MED HARDDISKOPPTAKER og heftig spoling fra konkurranse til konkurranse ville «Landskampen» fått terningkast 5 – for selve konkurransene er fullt på høyde med de i «Mesternes mester». At «Landskampen» har det NRK-konkurrenten virkelig mangler - en meget god programleder i Hallvard Flatland - blir dessverre litt svekket av den altfor patriotiske tilnærming til rollen. Programmet sliter rett og slett litt med både puls, kondisjon og teknikk og dermed blir det heller ikke flere enn tre prikker på terningen for premieresendingen.

«Landskampen» sendes på TV3 torsdager 20.30. Finn ditt favorittprogram i vår TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer