Silje Sandmæl:

Rødmer av kunstavsløring

Under fredagens «Senkveld med Helene og Stian» deler forbrukerøkonom og tv-profil Silje Sandmæl en artig avsløring fra studietiden i USA.

ARTIG AVSLØRING: Silje Sandmæl deler om ei tid hun ikke hadde like mye i lommeboka, noe som førte til valg hun den dag i dag ikke er like stolt av. Foto/video: Tore Meek / NTB / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag gjestet Silje Sandmæl (42) «Senkveld med Helene og Stian», der hun blant annet kommer inn på tiden som student i USA.

Sandmæl gir støtt og stadig råd til andre om hvordan man kan styre økonomien sin, blant annet i TV 3-programmet «Luksusfellen».

Nå kan imidlertid 42-åringen selv fortelle om en tid hun ikke hadde like mye i lommeboken, noe som førte til valg hun den dag i dag ikke er like stolt av.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Under programmet kan hun nemlig avsløre hvordan hun som fattig student valgte å dekorere rommet sitt på billigst mulig måte.

Kunst med kroppen

- Jeg fikk et råd en gang, faktisk, som jeg ikke skulle fulgt. Jeg ville ha kunst på veggen. Hadde jo ikke råd til det, og da rådet noen meg til: «ja, men hva med å male noe selv?». Jeg kan ikke male, forteller Sandmæl i programmet.

HEMMELIG TALENT: Silje Sandmæl er best kjent for sin økonomiske sans, men i ungdommen var det helt andre talenter som sto i fokus. En gang i tiden var hun nemlig tagger, noe hun viser hos «En kveld hos Kloppen». Video: TV 2 Vis mer

Videre forteller hun om et tips hun fikk om å smøre seg inn i kroppsmaling og deretter lage et avtrykk på et lerret. Sandmæl syntes det hørtes ut som en god idé, og gjennomførte det hele - bare med oljemaling.

- Det ble vakkert, det ble det, helt sant. (...) Men så skulle jeg vaske av meg malingen, og det personen hadde glemt å si var at oljemaling folkens... har du noen gang smurt deg inn med oljemaling? Fordi vann gjør da at den setter seg enda mer fast, så renner den og så går den ikke av, fortsetter hun lattermild, og legger til at hun som konsekvens var helt grønn i flere dager.

Da tida var inne for å reise hjem til Norge igjen røper Sandmæl at hun la maleriet ut på markedet med en prislapp på 100 dollar som tilsvarer litt over 900 norske kroner. Dette mener hun var lønnsomt.

Silje Sandmæl har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

Avsløringen om den hjemmelagde kunsten kommer bare noen måneder etter Sandmæl overrasket stort i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen».

Der var hun nemlig usedvanlig åpen om sin oppvekst på østkanten i Oslo og kunne blant annet røpe at hun har en fortid som tagger.

SJOKK-BELØPET: I programmet «I lomma på SIlje» tar forbsukeøkonom, Silje Sandmæl, en titt på økonomien til kjendiser. Denne uken er det Carina Dahl som står for tur. Vis mer

Fortid som tagger

Da foreldrene skilte seg i barndommen hennes, bestemte moren seg for å flytte til Romsås i Groruddalen. Det var her det var billig, i tillegg til at det lå rett ved marka og hadde forbindelse til sentrum med T-bane.

Det er likevel ikke til å stikke under stol at drabantbyen fra 1970-tallet også den gang hadde et litt rufsete rykte, noe Sandmæl bekreftet at stemmer da hun pratet med Dagbladet.

- Det så jo ut som en perle, men det er alltid en bakside av medaljen. Den fikk jeg virkelig smake på. Det er nok belastede miljøer overalt, men Romsås sitt var spesielt tungt, sa hun, og mimret tilbake til ungdomstiden.

Lenge før hun ble utdannet økonom, var hun altså å finne med en graffitiboks i Oslo. Hun ler av det i dag, og påpekte at hun aldri var spesielt flink eller engasjert, men hun har tagget et par ganger.

Mens noen tagget «Crew» rundt om på østkantens vegger, tagget hun «Crow». Først da hun fikk vite at det betydde kråke, og ikke var så kult likevel, la hun fra seg boksene.

LES OGSÅ: «Luksusfellen»-Silje vokste opp på 16 kvadratmeter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer