Rocky-stjerne fikk hiv - gjør comeback i ringen

Tommy Morrison ble verdensmester i tungvektsboksing to ganger. Så fikk han sjokkbeskjeden...

FILMSTJERNE OG TUNGVEKTSMESTER: Tommy Morrison fikk rollen som Tommy Gunn i Rocky V, som kom i 1990. Tre år senere vant han sitt første tungvektsbelte, da han slo George Foreman på poeng (innfelt). Foto: All Over
FILMSTJERNE OG TUNGVEKTSMESTER: Tommy Morrison fikk rollen som Tommy Gunn i Rocky V, som kom i 1990. Tre år senere vant han sitt første tungvektsbelte, da han slo George Foreman på poeng (innfelt). Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tommy «The Duke» Morrison var Det store hvite håpet i amerikansk tungvektsboksing.

Oklahoma-gutten var ekstremt populær, og rollen som Tommy Gunn i Sylvester Stallones Rocky V fra 1990 gjorde ham ikke mindre attraktiv som idrettsmann og pengemaskin.

I 1993 vant han på poeng over George Foreman i en kamp om WBO-tittelen, og ble 24 år gammel den første amerikanskfødte hvite verdensmesteren i tungveksboksing siden Rocky Marciano holdt tittelen, til 1955.

To år senere ble Morrison også tungvektsmester i IBC-forbundet, etter å ha slått knock-out på motstanderen Razor Ruddock med sin fryktede venstrehook, en av de hardeste i tungvektsboksingens historie.

Så, like etter at han hadde inngått en kontrakt på nesten 40 millioner dollar for tre kamper - som skulle kulminere med en tungvektsmester-kamp mot selveste Mike Tyson - får Tommy Morrison sjokkbeskjeden. Han har testet positivt for HIV. Karrieren er over.

Morrison går inn i en lengre depresjon, begynner med narkotika, og ender til slutt i fengsel.

Se intervju med Tommy Morrison om hans trøblete liv nederst i saken!


I 2006 bestemmer han seg imidlertid for å gjøre comeback. Han hevder at HIV er en myte og at han aldri har hatt viruset, og legger frem tvilsom dokumentasjon på at han er frisk.

Han oppnår tillatelse til å bokse en kamp i 2007, og en kamp året etter. Han vinner begge på knockout.

I februar i år satt han i garderoben klar for sin tredje proffkamp etter comebacket - mot Eric Barrak - men kampen kom aldri i gang, ettersom Morrison nektet å levere inn resultatet av en blodprøve.

Morrison har fortsatt klokketro på at comebacket han startet for fire år siden skal bli vellykket.

- Det vil bli det største comebacket i boksehistorien, har han gjentatt flere ganger.

Det er vel tvilsomt, kanskje, ettersom Det store hvite håpet nå allerede er 42 år gammel.

Men en skal aldri si aldri...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Cecilias boksevenninne skutt i garderoben

Se intervju med Tommy Morrison om hans trøblete liv her:


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer