Bruce Dickinson:

Rockestjernens kone funnet død

Beskriver dødsfallet som en forferdelig tragedie.

FUNNET DØD: Iron Maiden vokalistens kone Paddy Bowden har gått bort. Det bekrefter Bruce Dickinson selv. Foto: NTB Scanpix
FUNNET DØD: Iron Maiden vokalistens kone Paddy Bowden har gått bort. Det bekrefter Bruce Dickinson selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Iron Maiden»-vokalist Bruce Dickinson (61) kan bekrefte overfor Express at kona Paddy Bowden har gått bort.

Overfor avisa beskriver han dødsfallet som en «forferdelig tragedie».

- Dette er en forferdelig tragedie som ser ut til å være en tragisk ulykke. Jeg og barna våre Austin, Griffin og Kia er knust. Av respekt for Paddy kommer vi ikke til å gi noen ytterligere kommentar i denne enormt vanskelige og smertefulle tida for familien vår, heter det i uttalelsen fra 61-åringen.

Paret giftet seg i 1990, men gikk fra hverandre i 2018. De er imidlertid fortsatt gift på papiret. I etterkant har Dickinson flyttet inn med kjæresten, Leana Dolci, i Paris.

Fikk kreft

Forholdet til Dolci bekreftet rockestjernen selv i et intervju med Clarín. Da fortalte 61-åringen om travle dager og om hvor mye han gledet seg til å få se barna sine igjen.

- Deretter skal jeg til Paris, der jeg bor sammen med kjæresten min, delte han.

Dickinson er kjent for å verne godt om privatlivet sitt, spesielt når det kommer til kjærlighetsfronten. Da han kom ut med sin selvbiografi «What Does This Button Do?» i 2017 unnlot han å skrive om familien sin.

I et tidligere intervju med Aftonbladet forklarte han hvorfor. I 2015 fikk artisten nemlig påvist tungekreft.

- Jeg ville ikke inkludere kona mi og barna mine i boka. Det er privat. Men når det gjaldt kreft og behandling, ble det et problem. Min kone har hjulpet meg enormt. Men ettersom familien min lyser av sitt fravær gjennom resten av boka, føltes det galt å fremheve dem bare fordi jeg ble syk, fortalte han blant annet til den svenske avisa.

DØDE: Skuespilleren og komikeren gikk bort av naturlige årsaker, 92 år gammel. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Men jeg nevner og løfter fram deres betydning i hvert eneste intervju. Det er det minste jeg kan gjøre, la han til.

Ble friskmeldt

Overfor Dagbladet har rockestjernen tidligere delt hvordan han oppdaget kreften.

- Jeg merket at jeg hadde en kul på halsen som ikke ville forsvinne, så jeg tilkalte en lege mot slutten av innspillingsprosessen. Han klemte meg både her og der, ble alvorlig i ansiktet og sa med en gang at jeg trengte MR-skan og en biopsi. Da skjønte jeg at det var alvor. Jeg kastet meg over google med en gang og hadde diagnosen i løpet av kort tid.

Etter sju uker med stråling var både en kul i svelget, som var på størrelse med en golfball, og en i nakken borte.

- Man føler seg nesten som en del av et kjemisk eksperiment. Jeg spurte hvor kulene ble av, men ingen kunne gi meg noe klart svar. Kroppen tar seg av dem, ble jeg fortalt, men egentlig er det ingen som vet. Det viktigste er at jeg ved hjelp av litt kjemikalier, stråling og noen flinke leger, er friskmeldt igjen, fortalte han den gang.

Dickinson er kjent for å ha en av de råeste stemmene i rockehistorien. Han ble med i Iron Maiden i 1981, og var bandets vokalist fram til han forlot dem i 1993. I 1999, etter seks år som soloartist, gjorde han comeback i Iron Maiden.

LES OGSÅ: Slik hyller han kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer