Chris Cornell:

Rockestjernen tok sitt eget liv

Døde kun timer etter at han sto på scenen.

DØD: Artist og låtskriver, Chris Cornell, skal ha tatt sitt eget liv. Foto: NTB scanpix
DØD: Artist og låtskriver, Chris Cornell, skal ha tatt sitt eget liv. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Tidligere i dag kom den triste nyheten om at rockestjernen Chris Cornell, best kjent som frontmann i Soundgarden, er død.

Nå melder AP at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at han tok sitt eget liv.

Ifølge ABC News har Wayne County Medical Examiner's Office sendt ut en pressemelding der de opplyser om dette.

52-åringen skal ha blitt funnet død på et hotellrom i Detroit, kun timer etter at han sto på scenen under en konsert i byen.

Tidligere på dagen skrev artisten på Twitter at han var glad for å være tilbake i rockebyen, så dødsfallet var altså svært overraskende for mange.

Han etterlot seg kona Vicky Karyiannis og de to barna Toni og Christopher Nicholas.

Sleit med rusproblemer

I tillegg til å ha vært del av flere kjente band, er Chris Cornell er også kjent for flere store soloarbeid. for ti år siden ga han seg i Audioslave for å fokusere på en solokarriere.

Artistens stemme har av mange blitt priset opp gjennom årenes løp, helt siden karrieren hans startet på 1980-tallet.

- Uansett hvor sterk og voksen du er, så gjør suksess rare ting med egoet ditt. Du kan bli fryktelig desillusjonert, eller du kan ende opp med å tro at du eier verden. Ingen av delene er spesielt bra, sa han til Dagbladet i 1999.

Den talentfulle musikeren har flere ganger vært nominert til en rekke gjeve musikkpriser, blant annet Grammy Awards. I løpet av sin årelange karriere sikret han seg to Grammy-priser.

Saken fortsetter nedenfor.

FIKK TO BARN SAMMEN: Chris Cornell giftet seg med  Vicky Karyiannis i 2004. Før det var han gift med manageren til Soundgarden, Susan Silver. Foto: NTB scanpix
FIKK TO BARN SAMMEN: Chris Cornell giftet seg med Vicky Karyiannis i 2004. Før det var han gift med manageren til Soundgarden, Susan Silver. Foto: NTB scanpix Vis mer

Cornell var også vokalist i Audioslave fra 2001 til 2007.

Audioslave ble gjenforent for sin første konsert på tolv år i januar 2017. I februar i år ville ikke Cornell avvise muligheten for nye konserter med bandet i fremtiden, ifølge Music Radar.

I likhet med mange andre rockestjerner sleit også Cornell med rusproblemer, noe han tidligere har fortalt åpent om.

- Greia er at når man plukker opp den pipa for første gang, skjønner man ikke at det er ens skjebne. Det øyeblikket er ikke dramatisk. Og så skjedde det - jeg brydde meg ikke om noe mer, sa han til Details i 2012, ifølge Loudwire.

Hylles av stjernene

Flere stjerner har hyllet artisten i sosiale medier etter at dødsfallet ble kjent. Blant andre Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page og artist Elton John har delt sin sorg.

«Sjokkert og trist over nyheten om Chris Cornells dødsfall. En fantastisk sanger, låtskriver og en nydelig mann», skrev «Rocket Man»-sangeren.

LES OGSÅ: Chris Cornell døde brått