REALITYDELTAKER: Robinsondeltakeren Anthony K. Bratli ble ifølge DN.no tirsdag pågrepet av Økokrim. Her er han avbildet under fjorårets ekspedisjon. Foto: TV 3
REALITYDELTAKER: Robinsondeltakeren Anthony K. Bratli ble ifølge DN.no tirsdag pågrepet av Økokrim. Her er han avbildet under fjorårets ekspedisjon. Foto: TV 3Vis mer

Robinsonkjendis arrestert

Realitydeltakeren Anthony K. Bratli er pågrepet i bedragerirazzia.

SEHER.NO: En av deltakerne i fjorårets Robinson-ekspedisjon, Anthony K. Bratli (41) ble tirsdag formiddag pågrepet av Økokrim i forbindelse med en bedrageri-etterforskning i Oslo.

I tillegg til firebarnsfaren - som til daglig jobber som eiendomsmegler - skal også finanskjendisen Christer Tromsdal være blant de pågrepne, ifølge DN.no.

Ifølge nettstedet skal bedrageriet blant annet dreie seg om eiendomstransaksjoner.

Økokrim skal blant annet ha ransaket Tromsdals leilighet, men presiserer at det foreløpig kun foreligger mistanke om bedrageri.

- Ingen er skyldige på dette tidspunktet. Vi jobber for å få faktum i saken, men foreløpig er det mistanke om flere grove bedragerier.

Ifølge E24.no var Bratli i 2001 involvert i en bitter strid etter et kjøp av fire bygårder i Oslo. Christer Tromsdal var involvert i salget, og i konflikt med Bratli i den forbindelse.

Det har ikke lykkes Seher.no å komme i kontakt med Anthony K. Bratli tirsdag.

Bratli har også tidligere havnet media på grunn av sin virksomhet som eiendomsmegler.

I september varslet Kredittilsynet at de vurderte tiltak mot ham, fordi de mente han brukte tittelen "eiendomsmegler" i "Robinsonekspedisjonen" uten lov.

Ifølge Dagbladet hadde 41-åringen ikke meklerbrev, som er nødvendig for å kunne smykke seg med denne tittelen.

- "Eiendomsmekler" og "mekler" er beskyttede titler, som du ikke kan ha uten å innfri bestemte krav, sa seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet til avisa.

Bratli forsvarte seg imidlertid med at det var TV3 som hadde begått en feil.

- Det kan misforstås hvis det står eiendomsmekler, men det får TV 3 ta på sin kappe. "Ansvarlig mekler" er riktig. Det får vi som ikke har fullført utdannelsen lov til å kalle oss, og jeg er også daglig leder i selskapet, sier han til Dagbladet.

Og i 2002 måtte han som daglig leder i sitt daværende firma Ansvar Eiendomsmegling ifølge Dagbladet levere inn sin bevilling, etter en knusende rapport med beskyldninger om blant annet pengerot, bruk av falske underskrifter og brudd på god eiendomsmeklerskikk.

- Vi valgte å levere inn bevillingen på grunn av all den negative omtalen. Jeg hadde full etterforskning mot meg selv av politiet og andre, men jeg har ikke sittet i fengsel, og vi vant også i siste rettsinstans, sier Bratli.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Det kan bli enda tøffere