Alex Ek fra «Robinson» vil bli mamma:

«Robinson»-Alex lever som mann. Nå vil han bli gravid

Alex Ek har vært åpen om at han egentlig er født jente. Nå ønsker han å føde barn.

VIL HA EGNE BARN: Alex Ek forteller åpenhjertig at han vil bli mamma. Reaksjonene har ikke bare vært positive. Vis mer

(Se og Hør): I 2016 fikk nok mange følgere av tv-programmet «Robinsonekspedisjonen» et helt spesielt forhold til en av deltakerne. Alex Ek (36) var nemlig åpen under deltakelsen om at han er født jente, men at han har levd som mann i flere år.

I et nytt intervju med Se og Hør forteller 36-åringen åpenhjertig at han nå gjerne vil bli mamma.

  • Se video øverst i saken!

Det er ti år siden Alex, hvis egentlig navn var Lotte, ble gutt på papiret. Likevel innrømmer 36-åringen at han ikke har et ønske om å gjennomføre en kjønnskorrigerende operasjon.

I SALG NÅ: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør.
I SALG NÅ: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør. Vis mer

- Jeg trives med å se ut som mann. Det føles naturlig. Likevel har det aldri vært aktuelt for meg å endre kjønn fullt ut. En kjønnskorrigerende operasjon ville ført til at jeg hadde gått fra å ha et kvinnelig underliv til å få et mannlig et. Det er ikke aktuelt for meg. Ingen skal røske ut eggstokkene mine, forteller han.

- (...) Jeg ønsker meg barn. For å få til det, er jeg avhengig av å ha det underlivet jeg har. Dessverre så tror jeg det finnes noen jenter som har foretatt en kjønnskorrigerende operasjon, og som har angret på det i ettertid. Da er du fratatt muligheten for å få egne barn, legger han til.

- Ingenting å tilby et barn

Alex har i flere år tenkt på prosessen med å skaffe seg egne barn, og har nå bestemt seg for å reise til Danmark.

Likevel har det ikke falt i god jord hos alle.

- For tre år siden hadde jeg funnet donor og var klar til å reise. Jeg måtte bare fortelle det til noen og da sa en bekjent «Hæ? Du har jo ingenting å tilby et barn», forteller han i videoen, som du kan se øverst i saken.

36-åringen er forberedt på at han vil få mye reaksjoner for valget sitt.

Selv om Alex ikke har gjennomført kjønnsskiftet fullt ut, er han både muskuløs og har mandige trekk. Det kom derfor som en overraskelse for flere av deltakerne da han valgte å fortelle sin historie under «Robinsonekspedisjonen» i 2016.

Saken fortsetter nedenfor.

DELTAKER: Alex ble kjent gjennom sin deltakelse i «Robinsonekspedisjonen». Her sammen med programleder Christer Falck. Foto: Anton Soggiu/TV 2
DELTAKER: Alex ble kjent gjennom sin deltakelse i «Robinsonekspedisjonen». Her sammen med programleder Christer Falck. Foto: Anton Soggiu/TV 2 Vis mer

Forbilde

I et tidligere intervju med Se og Hør har den modige reality-deltakeren fortalt historien om hvordan han begynte å leve som mann.

- Jeg har hatt et bein i hver leir så lenge jeg kan huske. Det var rundt 2007 at jeg begynte å tilføre kroppen testosteron, og startet på veien mot å kamuflere meg som mann, sa han.

Alex er ikke redd for å fortelle sin sterke historie, og ønsker gjerne å fremstå som et forbilde for andre unge som føler som ham - og også for dem som ikke har hatt en enkel barndom.

Han innrømmet at han selv hadde en spesiell oppvekst, men at han alltid har vært utadvendt og åpen.

- Jeg dro hjemmefra som 14-åring, og har klart meg selv siden den gangen. Uten at jeg vil gå noe nærmere inn på det. Men det er mange som har omtalt meg som et løvetannsbarn. Jeg har alltid vært veldig sterk, sa Alex til Se og Hør.

LES OGSÅ: Nå avkrefter hun fødselsryktene