Robin Williams hadde Parkinson

Kona med nye avsløringer etter dødsfallet.

VAR SYK: I en fersk uttalelse tre dager etter Robin Williams' død, forteller hans kone Susan Schneider at Oscar-vinneren led av sykdommen Parkinsons, en tilstand han ikke hadde følt seg klar til å dele med offentligheten. Her er paret avbildet sammen på Comedy Awards i 2012. Foto: Amanda Schwab/Startraksphoto.com/All Over
VAR SYK: I en fersk uttalelse tre dager etter Robin Williams' død, forteller hans kone Susan Schneider at Oscar-vinneren led av sykdommen Parkinsons, en tilstand han ikke hadde følt seg klar til å dele med offentligheten. Her er paret avbildet sammen på Comedy Awards i 2012. Foto: Amanda Schwab/Startraksphoto.com/All Over Vis mer

SEOGHØR.NO: Skuespiller Robin Williams, som døde 63 år gammel mandag, led av sykdommen Parkinsons.

Det forteller hans kone, Susan Schneider, i en uttalelse gjengitt av blant annet Huffington Post torsdag kveld. I fortiden har Williams vært åpen om sine problemer med rus og depresjon.

- Robins edruelighet var intakt og han var modig mens han kjempet sine egne kamper mot depresjon, angst, samt de tidlige stadiene av Parkinsons sykdom, som han fortsatt ikke var klar for å dele offentlig, uttaler hun.

TØFF KAMP: Michael J. Fox har i mange år kjempet mot Parkinsons og er svært opptatt av forskning på den uhelbredelige sykdommen.  Foto: 247PapsTV/Splash News/All Over Press
TØFF KAMP: Michael J. Fox har i mange år kjempet mot Parkinsons og er svært opptatt av forskning på den uhelbredelige sykdommen. Foto: 247PapsTV/Splash News/All Over Press Vis mer

Parkinson er en nevrodegenerativ sykdom som gir symptomer som muskelstivhet, bevegelseshemning og skjelvinger. Skuespiller Michael J. Fox (53) har kjempet mot den utfordrende sykdommen i over 20 år.

- Mange mennesker som lider av Parkinsons får klinisk depresjon, og det er svært vanskelig for dem å håndtere situasjonen de er i, samtidig som de takler depresjonen, har Fox uttalt tidligere.

Trenger åpenhet

Ifølge TMZ trekker ikke Williams' kone noen forbindelse mellom den uhelbredelige muskelsykdommen og dødsfallet, som skal ha vært selvmord. Hun er imidlertid opptatt av å vektlegge åpenhet og mot til å be om hjelp.

- Det er vårt håp at i kjølvannet av Robins tragiske bortgang, så vil andre finne styrken til å søke den omsorg og støtte de trenger for å behandle de problemene de står overfor, slik at de kan føle seg mindre redde, understreker Schneider i uttalelsen.

I kjølvannet av Robin Williams' brå død har en rekke stjerner, deriblant Kevin Spacey, Neil Patrick Harris og president Barack Obama, uttrykt sin sorg og hyllet den folkekjære komikeren på sosiale medier.

- Etter hans bortgang har alle vi som elsket Robin funnet noe trøst i den voldsomme strømmen av hengivenhet og beundring for ham fra de millionene av mennesker hvis liv han berørte, takker hun videre.

AKTIV: Robin Williams jobbet med en rekke prosjekter frem til sin død, blant annet TV-serien «The Crazy Ones» som hadde premiere i fjor. Her i en scene fra serien med Sarah Michelle Gellar. Foto: Supplied by LMK/All Over Press
AKTIV: Robin Williams jobbet med en rekke prosjekter frem til sin død, blant annet TV-serien «The Crazy Ones» som hadde premiere i fjor. Her i en scene fra serien med Sarah Michelle Gellar. Foto: Supplied by LMK/All Over Press Vis mer

- Hans største arv, utover hans tre barn, er begeistringen og gleden han tilbød andre, spesielt dem som kjempet med personlige problemer, fastslår Susan Schneider i pressemeldingen.

I tillegg til sin kone etterlater Robin Williams seg barna Zachary Pym Williams (31), Zelda Rae Williams (25) og Cody Alan Williams (22).

LES OGSÅ: Bryter forlovelsen etter utroskapsanklager