Robin Williams er død

- I dag tidlig mistet jeg min ektemann og beste venn, mens verden mistet en av sine mest elskede kunstnere og vakre mennesker.

SEOGHØR.NO: Den amerikanske skuespilleren Robin Williams er død, 63 år gammel. Det opplyser sheriffen i Marin County i en pressemelding til flere amerikanske medier.


Skuespilleren skal ha blitt funnet livløs i sitt eget hjem i Tiburon, etter at politiet fikk en 911-opprigning. Williams ble erklært død på stedet.

Se video av kjendisenes hyllest nederst i saken.

- Han har slitt med en alvorlig depresjon den siste tiden. Dette er et tragisk og brått tap. Familien ber om ro til å kunne sørge under denne vanskelige tiden, sier Williams manager Mara Buxhaum i en uttalelse.

Den foreløpig etterforskningen tyder på at han skal ha tatt sitt eget liv.

GJENNOMBRUDD: Robin Williams ble verdensberømt for sin rolle i komedien «Good Morning Vietnam» fra 1987. Foto: IMAGO/ All Over Press
GJENNOMBRUDD: Robin Williams ble verdensberømt for sin rolle i komedien «Good Morning Vietnam» fra 1987. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

- På dette tidspunktet mistenker obduksjonsavdelingen ved Sheriff-kontoret at det er et selvmord, men videre etterforskning må gjøres før dødsårsaken blir fastslått, sier Keith Boyd i en pressemelding.

Også hans kone har Susan Schneider har kommet med en uttalelse i saken.

- I dag tidlig mistet jeg min ektemann og beste venn, mens verden mistet en av sine mest elskede artister og vakre mennesker. Hjertet mitt er knust, skriver hans kone Susan Schneider i en uttalelse.

- På vegne av Robins familie, ber vi om ro i denne tiden med sorg. Når han nå minnes, er det vårt håp at fokuset nå ikke blir på Robins død, men på de uendelige øyeblikkene av morsomheter og latter han ga til millioner, skriver kona videre ifølge People.

Rett før datteren Zeldas 25-årsdag, la han ut sitt siste bilde på sosiale medier.

- Nå er du nesten et kvart århundre, jenta mi. Men du vil alltid være min lille jente. Gratulerer med dagen. Glad i deg, skrev han.

Av minneverdige filmer med Williams er blant anent Good Morning, Vietnam (1987), Dead Poets Society (1989), og Good Will Hunting (1997).

SISTE FILM: Robin Williams siste film på kino var «The Angriest Man in Brooklyn», hvor han spilte mot Mila Kunis. Her er de to under innspillingen. Foto: Stella Pictures
SISTE FILM: Robin Williams siste film på kino var «The Angriest Man in Brooklyn», hvor han spilte mot Mila Kunis. Her er de to under innspillingen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Robin Williams holdt ifølge nettsiden Imdb på med tre forskjellige filmer, da han døde. Hans siste film på kino var «The Angriest Man in  Brooklyn», som ble gitt ut tidligere i år.

La seg inn på rehab

I juli la Robin Williams seg frivillig inn på et behandlingssenter i Minnesota i USA.

- Etter å ha jobbet non-stop på ulike prosjekter tar Robin nå muligheten til å fokusere på å fortsette å holde seg edru, noe han er veldig stolt over å ha klart, sa talspersonen hans til People den gangen.

Det var da åtte år siden sist Williams fikk hjelp for sin alkoholavhengighet, men talspersonen påpekte at Williams fortsatt var nykter og at han ønsket å sørge for at det forble slik.

Det var på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet at «Mrs. Doubtfire»-stjernen først havnet på skråplanet.

FEIRET NYTTÅR PÅ HAWAII: Robin Williams tilbragte nyttårshelgen på Hawaii og feiret blant annet med å kaste seg ut i bølgene. Foto: FameFlynet Sweden
FEIRET NYTTÅR PÅ HAWAII: Robin Williams tilbragte nyttårshelgen på Hawaii og feiret blant annet med å kaste seg ut i bølgene. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer

- Kokain var for meg en måte å gjemme meg bort. De fleste mennesker blir hyper av kokain, men jeg ble roligere, sa Williams til People i 1988.

Williams sluttet å ruse seg da hans første kone Valerie ble gravid i 1982. Tanken på farsrollen, og også det tragiske overdosedødsfallet til skuespillerkollegaen John Belushi, hjalp ham slutte.

- Belushis død var skremmende. Alle i underholdningsbransjen fikk seg en støkk da han gikk bort. Det fikk mange til å slutte med narkotika. For meg, så var det babyen i tillegg. Jeg visste at jeg ikke kunne være en far og leve et slikt liv.

62-åringen har vært gift tre ganger og etterlater seg barna Zachary (31), Zelda (24) og Cody (22).