SLÅTT UT AV SYKDOM: Robbie Williams gir mye til fansen under sine konserten, men må nå trappe ned på grunn av sykdom. 
 Foto: Xposure
SLÅTT UT AV SYKDOM: Robbie Williams gir mye til fansen under sine konserten, men må nå trappe ned på grunn av sykdom. Foto: XposureVis mer

Robbie Williams avslørte sykdom

Superstjernen tvinges til å legge om livet.

SEOGHØR.NO: Den britiske artisten Robbie Williams (42) er kjent for å gjøre mye ut av showene sine når han har konsert.

Nå derimot er han slått ut av sykdommen artritt, en sykdom som fører til betennelse i ledd .

Det forteller han selv i et nylig intervju med The Standard.

- Jeg kan ikke lenger sparke fotball på grunn av smertene i ryggen, sier «Angels»-sangeren.

På grunn av sykdommen, som også påvirker beina, må Williams også gjøre sceneshowene mer stillestående i fremtiden.

- Jeg danser som en full far i et bryllup, men noe må jeg gjøre for å fylle scenetiden, forteller han til nettstedet. 

LEDDGIKT: I følge Robbie Williams selv blir det mer stillestående show fremover. Foto: Pa Photos
LEDDGIKT: I følge Robbie Williams selv blir det mer stillestående show fremover. Foto: Pa Photos Vis mer

- Kan føre til karrierestopp

Ifølge Norsk Revmatikerforbund finnes det over 200 forskjellige revmatiske diagnoser. 

I Standards intervju med Robbie Williams kommer det frem at artisten lider av artritt, men ikke hvilken type.

Spondyloartritt er en fellesbetegnelse for en gruppe revmatiske sykdommer hvor Bekhterevs sykdom og psoriasisartritt er de mest vanlige. Smerter og stivhet i ledd og muskler i bekken, rygg og brystkasse, er felles kjennetegn for diagnosen, ifølge Norsk Revmatikerforbunds hjemmeside.

- Spondyloartritt er en sykdom som fører til enorme smerter og stivhet i ledd. Om man ikke får behandling kan det også føre til funksjonsnedsettelser. Dette er den vanligste revmatiske diagnosen for menn i Robbie Williams' alder, sier Tone Granaas, generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund, til Seoghør.no.

- Sykdommen kan ramme alle, men får man diagnosen og riktig behandling tidlig, kan man leve et fullverdig liv. Driver man med dans eller idrett, kan diagnosen føre til karrierestopp, legger hun til.

Granaas forteller til Seoghør.no at NATO-sjef Jens Stoltenberg og tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen begge lider av sykdommen Bekhterevs.

HAR BEKTHEREVS SYKDOM: Tidligere landslagssjef i fotball, Egil «Drillo» Olsen, har i mange år måttet takle Bektherevs sykdom. Foto: NTB scanpix
HAR BEKTHEREVS SYKDOM: Tidligere landslagssjef i fotball, Egil «Drillo» Olsen, har i mange år måttet takle Bektherevs sykdom. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Kunne ikke leve med smerten

Flere store internasjonale kjendiser lider av revmatiske diagnoser, og flere har snakket åpent om det.

Kanadiske Wayne Gretzky (55) regnes av mange som verdens beste ishockeyspiller. Gretzky lever med artrose, den vanligste og mest utbredte revmatiske leddsykdommen.

- Jeg ble veldig overrasket da legen min fortalte at årsaken til smerten og stivheten i leddene mine, etter mange år med ishockey, kunne komme av tidlige tegn på artrose, uttalte han i et intervju i 1999.

Realitystjernen Caitlyn Jenner - kjent fra TV-serien «Keeping up with the Kardashians» -  lider av samme revmatiske diagnose som Gretzky.

SYKDOM: Caitlyn Jenner lider av diagnosen artrose. Superstjerna har lenge slitt med vonde knær. Foto: Splash News
SYKDOM: Caitlyn Jenner lider av diagnosen artrose. Superstjerna har lenge slitt med vonde knær. Foto: Splash News Vis mer

For mange ble Caitlyn Jenner først kjent som OL-helt på 70-tallet - da som Bruce Jenner. Jenner uttalte i et intervju med Larry King i 2000 at diagnosen en gang var i ferd med å ødelegge livet hennes.

-  Jeg kunne ikke leve med smerten lenger. Jeg elsket å spille basketball og tennis, men jeg måtte gi det opp, sa Jenner til King den gang.

I februar kom også nyhtene om at 80-talls stjernen Paul Young kjemper mot leddgikt.

- De siste seks årene har jeg slitt med leddgikt i fingrene. Det er ikke på et forferdelig stadium ennå og påvirker ikke livet mitt, men det hindrer meg når jeg spiller gitar.

LES OGSÅ: Carl Gustavs søster rammet av blodkreft