VAR I FRANKRIKE: Roald Øyen og kona Nina Bugge Øyen eier et hus i Nice, hvor førstnevnte pleier å gå på fjelltur. For en måned siden gikk det imidlertid galt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VAR I FRANKRIKE: Roald Øyen og kona Nina Bugge Øyen eier et hus i Nice, hvor førstnevnte pleier å gå på fjelltur. For en måned siden gikk det imidlertid galt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Roald Øyen:

Roald Øyen i stygg ulykke: - Et under at jeg lever

Falt 12 meter på fjelltur.

Publisert

(Seoghør.no): NRK-profil og tv-personlighet, Roald Øyen (76), ble for en måned siden kraftig forslått under en ferietur i Nice i Frankrike, ifølge Dagbladet.

Sammen med kona Nina Bugge Øyen (72), eier 76-åringen et hus i landsbyen St. Jeannet, hvor han ofte går på tur på en fjelltopp like bak boligen.

- Jeg gikk alene den dagen, og var et øyeblikk uoppmerksom, mistet balansen og fotfestet, og falt og rullet 12 meter ned, sier han til avisen.

GIFT: Tidligere NRK-programleder Roald Øyen og kona Nina Bugge Øyen var i Nice i Frankrike da ulykken fant sted. Her er det avbildet under Komiprisen 2013 på Chat Noir i Oslo.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GIFT: Tidligere NRK-programleder Roald Øyen og kona Nina Bugge Øyen var i Nice i Frankrike da ulykken fant sted. Her er det avbildet under Komiprisen 2013 på Chat Noir i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Til alt hell brakk han ingen ting, men slo seg kraftig, og har fått sterke smertestillende.

Øyen forklarer videre at han er glad for å ha kommet fra ulykken med helsen i behold, og mener hendelsen kunne ha kostet ham livet.

- Det er egentlig et under at jeg lever. Jeg kunne slått meg ihjel, sier han.

Ga seg i NRK

Øyen regnes som en av NRKs mest profilerte tv-fjes gjennom det som ble nesten 50 år i statskanalen.

JULENØTTER: Roald Øyen er kjent fra de tradisjonsrike quiz-programmene «Påskenøtter», som startet i 1984, og «Julenøtter». Her avbildet sammen med Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget. Foto: Lise Åserud, NTB Pluss / SCANPIX
JULENØTTER: Roald Øyen er kjent fra de tradisjonsrike quiz-programmene «Påskenøtter», som startet i 1984, og «Julenøtter». Her avbildet sammen med Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget. Foto: Lise Åserud, NTB Pluss / SCANPIX Vis mer

Han er kanskje mest kjent fra de tradisjonsrike quiz-programmene «Påskenøtter», som startet i 1984, og «Julenøtter», som startet i 1992.

I 2010 var det imidlertid slutt, da Øyen trådte inn i pensjonistenes rekker.

To år senere ble det kjent at komikerduoen Øystein Bache og Rune Gokstad skulle ta over stafettpinnen og teste seernes kunnskap i «Påskenøtter».

- Sett fra mitt synspunkt så kunne man ikke fått bedre arvtagere. De har humorelementet, som er veldig viktig. Jeg var mer nøktern og faktaorientert, men de tvister og vrir på det. Det tror jeg passer formatet, sa Øyen til Dagbladet i 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer